За три месеца: 58 нови милионери в страната

833 е броят на влоговете на граждани със суми над 1 млн. лв.
9 фев 2018 07:40, Василия Пейчева
51
За три месеца: 58 нови милионери в страната
Снимка: Dnes.bg

Нов рекорд достигнаха депозитите на милионери в страната - по данните на БНБ 833 е броят на влоговете на граждани със суми над 1 млн. лв. в края на 2017 г., съобщава "Труд". Общият спестяванията в тези депозити надхвърлят 2 млрд. лв.

Само за три месеца милионерските депозити са нараснали с 58 броя, а натрупана в тях сума се е увеличила със 180 млн. лв. Това означава, че всеки месец хората, които могат да се похвалят със заделени над 1 млн. лв., стават с 19 повече. Много от най-богатите българи може да имат по няколко депозита с над милион в тях.

Така се оказва, че около 800 души в страната разполагат с налични средства в брой в общ размер от над 2 млрд. лв.

Спестяванията на богатите българи се увеличават най-бързо. Депозитите със суми между 200 хил. и 500 хил. лв. за три месеца нарастват с 591 броя, или със 7,5% и в края на декември достигат 8456 броя. Общата сума на спестяванията в тези влогове надхвърля 2,3 млрд. лв.

Депозитите със суми между 500 хил. и 1 млн. лв. през тримесечието са нараснали със 103 броя (8%) и достигат 1 386, отчита БНБ.

Спестяванията на средната класа също се увеличават през последното тримесечие на миналата година, като една от причините за това са раздадените през декември коледни бонуси. При всички депозити със суми между 1000 лв. и 200 хил. лв. се отчита ръст с 2-3% както на броя им, така и на съхраняваните в тях средства.

Само при депозитите със суми до 1000 лв. се отчита спад през тримесечието. Те намаляват с 32 хил. броя и достигат 6,42 млн. броя.

Оказва се, че по-бедните българи закриват банкови сметки, за да покрият неотложни разходи. В рамките на година влоговете със суми до 1000 лв. намаляват с близо 500 хил. броя на фона на ръста при всички по-големи депозити.

Кредити за над 1 млн. лв. са изтеглили 308 души.


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
триете билетчета а ? :)
47
0
 
1
 
! Отговори
практичен мислител преди 9 месеца
До Анонимен

това важи за богатия милионер извън България
46
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако тези нови депозити за три месеца на сума над 1 милион лева са на политическа партия ГЕРБ, това според новината означава, че милионерите в България са станали с 58 човека повече!!!
45
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
2 милиарда имат само в българските банки да са им под ръка. А колко милиарди имат в чужбина, нашите милионери?
44
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен - Никой кретено-масоно капиталист не е забогатял честно, особено в България...

В България забогатяват "честно" само "социалисти", с произход от бкп!
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Никой кретено-масоно капиталист не е забогатял честно, особено в България, затова следващите години предстои да измрат всичките, те няма как да продължат напред. Да не говорим, че една разумна цивилизация не би използвала такава неразумна система, която води до самоунищожение, така че няма смисъл да ми ги хвалите богатите, колко били умни, повечето са абсолютни егоисти, материалисти и триизмерници, отгоре на всичкото лъжци и лицемери, били забогатели честно, хаха, ще му кажа, мъртви сте до един.
42
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мн сте прости ако вярвате, че се забогатява честно, особено в България!
41
0
 
17
 
! Отговори
Афуз Али преди 9 месеца
Тази сутрин един,завит в три шала,четеше пред паметника,, Левски,,статията на Василия Пейчева за българските милионери ,та да чуе и види Васил Левски за кого се е борил и за кого го обесиха!
40
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хора не е така богатия е такъв защото е умен а умния няма завист тои е спокоен видял е много затуи трябва да се уважава и да се стремим и ние към усъваршенстване с добри помисли и чувства
39
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В България забогатяват наглите и безочливите, 2030-та един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/боклукчарник, условията за бизнес в БГ са трагични, всеки обикновен човек който е пробвал знае, всички други твърдения са пълни измишльотини и приказки от хиляда и една нощ, които нямат нищо общо с действителността на мутренската кочина.
38
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Умния и работливия забогатява тъпия и мързеливия обеднява правилно ли е така
37
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Милионери стават само тези, които в момента крадат от обществените поръчки, никой друг! 2030-та един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/боклукчарник ;)
36
0
 
9
 
! Отговори
Г. бялков преди 9 месеца
А на мен ми е мъчно,че за тригодини,откакто се продава ,,Евангелието на Васил Левски,, не се яви нито един българин или български,, патриот,, който да изяви желание да го купи,па макар да предложи и един български лев за цената,на която го иска, така както Левски купуваше за две пари три ябълки и тръгваше пеша да прекосява Стара планина В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ! Къде са сега тези българи или пък техните наследници.А пак наближава годишнина от обесването на Левски и гледайте да ги видите този ден п
35
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да бе, пробвайте с частен бизнес на светло да видите как се изкарва 1 млн в мутренската кочината, особено в провинцията започнете дейност, в по-малка община, отворете си фирмичка и пробвайте да видите как става :D
34
3
 
23
 
! Отговори
do 29 преди 9 месеца
Нали ти е ясно, че каквото и да измислиш тук за да направиш бизнес, ще бъдеш сринат от конкуренцията, ако не си човек на някой... А дори и да си човек на някой, се плаща много висок данък спокойствие, който те оставя почти без пари.... В държавата на мафията!!!
33
2
 
15
 
! Отговори
До Анонимен 19 преди 9 месеца
Знаем ги такива като тебе - наемаш хора да ти работят за 20 лв на ден без да им плащаш осигуровки, пък за извънреден труд да не говорим.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Еми все повече ще стават все пак сме европеици
31
1
 
12
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 9 месеца
колко грешно и подвеждащо заглавие...повечето от тези 58 нови депозити по всяка вероятност принадлежат десетина човека 5 6 от които са решили да си раздробят едрите депозити а само останалите 4 5 са действително нови...
30
4
 
4
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 9 месеца
Без коментар. ГЕРП са номер едно в новата история. Нинова да се скрие.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Милионеро и на господа е драг чист спретнат ухае добре па почерпи а бе на кой нема да е приятен а бедняка о мани мани