По братски: Ерол и Айдън на съд, сменили алкохолна проба и самоличност

Загазили и двамата, единият, че кара пиян, вторият, че лъже
8 фев 2018 09:00,
20
По братски: Ерол и Айдън на съд, сменили алкохолна проба и самоличност
Снимка: Reuters

31-годишен мъж отива на съд, след като бил изловен, че е дал кръв за алкохолна проба вместо брат си, съобщи полицията в Шумен. Размяната станала ясна заради драстична разлика между показанията на дрегера, с който бил тестван шофьор и кръвната проба, която изпратили от Центъра за спешна медицинска помощ в Нови пазар.

На 26 януари полицаи от управлението в Каолиново спрели за рутинна проверка край село Тъкач "Фолксваген" с шуменски номера. Зад волана бил 36-годишният Ерол И. от Сини вир. Тъй като било петък, малко след 21:30, шофьорът бил тестван за алкохол. Дрегерът показал 1.09 промила алкохол в издишания въздух. Както си е редът дали на водача талон, с който в рамките на 2 часа да даде кръв за алкохолна проба. 

По инструкция кръвта се дава в най-близкия медицински център. Вместо в Каолиново обаче Ерол отишъл в Нови пазар. След няколко дни от тамошния ЦСМП в Каолиново се върнала пробата на шофьора, която била чиста като на младенец - нула с още две нули след запетайката.

Резултатът се сторил съмнителен на полицаите и започнали проверка по случая. Оказало се, че на 26 януари в ЦСМП вместо Ерол се явил 31-годишният му брат Айдън. Дошъл с личната карта на батко си, представил се за Ерол и се оставил лекарят да му набучи вената. Двамата братя си приличали и докторът дори не се усъмнил, пише "Монитор".

За извършено престъпление е образувано досъдебно производство за противозаконно използване на официален документ, издаден за друго лице, с цел да заблуди длъжностно лице или представител на обществеността.

По този текст законодателят е предвидил до 2  години затвор, пробация или глоба от 100 до 300 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея къде ви избива на расизъм . нещо си траехте за двете други новини - за поредният варварски побой от бг-та ученици . За това че бг-тата тепат жените си профилактично всяка вечер .Защо не ви чувам протестите за тея бг варварски изпълнения ?
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма отърване от тази cмр***д! Дивите тарамбуки от околните села са заляли някога хубавия Шумен и сега града прилича на *** с криви кратуни. Всеки ден е пълно с такива селяндуриии ,които се напукват на къра и идват в града...
14
1
 
7
 
! Отговори
АЛов преди 6 години
Ох на мама пандизчийчето
13
1
 
20
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Да ви набучи човек във вената.... Или друго му се казваше!???
12
0
 
21
 
! Отговори
E4o преди 6 години
А какво стана с пожарникаря комисар Георги Толин, хванат пил и причинил катастрофа - сега си е на работа дори без наказание.
11
0
 
9
 
! Отговори
руснака преди 6 години
Определено трябва да се свика ВНС и да се промени тая конституция, че на нищо не прилича ... ама като се замисля, кои са управници мале мале, ще сътворят още милион и една глупост...
10
0
 
8
 
! Отговори
руснака преди 6 години
Значи и двамата са с набучени вени... ей "нес"БГ повествователен разказ, тип преразказ, пише "Монитор" а в монитор набучили ли са му вената ?
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как са се усетили не знам. Поздрави авам едни, които так се размениха. Тъй като личните км карти бяха на по 8-9 години, не можеше, да кажеш кой на коя. В съда, всички приятели, знаехме какво да кажем и се размина ...
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как ще го докаже полицията
7
1
 
5
 
! Отговори
Steve преди 6 години
xaxaxaxaxaxaxaxaxa
6
0
 
37
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
"По този текст законодателят е предвидил до 2 години затвор, пробация или глоба от 100 до 300 лева."Значи може две години затвор, може и 100 лв. глоба. Този закон крещи: Намери правилния човек и му дай колкото се споразумеете. Колко ли са такива закони, които тласкат към корупция?
5
2
 
53
 
! Отговори
език мой преди 6 години
да му набучи вената - този журналист по-добре да пише за треторазрядна жълта медия, не за новинарски сайт.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а защо с него не е отишъл полицая, и то - веднага ? какво е това самообслужване? то така - и вените си сами ще ДУПЧАТ, както се изразява пишещия.
3
6
 
25
 
! Отговори
Крум от Крумовград преди 6 години
И Московски щеше да се смени с брат си, ако някой разледващ бе имвал топки да му поиска кръвна проба.
2
0
 
24
 
! Отговори
.. преди 6 години
По Български...Сега ще ревнат, че това е дисктриминация. Ще се проточат нещата и накрая ще се приберат в къщи още по-пияни.
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е те тва са истински братя!!!