Наши роби от фермата в Корнуол: Работихме по 12 часа, беше ад

Мъжете са държани без пари и документи, често без храна и вода
10 фев 2018 15:00,
293
Наши роби от фермата в Корнуол: Работихме по 12 часа, беше ад
Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Българи, работили в английската ферма за цветя в Корнуол, потвърдиха за ужасните условия, в които са държани.

Скандалът с така наречените модерни роби гръмна вчера, след като британски медии съобщиха, че около 200 мъже са освободени от своеобразния плен. Те са били държани в ужасяващи условия, техен дом са били каравани, паркирани в близост до фермата.

Според изданията на Острова съвременните роби са били гастарбайтери от България, Румъния и Литва. Българското външно министерство обаче отрече сред освободените в Корнуол да има наши сънародници.

Още по темата

Али и съпругата му Елена обаче твърдят обратното. Те са минали през фермата на ужасите и едва се измъкнали преди няколко седмици.

Веднага след като постъпили на работа личните им документи били задържани. Заплатата пък се оказала двойно по-ниска от обещаната.

"Работихме по 12 часа. Беше ад”, спомня си Елена пред Нова.

Благодарение на роднини, семейството успява да събере пари, за да се прибере. Напускането на фермата приключва със скандал.

"Бях заплашен, че ако много говоря, ще бъда вкаран в затвора”, обясни Али.

Работниците в английската ферма за цветя са държани без документи, без пари, често без храна и вода, съобщи вчера Bulgaria ON AIR.

Пред Новините ON AIR полицията в Корнуол потвърди вчера, че трима души са арестувани – двама от тях по подозрение в "съвременно робство", а третият в гангстерска дейност.

По данни на британското правителство жертвите на насилствен труд и сексуална експлоатация в Кралството са най-малко 13 хил. души.

Поради този факт полицията на Острова провежда паралелно над 500 операции за разследване и прекратяване на трафика на хора и съвременното робство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте излагали нацията! Имайте достойнство ,представлявате България.
162
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ревете, щото не сте ходили да берете грозде в Италия.Най-животински се държат италянските фермери.
161
12
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
КОЛКОТО И ЗЛЕ ДА СА БИЛИ ,ПАК СА БИЛИ ПО-ДОБРЕ ОТКОЛКОТО В БЪЛГАРИЯ !
160
0
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Shark ринципно си много прав, колега по форум.Но, я с и представи, че ксега получиш едно наследство от 30-40 декара и имот в някое село, и решиш да се върнеш там? Как би почнал на гола поляна, без инвентар, а зевята отдавна е "арендована" , тоест, присвоена от местната мутра агробизнесмен, и се намира точно по средата на огромния му брок? Първото, с което ще се сблъскаш, е че няма и достъп да ти даде до нея, а ако ти даде-едва ли ти ще прибираш продукцията.Държава няма.....
159
6
 
2
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Коментар 160 много добре е "схванал" ...кой кум , кой сват , и кой на богу драг.Али - който сигурно и с българския има акутни проблеми ... ръгнал да работи в Англия.Абе, Али - що не си стоя на село - да нижеш тютюна и да фириш козите по баирите - ми си тръгнал парници в Англия да оправяш.Битието - определя съзнанието!От човек живеещ още в средновековието - не може лесно да направиш буден европеец с чувство за собствено достоинство!
158
0
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Сами сме си виновни, за всичко.Най вече, че търпим 28 години като овце пред кланница.И вече ни възприемат и навън и вътре като овце. Послушни страхливи, съгласни на всичко.От друга страна-с глава бетонна стена не можеш да строшиш. А управляващите от 28 години насам, направиха всичко възможно, да сложат на колене народа, за да мисли за собственото си оцеляване само, а не как да строши стената.Сами сме си виновни.Приказките за кофти материала и 80-те процента са много верни.
157
2
 
