Ким: КНДР е военна сила от световна класа!

Днешният парад е бил скромен, само час и половина
Обновена: 9 фев 2018 09:09 | 8 фев 2018 13:50, Елка Василева
34
Ким: КНДР е военна сила от световна класа!
Снимка: БТА

Разполагаща с ядрено оръжие, Северна Корея е военна сила от световна класа, заяви севернокорейският ръководител Ким Чен Ун на състоялия се днес в Пхенян военен парад, в навечерието на откриването на Зимните олимпийски игри в Южна Корея, предаде Франс прес.

"Ние вече сме в състояние да демонстрираме пред света статута си на военна сила от световна класа", заяви пред ликуващото множество на площад "Ким Ир Сен" севернокорейският лидер.

Още по темата

По време на парада беше демонстрирана междуконтиненталната балистична ракета от нов тип "Хвасон-15", предаде ТАСС. В репортажите на централната севернокорейска телевизия били показани няколко пускови установки на "Хвасон-15". В парада са участвали също танкове, обикновена и ракетна артилерия, бронетранспортьори.

Представители на южнокорейското министерство на отбраната съобщиха пред журналисти, че по техни данни днешният парад е бил доста скромен, продължил е само час и половина и за разлика от друг път не е бил предаван пряко. Военният парад през април миналата година продължи почти три часа, припомня ТАСС.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
20
 
! Отговори
А преди 6 години
нескромният парад колко часта продължава