На германска магистрала се появи дупка, дълга 95 метра

Пропадането е причинено от торфено мочурище под трасето
8 фев 2018 13:30, Елка Василева
57

 

 

Огромна дупка на магистрала в Северна Германия достигна 95 метра дължина и 10 метра ширина, съобщи днес транспортното министерство на провинция Мекленбург - Предна Померания, цитирано от ДПА.

Експерти на пътностроителните служби в провинцията очакваха дупката, появила се на магистрала А20 близо до село Трибзеес, да се увеличи, но не можеха да посочат кога.

Първоначално едната лента хлътна с няколко метра, а след няколко седмици се наложи магистралата да бъде затворена и в двете посоки и трафикът да бъде пренасочен по обходни маршрути.

Пропадането е причинено от торфено мочурище под трасето, но експертите все още не са наясно защо се е появила толкова голяма дупка.

Има предположения, че подпорите, използвани при строителството, не са достатъчно силни, че изпълнителите не са били надлежно проверявани или просто, че са направени погрешни изчисления. 

 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
4
 
! Отговори
Професионален шофьор преди 6 години
Да отива Бойко, да ги научи как се праЯт магистрали...
52
0
 
5
 
! Отговори
Курти преди 6 години
Да дойдат техните медии да пишат за нашите дупки,ха ха
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то добре че в БГ има 2 магистрали ако нямахме изобщо нямаше и изобщо да имат дупки
50
2
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
А, при нас в България няма такива дупки по магистралите. Да дойдат германците да видят как правим магистрали и да се учат. Как да не гласуваш за бат Бойко.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Andreshko"До # 43. Значи са икономисали геоложките проучвания под пътя."Ами аз не съм професионален геолог, но не мисля че копат на всеки 10 метра да видят какво има. Доколкото съм запознат се сондира доста по-нарядко, и като цяло се визират доста по-дълбоки слоеве.По-скоро конкретните изпълнители на място не са се съобразили с качеството на горния слой почва. Грешки се правят не само от тотално некадърни корумпирани баш мастори.
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
цялата швабия е воняща дупка
47
1
 
11
 
! Отговори
Чист ариец преди 6 години
Ееее, друго си е Германия. И дупките им дупки.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквато и да е темата, важи лемата:"Отнякъде изскача Г*РБЕТЧИЯТА и започва да говори глупости за Русия". Абе льольо, знаеш ли какво са разстояния, какво значи вода, чувал ли си за пермафрост, за набиване на пилоти на стотици, че и хиляди километри? И какво си се вторачил само натам, за друг свят не си ли чувал? Искаш да освободиш напрежението ли? Гледай някой да не си освободи напрежението връз аборалната част на нутритивния ти тракт!
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия? Не може да бъде! Всичко в Германия е с немско качество. С изключение на човешкия материал. Затова си внасят такъв от по-южни и югоизточни страни.
44
0
 
6
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
До # 43. Значи са икономисали геоложките проучвания под пътя.
43
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ГУР БЕТ ЧИЯТА 20Груби не отчиташ два много ама много гадни факта за рашките1. Разстоянията между две населени места са няколко пъти по-големи от колкото в Германия2. Всички пътища се правят върху огромни насипи със ЗВЕРСКИ ДРЕНАЖНИ СИСТЕМИ за да са като се казва над водата по врме на БЕЗПУТИЦАТА - Ако не знаеш какво е това специфично за Рашките Явление *** се образовай
42
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До *** 29Да така е в малките общини които нямат пари както и при нас в БългарияНо Федералните пътища последните години доста са ги подобрили и това не е мнение на руснаците - туристите ползващи автомобили съобщават това.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така се прави в германия - като е гарга - да е рошава. Ако ще е път прави се велик път. Ако ще се прави дупка - прави се велика дупка.Само че в случая не става въпрос за "дупка" в контекста в който ние го разбираме - некадърно асфалтирано с 3/4 от парите откраднати, а просто свлачище изпод пътя.Не е виновно качеството на изработката на настилката, а вероятно лош или напълно непредвиден дренаж.
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TАзия снимка показва до къде са стигнали к.рвенските номера на Путин!Диверсия и в подкопаване пътните артерии на врага.
39
4
 
0
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Това не е истина
38
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Капитализъм - система, в която мярка за успеха е печалбата.Максимална печалба /максимален успех/ се постига с:- минимум материали- минимум труд- минимум времеЕ, от три минимума какво да излезе?
37
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо ми прилича на рисунка таз снимка!Фък нюз!
36
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като една типична българска овца бих ахнал "бреееей, там и дупките им дупки,дееееба, не кат наште" !
35
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами бетона и асфалта ако ги е правил геранеца бай Асан и братчед му Юсуф това е резултата!
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да имат само една дупка, но за сметка на това, тя надхвърля площта на всички дупки на автомагистрала Тракия взети заедно :)