Ким Чен-ун покани президента на Южна Корея в Пхенян!

Севернокорейският лидер искал среща възможно най-скоро
10 фев 2018 10:28,
102
Ким Чен-ун покани президента на Южна Корея в Пхенян!
Снимка: архив Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун покани южнокорейския президент Мун Дже-ин в Северна Корея,
съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Членове на делегацията на КНДР за Зимните олимпийски игри в Пьончан са предали на президента на Южна Корея писмо от Ким Чен-ун, уточнява ТАСС, позовавайки се на агенция Йонхап. Според информацията Ким Чен-ун иска да се срещне с южнокорейския държавен глава възможно най-скоро.

Още по темата

Според Франс прес, която се позовава на южнокорейското президентство, поканата е предадена от сестрата на севернокорейския лидер, Ким Йо-чен, която е в Южна Корея за Зимните олимпийски игри.

Президентът на Южна Корея призова КНДР да започне диалог със САЩ, съобщи Йонхап, цитирана от ТАСС. Той обеща и да посети Пхенян след необходимите приготовления. Двете Кореи се споразумяха да насърчават диалога за подобряване на двустранните отношения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
13
 
! Отговори
до 83 преди 6 години
Не се подигравий защото и за Русия се говореше така,но вече милиони европейци емигрират натам.Датчани,норвежци,шведи и финландци масове скачат на лодките и бягат към Русия.Германки,французойки,холандки и швейцарки масове се женят за руснаците само да се измъкнат от ЕС.От Австралия,Канада и САЩ полетите за Русия са спрени,властите се опасяват че няма да остане жив човек който да не полети към руската приказка.Путин за няколко години превърна Русия в нещо невиждано приятно.
48
1
 
17
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Един бивш служител на американските служби доктор Стийв Паченек беше казал в едно предаване на Алекс Джоунс ,че ако обикновения американец отиде в Южна Корея просто ще му стане мъчно каква мизерна дупка изглежда САЩ в сравнение с тях!Толкова са напред че изобщо не им трябват никакви американци!Но Вашингтон има интерес от поддържането на напрежение по всички точни на света за да неутрализира прогреса на всички други сили способвни да са им конкуренция!Това е простичката истина!
47
5
 
5
 
! Отговори
до 82 преди 6 години
Хората от юга ще се юрнат кой как може към северокорейския благодат. Това ще се случи.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ким чен ун отвори границите между двете кореи, какво ли ще се случи?
45
12
 
5
 
! Отговори
Здрав болен не носи преди 6 години
КНДР-жители са превърнати в зомбирани чучхе-***, умеещи само да маршируват, кряскайки партийни лозунги. Ползата от тях е нулева, ще трябва само пари да им вливат, ощетявайки бюджета си. Защо му е на Юга да влачи на гръб някакви *** с гангренясали от пропаганда мозъци? Най-чисто е Щатите да занулят Севера и Югът да прибере една хигиенизирана територия, без *** франкенщайни, живеещи на фотосинтеза.
44
3
 
24
 
! Отговори
? преди 6 години
До Ще проси 84Спрете да вярвате на партийните пропаганди.Ако не се бъркаха американците, между двете държави нямаше да има спор.
43
5
 
12
 
! Отговори
Азъ преди 6 години
До предния, другарите от КНДР са на издръжка от Пекин и не им се налага да просят за нищо защото Китай стои зад тях. Явно китаеца е наредил сдобряване и Ким слушка и изпълнява. А какво Китай ще получи от САЩ за тази услуга скоро ще разберем. Последно бях преброил 63-та заплаха от Доналд Тръмп към Ким, ама нещо не последва никакво действие само заплахи, защо ли? Ами много просто защото Дони знае, че нападне ли КНДР ще се намесят веднага Китай и Русия и ще му се стъжни живота.
42
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 78 Северна Корея през 90те не беше започнала разработки на ядрено оръжие!Русия се отдръпна икономиката им се срина до долу но никой не ги нападна!Защото никой нямаше интерес от обединение !Китай им помогна в това хилядолетие,но сгреши с ядреното оръжие,защото се оказа ,че новият диктатор е трудно управляем!
41
2
 
