Какви коли караме? "Голф"-ове за перничани, каравани за видинчани

Столичани основно ровят из нета, за да си търсят работа
9 фев 2018 09:00,
116
Какви коли караме? "Голф"-ове за перничани, каравани за видинчани
Снимка: flickr

Култовото германско возило "Голф" затвърждава позицията си на неофициалната емблема на миньорския град Перник.

Оказва се, че там най-търсената и предлаганата стока в сайтовете за безплатни обяви е именно този автомобил, като офертите за него са скочили с цели 40% за година.

Във Видин пък основно имат нужда от лодки, каравани и билети за концерти и различни събития. Така, въпреки че регионът се слави като най-бедния в Европа, то явно живеещите там имат доста свободно време, което да запълват. Това показва статистиката на една от най-големите онлайн платформи за покупко-продажби у нас.

Столичани основно ровят из нета, за да си търсят работа, което е продиктувано от по-доброто заплащане и повечето свободни позиции на пазара на труда.

Въпреки това в София основните артикули, които се пускат за продан, са дрехи.

"Търсенето определя предлагането" важи в пълна сила за Плевен. Там хората сърфират из нета основно за да търсят препитание, но и основните обяви, които се пускат са за свободни позиции.

В момента там бизнесът се нуждае от хора, които да работят като офис асистенти, в автосервизи и в цветарски магазини.

Работодател дори предлага заплата между 1000 и 5000 лева, ако сте специалист в международното ДДС възстановяване.

Гражданите на Велико Търново пък определено са естети и обръщат внимание на себе си и дома си. Хората там предлагат както нови дрехи, така и втора употреба, но основното търсене е за нещица свързани с дома и градината – мебели, пердета, килими и всякакъв вид посуда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
4
 
! Отговори
Дизела преди 6 години
,Кво му е на голфа бе.Една 110-ка дизел ще зарови всичките ви нови извращенния на новото автомобилостроене
94
9
 
4
 
! Отговори
До шопа преди 6 години
Не си богат шопе,бедняк си затова караш трошляци н-та ръка.Богатите карат нови автомобили и не им дреме,че струват 40000 или 100000.Имат пари и могат да си ги подменят като им стане скучно да ги карат.Разликата между бедняка и богаташа е в начина на мислене-бедняка гледа да спести/икономиса щото няма.Икономията е майка на мизерията.А богатия обратно на бедняка парадира със скъпи престижни и НОВИ вещи,а старите захабени и морално стари вещи ги продава на бедняците.Дано един ден и ти да забогатееш
93
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Sory, ама неразбрах КАКАВИ КОЛИ КАРАМЕ? Дрехи в този и онзи град, дриги си търсят работа добре.А в перник търсят 'голфу' , добре ......и К'ВИ КОЛИ КАРСМЕ?
92
12
 
16
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Никога няма да си купя нова кола, да дам 40 000 лв за нещо, което струва 5-10 000, та после да плащам по 3000 лв застраховки и да ми сменят масло за 800 лв във фирмения сервиз. Не съм толкова беден, за да се набутвам така. Имам добри доходи и мога да си позволя коли втора ръка.
91
3
 
2
 
! Отговори
Изпреварен от голф преди 6 години
До До 104 изпреваренияНавярно, нямам представа. Важен е крайния резултат :)
90
3
 
8
 
! Отговори
До 104 изпреварения преди 6 години
10 км!! Това е от Околовръстното до центъра на София. Да не би този с Голфа да е пил едно кафе някъде, за да го настигнеш след 10 км?
89
8
 
8
 
! Отговори
Изпреварен от голф преди 6 години
Днес точно един младеж ме изпревари с голф 2-ка, докато си спазвах ограничението на един софийски булевард, гледайки ме лошо, пушейки цигара и с пушещ черен дим от ауспуха. Изглеждаше горд човек, след 10 - на км бях до него на светофара.
88
0
 
5
 
! Отговори
До 100 и 101 преди 6 години
За някои характеристики на някои от колите, вкл. и за RAV4 (не всички модели) може да провериш примерно на testdrive точка bg. Може и да имат и грешки, но горе-долу ....
87
3
 
15
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
За подобен Голф 2(като на снимката) в много добро състояние и особено ако е GTI цените в Германия започват около 4000?! Голф 1 GTI е вече там класика!
86
3
 
5
 
! Отговори
Новата кола преди 6 години
(продължение)Искаш кола с определен цвят, но ако дилъра няма готови на склад, може изобщо да не ти достави исканият модел и цвят, а след време да ти предложи следващият модел с този цвят, а следващият модел вече може да не отговаря на критериите ти.Ако все пак успееш да купиш колата, то това става обикновено на лизинг с всичките недостатъци на лизинга. Тях ги прескачам. Следващото е застраховката - примерно между 2000 и 3500 лева първата година за кола под 100 хиляди лева. Гаражът е следващото
85
7
 
