Какви коли караме? "Голф"-ове за перничани, каравани за видинчани

Столичани основно ровят из нета, за да си търсят работа
9 фев 2018 09:00,
116
Какви коли караме? "Голф"-ове за перничани, каравани за видинчани
Снимка: flickr

Култовото германско возило "Голф" затвърждава позицията си на неофициалната емблема на миньорския град Перник.

Оказва се, че там най-търсената и предлаганата стока в сайтовете за безплатни обяви е именно този автомобил, като офертите за него са скочили с цели 40% за година.

Във Видин пък основно имат нужда от лодки, каравани и билети за концерти и различни събития. Така, въпреки че регионът се слави като най-бедния в Европа, то явно живеещите там имат доста свободно време, което да запълват. Това показва статистиката на една от най-големите онлайн платформи за покупко-продажби у нас.

Столичани основно ровят из нета, за да си търсят работа, което е продиктувано от по-доброто заплащане и повечето свободни позиции на пазара на труда.

Въпреки това в София основните артикули, които се пускат за продан, са дрехи.

"Търсенето определя предлагането" важи в пълна сила за Плевен. Там хората сърфират из нета основно за да търсят препитание, но и основните обяви, които се пускат са за свободни позиции.

В момента там бизнесът се нуждае от хора, които да работят като офис асистенти, в автосервизи и в цветарски магазини.

Работодател дори предлага заплата между 1000 и 5000 лева, ако сте специалист в международното ДДС възстановяване.

Гражданите на Велико Търново пък определено са естети и обръщат внимание на себе си и дома си. Хората там предлагат както нови дрехи, така и втора употреба, но основното търсене е за нещица свързани с дома и градината – мебели, пердета, килими и всякакъв вид посуда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
2
 
! Отговори
До 61 преди 6 години
Не се прави на остроумен.Не ти се получава!
54
1
 
10
 
! Отговори
До 57 преди 6 години
За новата ти кола данък 2000 лева, а за такава на 10-15 години 100 лева - я пак!Имаш ли си поне елементарно понятие какво е данък МПС?Ако една кола е на над 14 години и е с данък 100 лева, то данъка за същата кола, ако е на възраст 5-14 години е 150 лева, а а ко е ноеяв до 5 години данъка е 280 лева. Това е за кола без отстъпки за екологичност, т.е. колата е с мощност над 100 к.с. Ако има и отстъпки почти няма разлика в размера на данъка.
53
3
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Пак захапахте старите коли. Какво като са стари? Ако са поддържани и коректно си минават ГТП, какво ви пречат? Замърсяват колкото и новите.
52
13
 
6
 
! Отговори
До 57 преди 6 години
Прав си. Данъкът за кола трябва да е поне 10000 лева на година, а за по-старите коли двойно. Същото трябва да е и за жилищата - не може всеки *** да се шири в някаква барака. Трябва данъкът за 1 квадратен метър жилище да не е по-малък от 100 лева. например къща на село с 4 стаи по 20 квадрата и с 1 декар двор, данъкът да е не по-малко от 8000 лева за къщата и още 1000 лева за двора. В София панлека от 60 квадрата - данък 18000 лева. Да резбере ***, кон боб яде ли. Та прав си ...
51
8
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
Съседа ми е пенсионер има частна фирма и е богат кара лада,и ми казва три модерни западни коли смених 4пъти ме прибира пътна помощ.Казват ми новата кола трябва да видят на компютар в сервиза на пътя нищо немогат да направят.Ладата е нова на пътя мога и палец на делкото да сменя и свепи и съм стар и не бързам.Новите коли са излишно претрупани с електроника и газ не мога да подам на моята като отвоея капака за друго да не пиша.
50
0
 
4
 
! Отговори
Интересно преди 6 години
До skunkaДобре, ти като си умен не ми обяснявай за данъци а кажи защо фирмите, които казваш, че са фалирали защо са пропуснали възможността да зареждат големите вериги като те имат политика да купуват стоки бъгларско производство?Дадох ти пример с Елин Пелин.
49
2
 
7
 
! Отговори
До 53 преди 6 години
Не знаеш какво говориш.В София 1/3 от колите са с Евро 5 или 6, а 30% са с Евро 4.Само 5,3% от колите в София са по модел от преди Евро 2.
48
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** като няма пари да ходи ПЕШ!!!За кола над 10-15 години данъка трябва да е 1000-1500 лева.Как може на новата ми кола данъка да е 2000 лв а на *** с барутарника 100лв????Сбъркана държава с *** народ.
47
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У Софето има поне към 250000 много богати. Тези си имат къщи покрай Витоша и в гаражите им има всякакви луксозни коли.
46
2
 
6
 
! Отговори
Мит преди 6 години
Има и един мит, че колите замърсявали много, особено старите коли. В България наднормено замърсяване има само с ФПЧ - ФПЧ10 и ФПЧ2.5. От това, замърсяване с ФПЧ, което се приписва на колите 90-95% е заради това, че като се движат, прахоляка от улиците се вдига във въздуха. казано с други думи, една кола с Евро 5 или 6 "замърсява" с ФПЧ само с 1% повече от една електрическа кола и около 20 пъти по-малко от един тролей. Тролеят замърсява повече и 25 годишна кола.
45
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема със старите коли е сериозен. И после в София защо замърсяването на въздуха било в пъти над нормите. Ами с такива таралясници такъв въздух.
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бат' ВенциА така, кажи им.Все намат пари, ама сменят телефони за 600-700лв като носни кърпички.По кутия цигари на ден пушат.И в дворовете по две коли, та и по 3.
43
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ??? 42На *** който пита с какво старата кола е по-лоша от новата няма смисъл даобясняваш.
42
1
 
20
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Доста пътувам из страната и честно казано - голф 2, Астра Ф, че даже и легендарните 124-ки са все по-редки. Наистина бяха надеждни и здрави коли, но са много стари (до една гонят 30 години +) и времето си казва думата. По скоро масовката в наши дни е Голф 4, пасати от 2000 година, полицейската Астра и бмв-та 3-ка пак горе долу от тези години - все коли до към 3000 лева за придобиване. Това е колата на българина през 2018-та (изключвам София - там съвсем нормално има повече нови коли).
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо за дъщерята на Боко-тиквата с бУгати-ту няма ли?!**Бугати за БОГАТИ хора.
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Амстердам и Брюксел 15% от колите са на възраст над 20 години, но никой не обръща внимание на това. Важното е колата да е в нормите.
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стара кола, изправна, технически добре поддържана - какъв ви е проблема?
38
4
 
4
 
! Отговори
skunka преди 6 години
*** си. Нито Лидл,Нито Била, нито Кауфланд,Шел,ОМВ и т.н. не плащат данъци в България,защото осигуряват работни места за местните.Относно онзи #38,ти от къде си,***,изпълнен със злоба?Беден си.Душевно.А със сигурност и материално,не че има значение.
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблем със старите коли създават само едни псевдоразбирачи, които лесно ще ги познаете по употребяваните думи - таралясници, бракми, ... Иначе проблем няма. Която кола е технически изправна, се изпозлва, която не е изправна не се изпозлва.
36
7
 
7
 
! Отговори
??? преди 6 години
И какво като е стара колата? С какво е по-лоша от новата?!