За безопасно ежедневие: Франция с полиция в проблемни места

Ще се създадат нови 10 000 щатни длъжности
Обновена: 8 фев 2018 22:42 | 8 фев 2018 22:35,
17
За безопасно ежедневие: Франция с полиция в проблемни места
Снимка: архив Reuters

Френското правителство обяви създаването на "полиция за безопасност на ежедневието", с наблягане на проблемните квартали, предаде Франс прес.

Президентът Еманюел Макрон обеща тази нова полиция в предизборната си кампания в бурния период след предполагаемото изнасилване с палка на младеж след задържането му в парижко предградие през февруари 2017 г.

При разкриването на подробностите по проекта днес вътрешният министър Жерар Колон спомена "по-засилено присъствие на терен" за осигуряване на по-близък контакт с местните жители.

Още по темата

"През петте години на този президентски мандат ще се създадат 10 000 нови щатни длъжности за полицаи и жандармеристи. Ще се задействат всички лостове нашите сили на реда да имат по-засилено присъствие на терен", заяви Колон.

Ударението ще се постави първо върху проблемните квартали. До януари 2019 г. в 30 от тях ще се изпратят по още 15 до 30 полицаи, а до края на 2020 г. това ще се направи за други 30 такива квартали.

Колон освен това обяви, че ще се увеличи четирикратно броят на носените от полицаите индивидуални камери. Целта е те да станат 10 000 до 2019 г.

До 2020 г. ще се разпределят 60 000 таблета и смартфона при жандармеристите и 50 000 при полицаите за по-бърз и пряк достъп до криминалните досиета.

Отношенията между полицаи и млади хора в проблемните картали на Франция често са конфликтни. Там полицията е възприемана като враждебна сила, отбелязва АФП.

През 2005 г. след смъртта в парижко предградие на двама бягащи от полицията юноши, които се скрили в трафопост и умрели от токов удар, във Франция избухнаха размирици, които продължиха три седмици. В този период бяха опожарени 10 000 коли, а 6000 души бяха арестувани.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Франция си е прекрасно място за живеене. В САЩ и в Русия има далеч повече проблемни места, даже в САЩ са си чисти гета, в пъти по-лоши от родните ромски гета.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, *** франсетата не са ли ги интегрирали живеещите в тия проблемни места?
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Франция е велика и славна страна злобари! Даже най-великата!
10
0
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Полицията е заради белите, християните. И "интеграцията" е за тях. За черните и мюсюлманите, мечета, момчета, момичета, соц.помощи, ваучери за ***... Щото ако им доскучее тръгват да газят с камиона.
9
0
 
5
 
! Отговори
Jas преди 6 години
Страхотна туристическа реклама на Париж! Да изпаднеш от умиление от "все по-романтичната" атмосфера на този град, изключително приятната гледка на въоръжени до зъби сили на сигурност, оръжия и бронирани коли, бетонови блокачни заграждения, проверки на самоличност и багаж и най-вече страх откъде ли ще връхлети удар, изстрел, експлозия...неповторимата атмосфера на военно положение. Viva la France!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито на френските данъкоплатци за 10 000 нови лапачи от хранилката.
7
0
 
4
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Като кацнах в Париж ми направи впечетлени ,че има много военни с автомати ,а и из Париж също жандармеристи .
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Франция много дълго краде ресурси и експлоатира колониите си, сега бере резултатите от политиката си!
5
0
 
16
 
! Отговори
Додо преди 6 години
За безопасно ежедневие: Франция с полиция в проблемни места==========Може би искахте да кажете: Франция се наслаждава на сладостите на Милтикултурализма, и неговото неминуемо производно - Ислямския Джихад!
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо ново под слънцето ...В Щатите запалиха Фъргюсън ,в Франция Париж ...При нас не е колко по различно като става дума за цветнокожи ..
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една от новите екстри на Франция в следствие на ислямизацията. Ще става още по зле в Лондон има епидемия на атаки с киселина.
2
1
 
12
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
роднина>милиционер>роднина>милиционер >роднина> милиционер :)
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е айде сега - полиция! Нали работата беше "интеграция" и плюшени мечета?