16
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Аз не мога да разбера защо ходите са слугувате на тези мизерници англичаните. Същото е и в Испания, защото висях че има коментар и за там. Ами спрете да ходите в чужбина. Останете тук, земя има бол. Останете за да оправим родината си, а не да бъдете роби в чужбина. Абе как така един англичанин не отиде да работи във ферма в Източна Европа бе? След като сте сте съгласили на робски условия, ще бъдете роби, така е. Щом не учите и не се образовате, ще бъдете роби!!
156
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ot 200 robi ako edin mu beshe otriazal kan heto barbar sus vsichki okolo nego niamashe kak da go hvanat.zatova sa robi. Kuvto i da e 200 sreshto 5,10
155
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Navsqkude e taka.Az sum maistor stroitel v Hamburg DE i ne ni broqt za hora.Na bejancite podarqvat podaruci,podslon,hrana, pari,ezikovi kursove,a za nas sopa.
154
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Наши роби от фермата в Корнуол: Работихме по 12 часа, беше ад ... "".....................Работили сте като роби, защото сте отишли с длъжностна характеристика - роби.Ако малко имахте култура или образование или поне език знаехте малко ... имаше някакъв български тарикат да ви цани навън като роби, ами сами щяхте да си намерите хубава работа.Ама то не може цял живот чалга и простотия и после да си нещо друго освен роб. Само за роби ставатe и в чужбина в България.
153
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете я Англията,елате да видите в испанските ферми какво ги работят нашите хора.Обиди,заплахи,ръцете ми за 6 месеца на копита заприличаха.
152
0
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Защо си давате документите?Мислете бре хора!
151
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По -големи роби от тия тук в България няма.
150
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато отивате да газите английската кал и да живеете във фургони,неуважителното отношение ще е най-малкото,което ще изпитате.Във Великобритания източноевропейците са най-презираните емигранти,дори индусите и арабите са на по-голяма почит.
149
5
 
18
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 6 години
ЗАЩО НЯМА НОТА НА ВЪНШНОТО МИНИСТЕРСТВО ДО АНГЛИЯ,ЗАЩО НЕ ПОВДИГНЕ ВЪПРОСА ПО ПРЕСА И ТЕЛЕВИЗИИ,КОЛОНИЗАТОРИТЕ НЕ ОТКАЗВАТ ОТ НАВИКА СИ,НАВРЕМЕТ ПРЕВЗЕХА ИНДИЯ С 14000 ВОЙНИЦИ И ГИ ЦОЦАХА СТОТИЦИ ГОДИНИ,АМИ ДРУГИТЕ КОЛОНИИ,СЕГА ПЪК ЕС ВЗЕМА ДЕМОКРАТИЧНО НАШАТА КРЪВ.,КАТО НИ РАЗРУШИ НАШАТА ДЪРЖАВА,КЪДЕ ЩЕ ОТИДАТ МЛАДИТЕ МНОГО ПРИ ТЯХ КОЛОНИЗАТОРИТЕ ,ЕТО ЗА ТОВА БЕШЕ ВСИЧКО.
148
4
 
2
 
! Отговори
От али преди 6 години
Ако обичаш без обидни квалификацииБъди малко по въздържан МОЛЯ
147
2
 
6
 
! Отговори
От али преди 6 години
Излязох със името си и никой никога няма да може да ми каже че когато може дасе помогне на други хора които могат да попаднат в подобна схема на моята трябва да се мълчи това е въпрост на чест морал и уважение към себеси първо което ти нямаш направих това което трябваше което никой несе осмелява да направи заради пари никой неми е събирал пари за да се прибера никога несъм казвал че съм бил роб изложих фактите такива кавито са а медиите какво пишат вярвай ако искаш
146
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дo 199 А, бе, олигoфрен ти знаеш ли какво означава думата "РОБ"?
145
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви роби сте били, бе майка ви маннгалска скапана маллоумна? Може ли сте да отидете до някое полицейско управление и да кажете защо нямате документи и пари..да ви *** майката проста...роби били.До 198 трудно е човек да спори по интернет много е лесно да *** майката на всеки аз само ще кажа дами ядеш чорапите на майками също апък на баща ми даму ядеш гащите
144
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви роби сте били, бе майка ви маннгалска скапана маллоумна? Може ли сте да отидете до някое полицейско управление и да кажете защо нямате документи и пари..да ви *** майката проста...роби били.