Япония: Военният парад в Пхенян е провокация!

Не смятаме да се примиряваме с това, заяви Токио
9 фев 2018 09:30, Елка Василева
27
Япония: Военният парад в Пхенян е провокация!
Снимка: Reuters

Японското правителство смята проведения вчера в Пхенян военен парад за провокация, заплашваща международната сигурност, заяви днес на пресконференция Токио правителственият говорител Йошихиде Суга, цитиран от ТАСС.

"Тази демонстрация на военна техника е откровена провокация, отправяща предизвикателство към регионалната и международната сигурност", заяви Суга. "Ние не смятаме да се примиряваме с това", добави той и отново подложи на критика политиката на Сеул, целяща намаляване на напрежението в отношенията със Северна Корея.

Още по темата

"Не трябва да се заблуждаваме от дипломатическите усмивки на Пхенян, необходимо е да избягваме действия, които могат да навредят на международния натиск върху Северна Корея", посочи японският правителствен говорител.

На друга пресконференция вчера японският министър на отбраната Ицунори Онодера заяви, че на парада били показани четири типа балистични ракети, включително междуконтиненталната "Хвасон-15". "В тясно сътрудничество със САЩ и Южна Корея ние внимателно ще събираме и анализираме информация за направленията във военната политика на Северна Корея", заяви министърът. Той отбеляза, че с военния си парад Северна Корея изтъква, че не смята да се отказва от ракетно-ядрената си програма.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Военните на Сев.Корея може да са от световна класа,но нека се молят да не ги пипнат японците- тогава ще видят те какво значи да хвърчат Ченунски глави и крака,какво значи корейски партсекретари да мъкнат камъни в доломитената кариера!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-новата новина е че администрацията на американският президент ТРЪМП обсъжда възможността за провеждане на военен парад във Вашингтон. Това е станало именно след парада в Корея. В един военен парад няма нищо лошо. За всички е интересно и е повод за гордост на гражданите с военните им сили. Много по добре да се правят паради с военна техника отколкото да се участват във войни!
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A NIE ZACHTO PRAVIM PARAD KATO NIAMAME NICHTO ZA POKAZVANE.
23
1
 
9
 
! Отговори
Обяснете, моля преди 6 години
какво заплашително има в парад?Цялата техника е събрана на едно място. Повечето не е в бойно положение.Издаваш наличните си сили.Всички ключови бойни единици са лесни за сателитно проследяване..Стратегически е неуместно ако се каниш да правиш военен конфликт.Защо толкова се раздухва?
22
10
 
1
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
На Северна Корея може да се радват единствено българските русофили.Други безмозъчни същества няма.
21
10
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ТАКОВА БЕЗУМИЕ САМО РУСИЯ И КНДР МОГАТ ДА НАПРАВЯТ , 1 ДЕН ПРЕДИ ОЛИМПИАДАТА ДА ПРАВЯТ ВОЕНЕН ПАРАД !
20
4
 
3
 
! Отговори
Антиседераст преди 6 години
До 11 АнонименТи си много , ама много зле с мозъчната дейност ! Сигурно пушиш нон стоп трева ?
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Япония веднага да се оплаче на арменския поп и той ще вземе отношение относно парада.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Тромб и американците как ще наричем парада?
17
6
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
япс ги разбирам много добре - кофти е да имаш психопати комшии
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Путин парада провокация ли е? доколкото чувам и Тръмп смята да прави паради, това също ли е провокация?
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В нарочно свикана свикана конференция пред журналисти в ефир пред цялата страна министър председателя на Япония изпи чаша вода от охладителите на реакторите на Фукушима ти ми говориш за изпускане на радиация.Абе алоо, на кой ги разправяш тия?"Казваш, нещо като епруветката с химическите оръжия на Саддам пред ООН?
14
3
 
11
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Япония защо не каже нещо на мр.Путин за в.п във Русия
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заявяват, че ако не им дадат медали от олимпиадата ще си ги вземат насила :D
12
9
 
7
 
! Отговори
Ха ха преди 6 години
До Анонимен 5Искам да знам причините, поради които още не е спрян авариралият преди 6 години ядрен реактор във Фукушима, продължаващ да изпуска радиация.В нарочно свикана свикана конференция пред журналисти в ефир пред цялата страна министър председателя на Япония изпи чаша вода от охладителите на реакторите на Фукушима ти ми говориш за изпускане на радиация.Абе алоо, на кой ги разправяш тия?
11
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя паляячо , никога не е водел война. Идея няма , какво може да му се случи ако САЩ реши да се бие. Тея камиончета и 100 ракетки , ще свършат за нула време и после почва истинската война. Жалко е че и тука режима е надъхвал мн народ , който сега си мисли че тоя е поредния комунист с много власт и сила :)) А ще се окаже поредния паднал , без бой мишок.
10
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много бутафория на тоя парад това да не са етернитови тръби поставени на стари съветски возила
9
5
 
17
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Имат армия правят паради. И САЩ обмислят да правят скоро пред Белия дом.
8
5
 
23
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Северна Корея не е заплаха за никого! Като притискаш някого в ъгъла, не му оставяш избор, освен да се бори докрай! Не съм почитател на такива режими, но не мисля, че СК е тръгнала да напада който и да е, просто се защитават... Южна Корея прояви разум и мъдрост като стопли отношенията със Севера, понеже май осъзнаха, че САЩ имат намерение да изпробват старата тактика да воюват със СК до последния южнокореец!!!
7
20
 
7
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
Дано вечно да има Северна Корея ,за да вижда човечеството до къде води комунизма. В противен случай пропагандата на тази проказа за обществото ще го разкрасява и подлъгва народите. Вярно е че севернокорейците страдат , но това е за доброто на останалата част от човечеството.