На Острова: Българи – "съвременни роби" във ферма за цветя

При акция на полицията са освободени около 200 имигранти от Източна Европа
9 фев 2018 07:00,
69
На Острова: Българи – "съвременни роби" във ферма за цветя
Снимка: Архив, Reuters

Около 200 имигранти, повечето мъже от Литва, Румъния, България и Полша, са извършвали робски труд във ферма за цветя в Южна Англия. Това е било установено след акция на полицията в Корнуол в съдействие със службата за борба с нарушения на трудовите права, предаде днес Би Би Си, цитирана от БТА.

Арестувани са двама мъже по подозрение в престъплението "съвременно робство", а трети е задържан като ръководител на криминалната банда.

Властите били обезпокоени от начина на живот на имигрантите и условията на труд. Във фермата била извършена проверка, която довела до полицейската акция. Всяка година в сезона за бране на цветя във фермата пристигали около 200 човека - литовци, румънци, българи и поляци. Ти били настанявани в каравани, паркирани на мястото.

От полицията коментираха, че случаят е изключителен поради големия брой засегнати. Освободените са настанени в специално създаден приемен център, където им се оказва хуманитарна и правна помощ.

В помощ на полицията са представители на Армията на спасението, общинския съвет на Корнуол, Червения кръст и преводачи.

Посолството ни в Лондон е отправило запитване до британските власти по повод изнесената в медиите информация, но до момента не е получен отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по скоро не да плашат да ходят там а да плашат хората колко е зле в чужбина щото тука по 6 пъти на ден всеки яде ме и масло
22
4
 
4
 
! Отговори
до 23 преди 6 години
Даваха го по телевизиите снощи бе имигрантски гл.упа. Фейк си ти мекокит.. Даваха властите как ги изкарват хората
21
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
статията е фейк , за да плашат "кандидат-емигрантите" да не ходят в UK :)
20
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На ви ЕС, на ви НАТО, на ви западен капиталидтически свят ! Навсякъде ще сте роби. Едни роби ще ги залъгват с малко повече парички, други с по малко но винаги в сравнение с местните ще сте РОБИ ! За съжаление когато поискате да се върнете тук, страната ви няма да я има. Благодарение на вас отново, че не се борихте а бягахте като мишки
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kak e там роби българи оооо много добре е всичко си имаме ....
18
1
 
27
 
! Отговори
някой преди 6 години
Бях там преди две години и мога да кажа,че отивайки не съм очаквал лукса на хотелска стая и топъл обяд. Работа работа - но добре платена. Ако някой си е позволявай да се държи зле това са били комплексирани супервайзъри, българи или румънци. Според мен историята е скалъпена, знам че цветята са предварително продадени и при липса на реколта се дължат огромни неустойки. Може и с подобен сценарий да се замажат нещата........
17
4
 
38
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
За лъвчетта с типично българските имена "Терез" и "Масут" платените медии ни проглушиха ушите.За други дребни и незначителни теми също.Тази новина обаче я представиха набързо с няколко думи по големите телевизии.Ако някоя селски даскал е ошамарил някое келешче в училище ще го развяват като лай.нян вестник из драки. С дни ще го гледаме по телевизията !За тези поробени българи и за стотиците хиляди българи просяци, ***, експлоатирани на Запад ... нищо !Неудобна е темата някак ...
16
1
 
28
 
! Отговори
бай Тошо преди 6 години
Може би статията не е добре написана, защото аз не разбрах какво толкова е станало - работници от Източна Европа отишли в английска ферма за берат цветя през сезона и били настанении в каравани.
15
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе абдали, иде реч за необразовани пoмaци и турци които друга работа не могат да вършат освен да берат! Дали тютюн в България или цветя в Англия е все тая.Лично аз познавам 8 такива и те хич не се оплакват.
14
6
 
23
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Без да искам, се улавям , че цитирам един колега, пишещ от време на време във хорума:"Нали това искахте? " и "Нямаше банани и тоалетна пхартия , а сега банани и тоалетна хартия има у нас навсякъде!"
13
14
 
25
 
! Отговори
да преди 6 години
ама нали всичко там беше цветя и рози:-):-):-)и се надпреварват да обясняват колко са щастливи, че най-после се спасили от гадната България, където всичко е лошо,а на Запад е добро ???***,йната им на родоотстъпниците
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
11
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакви българи не са тези ***, типичен пример за родоотстъпници, решили да минат по тънката лайстна, да изкарат някой друг лев по лесния начин, да си купят БМВ с десен волан, после да се върнат в Бг и да гъзареят по провансаджийските кафенета. Подобни деградати, представляващи упадъка на поколението, две стъпала по- ниско в човешката еволюция, не заслужават да се наричат българи. Да ходят там и да забърсват англиЗки бутове, такива има много. Подобни елементи не са ни нужни!
10
3
 
27
 
! Отговори
балон преди 6 години
Не може да бъде нали сме в ЕС,"пълноправна членка"на съюза!?
9
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ... Робството зависи, от коя страна ще го погледнеш ... В смисъл безплатен труд, кво да ами е лошото ?
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е. Всички са от НБУ или свободния. За това постванията са с правописни , словесни и логочески грешки.
7
24
 
19
 
! Отговори
Бармалей преди 6 години
Въпросът е защо са отишли да работят в чужбина. Тук какво става, война ли има?
6
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички войни в Европа са причинени от тези ***. Сакън някой да не е по-силен от тях! А ние, българите, дължим мизерията си на онзи дебл алкохолик Чърчил. Тази злобна сжинкя ни подари на руснациет за отмъщение за Дойран. По-голям позор никой друг не им е причинявал. Зли, подли и лицемерни!
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василия ПейчеваДо кога ще четем журналист(ки) с правописни дефицити? Или е принадлежна към 80%-те процента? Тогава извинявай!
4
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой ще спаси българите в България? Сигурно тези са работили 6 дни по 12 часа за 600 лв. Хаха