Япония: Военният парад в Пхенян е провокация!

Не смятаме да се примиряваме с това, заяви Токио
9 фев 2018 09:30, Елка Василева
27
Япония: Военният парад в Пхенян е провокация!
Снимка: Reuters

Японското правителство смята проведения вчера в Пхенян военен парад за провокация, заплашваща международната сигурност, заяви днес на пресконференция Токио правителственият говорител Йошихиде Суга, цитиран от ТАСС.

"Тази демонстрация на военна техника е откровена провокация, отправяща предизвикателство към регионалната и международната сигурност", заяви Суга. "Ние не смятаме да се примиряваме с това", добави той и отново подложи на критика политиката на Сеул, целяща намаляване на напрежението в отношенията със Северна Корея.

Още по темата

"Не трябва да се заблуждаваме от дипломатическите усмивки на Пхенян, необходимо е да избягваме действия, които могат да навредят на международния натиск върху Северна Корея", посочи японският правителствен говорител.

На друга пресконференция вчера японският министър на отбраната Ицунори Онодера заяви, че на парада били показани четири типа балистични ракети, включително междуконтиненталната "Хвасон-15". "В тясно сътрудничество със САЩ и Южна Корея ние внимателно ще събираме и анализираме информация за направленията във военната политика на Северна Корея", заяви министърът. Той отбеляза, че с военния си парад Северна Корея изтъква, че не смята да се отказва от ракетно-ядрената си програма.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Военните паради в комунистически държави , не се правят за пред света. Идеологията е да внася страх в населението и заедно с това да им повдига духа , че са адски силни и затова гладуват. Такива паради , няма какво да покажат на САЩ те имат разузнаване и Сателити виждат всичко и знаят всипко.Всичко това е за вътрешното потребление , което спи гладно и трепери.
5
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да знам причините, поради които още не е спрян авариралият преди 6 години ядрен реактор във Фукушима, продължаващ да изпуска радиация. Никакво суши.
4
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи, военния парад на ТЯХНА територия е провокация, а струпването на огромни чужди армии всяка година в близост до страната им, не е?
3
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Тържества и/или парад по повод еди какво си ще го направят така или иначеДобре е че го направиха сега и то като само вътрешно шоу.Каква мощ се демонстрира като посланиците и чужди журналисти не са поканени?
2
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Япончетата зариват света с продукция от буквално всякакъв тип, която е и символ на качество, а комунистчетата правят паради през това време.
1
5
 
36
 
! Отговори
Разбойников преди 6 години
Ами направете си и вие един парад бе япончета. И Путин прави паради , но нищо не му казвате на него.