За три месеца: 58 нови милионери в страната

833 е броят на влоговете на граждани със суми над 1 млн. лв.
9 фев 2018 07:40,
51
За три месеца: 58 нови милионери в страната
Снимка: Dnes.bg

Нов рекорд достигнаха депозитите на милионери в страната - по данните на БНБ 833 е броят на влоговете на граждани със суми над 1 млн. лв. в края на 2017 г., съобщава "Труд". Общият спестяванията в тези депозити надхвърлят 2 млрд. лв.

Само за три месеца милионерските депозити са нараснали с 58 броя, а натрупана в тях сума се е увеличила със 180 млн. лв. Това означава, че всеки месец хората, които могат да се похвалят със заделени над 1 млн. лв., стават с 19 повече. Много от най-богатите българи може да имат по няколко депозита с над милион в тях.

Така се оказва, че около 800 души в страната разполагат с налични средства в брой в общ размер от над 2 млрд. лв.

Спестяванията на богатите българи се увеличават най-бързо. Депозитите със суми между 200 хил. и 500 хил. лв. за три месеца нарастват с 591 броя, или със 7,5% и в края на декември достигат 8456 броя. Общата сума на спестяванията в тези влогове надхвърля 2,3 млрд. лв.

Депозитите със суми между 500 хил. и 1 млн. лв. през тримесечието са нараснали със 103 броя (8%) и достигат 1 386, отчита БНБ.

Спестяванията на средната класа също се увеличават през последното тримесечие на миналата година, като една от причините за това са раздадените през декември коледни бонуси. При всички депозити със суми между 1000 лв. и 200 хил. лв. се отчита ръст с 2-3% както на броя им, така и на съхраняваните в тях средства.

Само при депозитите със суми до 1000 лв. се отчита спад през тримесечието. Те намаляват с 32 хил. броя и достигат 6,42 млн. броя.

Оказва се, че по-бедните българи закриват банкови сметки, за да покрият неотложни разходи. В рамките на година влоговете със суми до 1000 лв. намаляват с близо 500 хил. броя на фона на ръста при всички по-големи депозити.

Кредити за над 1 млн. лв. са изтеглили 308 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
4
 
! Отговори
пфф преди 6 години
Тази държава е още доста недоразработена и предлага изключително много пазарни ниши които могат да се разработват от хора а акъл в главите. Вместо да седите и да си губите времето с размишления защо някой имал, а вие нямате започнете да работите за себе си.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали ви е ясно, че в България това става основно с кражби и злоупотреби, особено от обществени средства? Нали разбирате, че всяко чудо за 3 дни, 2030-та БГ ще е един град смехономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/боклукчарник?
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво дано все повече да стават само така можем да вкараме всичките пари в банките а бедняко кво само арчи
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми работят хорицата и най вече пестят не са като вас мързели и прахосници
23
1
 
4
 
! Отговори
А така преди 6 години
И сега какво доказва това, че догатите стават по-богати, а бедните по-бедни. Така, че правителството да вземе мерки да не изчезнат най-бедните тези с под 1000 лева влогове които са за плащане на високите си сметки. Така, че увеличаване на данъчната ставка за богатите, а намаляване данъците на бедните.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При положение, че от 3 млн минимум един се краде е напълно нормално, 2030-та един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/боклукчарник, предстои да го видите, след 2021-ва нещата тръгват рязко надолу за кретено-масоно милиционерската ***!
21
0
 
13
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Поредната фалшива новина. Това не са спестявания на хора, а са "Депозити на домакинства и НТООД". НТООД означава нетърговски организации обслужващи домакинствата, например политическите партии, синдикатите, спортни и културни клубове, читалищата, фондации, сдружения, църкви и религиозни общности. В общият кюп са и едноличните търговци и други. Колко от тези депозити наистина са на отделни хора, остава пълна загадка.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До world1Може, да са лоши, ама поне ползват КИРИЛИЦА нещaстника ! Знаеш ли я ?
19
5
 
0
 
! Отговори
World преди 6 години
Benebe vi opushva i omaiva s offshorni prikazki...:-)Kolko euro i dolari, neoblojeni s bg danak pechalbi, mita iznasiat offshornite investitori, koncesioneri i offshornite bg komunisticheski voenni agenti ot bg?! :-)
18
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работя земя от 93 насам. Орално съм и съм копал с ръцете си, когато не можех да си мн позволя машини. И сега, слушам, как съм бил крадец и измамник. Защо ? Защото 25 години се гърбя ли ? Защото учех, планувах, падах и пак ставах ? Нищичко, не заслужават злобните душици, като вас.Съдбата ви е напълно заслужена.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахаха ... Сериозно ли смятате, че 10000 лева голяма сума, която предизвиква гнева ви. Мишки ....
16
6
 
6
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Отлично ,това да се пише по медиите ,за милионери ,а не за мизерници ,значи се движим нагоре ,няма нищо лошо да има много милионери в Бългрия ,тЕ ще дръпат и "мизерниците" нагоре , щото не може по-цял ден пред телевизора или монитора и да живееш добре -работа трябва ,а не разглаголстване във форумите и кръчмите с кафета .Р
15
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
14 - Сори пич, ама ако народния "съд" осъди и един невинен, то не трябва да го има...Познавам тотално изтрещели хиени, които искат, да съдят всеки с над 10 000 лева. Това, че ти си окаян, не значи, че всички, които не стържем от дъното, сме някакви "***" и "извтници".
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Определенията средна, висша и ниска ... Извинете, работническа класа, не разказват цялата история. В Англия, в момента има 7 разделения.Да, човек с 200 000 лева, не е богат. Не е и беден. Но е грешно, да го влагата в същата графа, като човек с 1 млн лева или 50 млн лева. Всеки от тези, ще има напълно различна власт и роля в обществото...
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По банковите им сметки ще ги съдите и по имотите, а не по приказките - чл.1 ал.1 от Закона за нов Народен съд
12
1
 
34
 
! Отговори
BB преди 6 години
Потвърждава се твърдението ,че между 5000 до 10 000 човека окрадоха цялата държава плюс парите от Европа за адаптация на населението към развитата западна общност.Един стадион крадци за лекуване само , че липсва лечителя ЗА СЕГА
11
1
 
23
 
! Отговори
100% преди 6 години
станаха по богати и се наложи сумите да се разпределят че да не бие на очи!!! иначе откъде нови милионерчета между корумпирани дебело врат и дебело гъзовци.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МенеИма се предвид бонусите раздадени на някои журналисти от разните фондации за "демокрация". Средната класа в България е най-извратеното понятие което може да се измисли - тя включва силно корумпираните чиновници, доктори и журналисти. Тези които във фашистка България и днес се определят като "интелигенция" и периодично докарват страната до национални катастрофи. А онези с милионите и милиардите от продажба на народ и Родина, те са "цветът на нацията". И ето, че нацията ни цъфна и върза.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Общият спестяванията в тези депозити надхвърлят 2 млрд. лв."Какво иска да ни каже това изречение?До кога ще четем журналисти с правописни дефицити? Или е принадлежен към 80%-те процента? Тогава извинявай!
8
2
 
34
 
! Отговори
Поп Грую преди 6 години
Средна класа с 1000 до 200 000 лева????!??????? Нееееееееееее!!!! Това фалшива новина ли е или обикновена НАГЛОСТ????