3
 
! Отговори
kam gurbetchiqta преди 6 години
ako usa ne beshe izpolzvala nuke strike,shtqha nai veroqtno da pravqt desant na tokyo,s cenaya na hilqdi amerikanski trupa,nauchi istoriq i sled tova minavai po saitovete da rasish mozak,to ne che ti imash de...
40
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо му е да разговаря с измамници демократиШефът на гордостта им Самсунг е в затвораЗащо човек ще иска да комуникира с измамници и мафиоти?
39
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво обединени ви гони,Южнокорейците /50млн/ ,да не са *** ,да наливат пари в 25млн. Север за да изравняват стандарта,нали веднага ще започнат да потъват и те!Германия ,когато се обедини ,ГДР /17млн/не беше толкова изостанал като КНДР,а и Западна Германия /63млн/е по развита от Ю.Корея!
38
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 67 Ако Севера отвори границите,то Юга ще ги затвори,южняците не искат обединение по подобие на Германия!Политиците от Сеул искат постепенно обединение траещо десетилетия!Ние не сме Западна Германия" заяваяват от Сеул!
37
18
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
НА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ИМАТ ПРАВО САМО ДЪРЖАВИ ,КОИТО ГО ИЗПОЛЗВАТ САМО ПРИ КРАЙНА НУЖДА И НЕ ЗАПЛАШВАТ КАТО РУСИЯ И КНДР ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО ,ЧЕ ЩЕЛИ ДА ИЗПОЛЗВАТ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ! ЕВАЛЛА НА АМЕРИКАНЦИТЕ ,2 ПЪТИ ИЗПОЛЗВАХА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ,НО ТОЧНО КОГАТО ТРЯБВА ЗА ДА СЛОМЯТ ЯПОНСКИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ ! АКО НЕ БЯХА ИЗПОЛЗВАЛИ ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ЩЕШЕ ДА ПРОДЪЛЖИ ОЩЕ ДЪЛГО И ЩЕШЕ ДА ВЗЕМЕ ОЩЕ МИЛИОНИ НЕВИННИ ЧОВЕШКИ ЖЕРТВИ !СЕГА ДА СТЕ ЧУЛИ САЩ ДА ЗАПЛАШВАТ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ?! НЕ !
36
7
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
НАЙ-ЛЕСНО СЕ ОБЕДИНЯВАТ ХОРАТА СЪЖИТЕЛСТВАЩИ В ЕДНА ПЕРСОНА С ЛИЧНОСТНО МУЛТИПЛИЦИРАНЕ. ЕТО НАПРИМЕР АЗ ДНЕС СЪМ ВПРЕГНАЛ ВСИЧКИ ОБИТАТЕЛИ В МЕН ДА ПИШАТ ГЛУПОСТИ КАТО ЕДИН. АЗ СЪМ ВЕЛИК ОБЕДИНИТЕЛ НА НА НАРОДИТЕ!
35
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tози президент на Южна Корея ако отиде в Пхенян жив няма да го пуснат. Спомнете си какво направиха тия *** от американския студент Отто Вармбийр, жив са го лоботомизирали в затвора заради един плакат на любимия вожд.
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 58 Не само САЩ не искат обединение на Корея,на същото мнение са Япония и Китай!Япония не иска по-голяма конкуренция,Китай ще загубят военен съюзник,САЩ пък ще трябва да си изнесът военните от Далечния изток.Сегашното състояние удоволетворява всички!Единствено ядреното оръжие на Северна Корея ги притеснява!
33
2
 
6
 
! Отговори
Жо преди 6 години
НЕЩАТА ще се оправят и двете Кореи ще се обединят само когато Ким отвори границата с Юга.
32
3
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ВСЕКИ ЛУД С БОЛНИТЕ СИ ФАНТАЗИИ !ЕДИН ИСКА ДА ОБЕДИНИ НАРОДИ С ПРОТИВОПОЛОЖНИ ИДЕОЛОГИИ ,ДРУГ ИСКА ДА ВЪЗСТАНОВИ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ ПРИОБЩАВАЙКИ ДЪРЖАВИ МРАЗЕЩИ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ !
31
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"БЕДНЯЦИТЕ И МИЗЕРАБЪЛИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИТЕЖАВАТ ОРЪЖИЯ ПОНЕЖЕ Е МНОГО ГОЛЯМ РИСКЪТ ДА ЗАПОЧНАТ ДА КРАДАТ И ИЗНУДВАТ !"ПРАВ СИ! САЩ ЗАТОВА СА БОГАТИ - ОТКРАДНАХА ЦЯЛ КОНТИНЕНТ ОТ ИНДИАНЦИТЕ И ИЗНУДИХА ЯПОНИЯ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ДА ИМ РАБОТИ. ГЕРМАНИЯ С КОНВЕНЦИОНАЛНО.
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плюем всеки който не работи за доброто на България, и хвалим всеки който го прави. За разлика от козяшките мекерета, които правят каквото им каже Рубин. Колективен организъм с един мозък. Кофти.