Турция купува от Русия хеликоптери Ка-32

Машините са многофункционални – за транспорт, при спецоперации
8 фев 2018 09:50, Елка Василева
89
Турция купува от Русия хеликоптери Ка-32
Снимка: архив, Reuters

Хеликоптери руско производство тип Ка-32 ще бъдат доставени в Турция.

Договорът за сделката е бил подписан между руската Росавиация и турската Генерална дирекция за гражданско въздухоплаване по време на изложението Nais-2018.

Споразумението фактически създава подходящи условия за лицензиране на вноса на руски въздухоплавателни машини на турския пазар. Първата пратка хеликоптери Ка-32 ще бъдат доставени в Турция през тази пролет.

С лиценза и останалата документация, които турската страна е дала за хеликоптерите Ка-32 на Росавиация, тя възнамерява да осигури режим на сигурност на руските машини като този на машините собствено производство.

Преди това от руския хеликоптерен холдинг бе съобщено, че през тази година ще бъдат доставени 3 броя пожарогасителни хеликоптери Ка-32, единият от които е за фирмата Каан-Еър.

Хеликоптерите от типа КА-32 са многофункционални, ползват се за гасене на пожари, превози, за транспорт на болни и ранени, а също и при специализирани операции.

Русия продава хеликоптери от този тип на Канада, Испания, Португалия, Швейцария, Китай, Южна Корея и Индонезия.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северен поток 1 и 2 може, а Южен поток не може?Наще дупе.давци клекнаха, сега Южен поток пак ще има, но първо ще минава през Турция, където ще е кранчето...
42
9
 
4
 
! Отговори
Ген. Радко Димитриев преди 6 години
Нищо, те си купуват К-32, ние ще си купим К-52 :) Всеки според възможностите и приоритетите.
41
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка новина за Турция докарва инфаркти на туркофобите. Хахаха
40
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние нямаме такива хеликоптери вече. Имаше два в Скорпион Ер, но те не летят вече. За гасене на пожари са останали само два Ми-8 с много по-малък капацитет. Патриотите и ГРОБ докараха авиацията ни до колапс.
39
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние имаме също такива хеликоптери..
38
16
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Куха лейкаАйде толкова се надъхваш че в един момент да не стане както във вица мислех едно а се случи друго."ВСИКОТО руско производство е КРАДЕНО от Европа Хамериканското също) Колкото Калашников е измислил автомата, толкова са измислили и другото. Москвич (БМВ), Лада (ФИАТ)"До 1955 година когато САЩШ и СССР усвояват Немския опит и разработки от ВСВ имаш някакво право да го казваш - след това не технологиите са просто другиПървия Автомат Щуг43/44 е Немски, но АК-47 определено не доказано
37
5
 
20
 
! Отговори
До българина преди 6 години
" но като имаш три турски парти и козяк за съюзник е така, изчезваш.... да умрът още деца на останалите предатели"Ето па на Ганката му са виновни турците... Ганка в Гервания, Холандия, Австрия също има турски депутати...В Турция има кюрдска партия (hdp) освен това депутати кюрди и в други партии, премиера е КЮРД (Бинали Йълдъръм)... Не само ти имаш МАЛЦИНСТВА, но само на теб ти е вивовен турчина... :-):-):-) имаш потенциал само да се оправдаеш с нещо друго за МЪРЗЕЛА ТИ... Аре У лево!
36
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МЪСК ВЧЕРА ИЗСТРЕЛЯ РАКЕТА СЪС РУСКИ ДВИГАТЕЛ, А НА БОРДА ИМА ПОСЛЕДНИЯ МОДЕЛ НА ЛАДА! АГЕНТ РЕШЕТНИКОВ
35
1
 
26
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До ТРЕЗВОМИСЛЕЩ 5 Абе приятел, ние си унищожаваме населението/ работещи бедни, пенсионери, избягали/, ти за армия си заревал.С кого ще се бием и защо?Аман от военнолюбци.
34
1
 
20
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Ехххх ЕкспертииКа-32 е ГРАЖДАНСКИ ХЕЛИКОПТЕР - Единствения Вертолет на Камов с МЕЖДУНАРОДЕН ГРАЖДАНСКИ СЕРТИФИКАТЗащо е толкова търсен и какво му е УникалнотоПределно малки размериСвръхманевреност по всички оси Свръхвисочинност заради съосната схемаСертифицирн е за Въздушен кран Може във всяка хоризонтална посока да лети с +/- 150 км/ч съответно може да работи при високи скорости на вятъра на строителния обектЗаради малките си размери, но висока товароносимост може да каца почти навсяк
33
20
 
2
 
! Отговори
Куха лейка преди 6 години
ХАХАХАХА! Хамериканците ( тоест Вернер жон Браун - есесовски щандартенфюрер) са измислили ракетите ( Моля без теоретизми за Циолковски! Идеите са на друг руснак, пардон арменец) те НЯМА какво да научат от руснаците, освен какви грешки да не допускат. ВСИКОТО руско производство е КРАДЕНО от Европа. Хамериканското също) Колкото Калашников е измислил автомата, толкова са измислили и другото. Москвич (БМВ), Лада (ФИАТ)....
32
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България няма пари за армия, няма пари за заплати, няма пари за пенсии, но да видите в какви палати живеят управляващите! Живот си живеят и спускат опорки на *** по медиите! При турците няма такива работи, те си гонят интереса. Между другото германците също си гонят интереса, то такава икономика не се гради с опорки. Сега строят северен поток ДВЕ. А *** русофоба изгуби южет поток от комплексарщина, некадърност и злоба. Сега ще внасяме газ през Турция, която строи тръба с Русия!
31
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция все повече купува руско оръжие нищо, че е в НАТО-то. А ние не можем...ние трябва да купуваме двойно по-скъпо западно оръжие...защото сме по-богати от турците сигурно...
30
0
 
21
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Ами, то и ние използваме единствения останал хеликоптер Ми-17 за гасене на пожари.Жалко, че ние не можем (или може би нашите задокеанси "партньори" не ни позволяват?) да купим поне 4 такива хеликоптера за нуждите на Гражданска защита!
29
0
 
10
 
! Отговори
Я па я...! преди 6 години
Халал да им са...
28
5
 
7
 
! Отговори
Аман от кухи ле. преди 6 години
. Ако можеха мямаше да харчат 2-3 пъти отгоре, освен ако не са кръгли ***! Пък може и така да е:)========Разбери, че всичко се купува с цел да се види какво е направил противника или партньора за да измислиш и ти нещо по егзотично защото разум над разум и идея над идея наделява !!!!
27
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен 23 преди 6 години
Факта, че 3ма мало...умника надраскаха минуси на ОЧЕВИДЕН ФАКТ ОТ ВЧЕРА, показва колко *** са платените руски ***
26
0
 
6
 
! Отговори
ma4enik преди 6 години
До Анонимен 18; Браво, точно,ясно, изчерпателно казано. Няма да добавя нищо. Уважавам умните хора.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 27Не разбрах за какво са ни военни самолети или армия..
24
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 26, те руснаците отдавна са приели исляма. Защо не!/ Срещата си е в реда на нещата