9
 
! Отговори
Новата кола преди 6 години
Има доста проблеми при купуването на нова кола.Първото е самото закупуване. Някои си мислят, че отиваш при дилъра и веднага може да купиш кола с характеристиките, които ти искаш. Да, ама не. Дилърът ти предлага готови коли на склад с определени характеристики (това се било търсело), като 90% от екстрите ти не ги искаш, а екстри, които искаш ги няма. Изборът ти е или да купиш кола, която не искаш като екстри или да поръчаш кола с екстрите, които искаш и да чакаш година-две-три да ти я доставят.
84
6
 
14
 
! Отговори
Скънка преди 6 години
Колата е лукс само за ПЪРВЕНЮТА.Във всяка ЕВРОПЕЙСКА държава колите се ограничават в големите градове.Защо не като идваш от Пловдив,Загора,Бургас, да не спреш колата на паркинга на метрото,пускаш се с него,не плащаш зони,не псуваш в задръстване,не засичш водачите,защото не знаеш къде отиваш.Слизаш от метрото,вършиш си административната работа,скок на метрото-общо 3.20 в двете посоки,хоп на паркинга,в колата и газ обратно.МАЛКО мисъл се иска,не много.
83
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още от 1965-1070 години в България колата стана необходимост, а не лукс и на практика всеки, който искаше кола си купи кола тогава. Повечето искаха Лада, но купуваха друга кола, за да не чакат, като едновременно с това си правеха вноска и за Лада, т.е. почти всички с вноски за Лада имаха кола. Сега ни убеждават, че колата е лукс и не трябвало бедните хора да имат коли в България, а това са над 80% от българското население. Май богатите не искат други коли да им се пречкат по улиците
82
2
 
16
 
! Отговори
скънка преди 6 години
а в Монтана като се купуваха само Лади и Москвичи, по - умни ли са от врачани.Изплискал пенсионер. Без София, Бургас и Стара Загора нещата горе-долу вървят.Хайде кажи ти тогава,във Варна,в Пловдив,Русе,Плевен,Силистра,Кюстендил,Ямбол,Сливен,Шумен,Хасково,Търговище,Пазарджик Добрич,Търново,Габрово, с какво се различава от Монтана и Враца.Ако не си пътувал от както си бил в казармата, аз ще ти кажа--ПО НИЩО.Обезлюдяващи региони,села призраци,бедност,мъка и съществуване.Омръзна ми от вафладжии!!!
81
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-смешна е лъжата, че уж по времето на соца сме били чакали с години за кола, а сега сме си били куували кола веднага, а то каква е истината. Сега колко години трябва да чака човек в България за нова кола? А-у-у-у николко, защото не може да я купи - няма пари. И да чака и да не чака все няма да си купи нова кола. А аз през 1986-та си купих чистак нов Вартбург само 43 дни след като си направих вноската за кола, а един колега си взе Шкодата за по-малко от месец след вноската.
80
6
 
3
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До До 74 81 Кой какви коли кара у нас не е толкова важно. По важното е че без кола не може и всеки може да си я позволи. А едно време , какво? Пътуваш от София до Пловдив и я срещнеш 10-15 коли я не.А и сега катастрофите са помалко от тогава , според статистиката.
79
1
 
4
 
! Отговори
До 83 преди 6 години
Този RAV4 (1735 мм ширина) е вероятно 39 мм по-широк от сегашната ти Астра, без огледалата. Все пак не знам каква ти е Астрата. 4 см никак не е малко, когато става дума за ширина. На дължина този RAV4 е 420 см - доста късичък като за малък джип.
78
1
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Анонимен 69 От Северозапада съм Враца и това каето казваш е вярно. Но ще ти припомня нещо от миналото. По времето на соца във Враца се купуваха най вече трабант и вартбург, докато в Хасково например, където служих друга кола освем москвич нямаше. А да видим сега къде са били по умни хората?
77
1
 
11
 
! Отговори
neo5 преди 6 години
Golf 4 имах до Нова Година, цели 7г. го имах, рекорда ми. На 2ри януари 2018 обаче си направих подарък и си взех Пасат б6 2007 комби, доста изгодно. Сега в квартала ме гледат все едно съм ... новобогаташ, а то истината... 3-4 германски пенсии. Кога ще ги стигаме немците? ...
76
3
 
15
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До До 81 до 82 Ти си абсолютен лъжец. За всички коли се чакаше и то яко.Само запорожците бяха без паре и трабантите след 85г. И ние сме живели тогава и знаем как е било. А какво ще кажеш дали е нормално стара лада да се продава на по голяма цена от новата? Това можеше да се случи само при глад за коли.Ама ха..!Лъжец.