Наши роби от фермата в Корнуол: Работихме по 12 часа, беше ад

Мъжете са държани без пари и документи, често без храна и вода
10 фев 2018 15:00,
293
Наши роби от фермата в Корнуол: Работихме по 12 часа, беше ад
Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Българи, работили в английската ферма за цветя в Корнуол, потвърдиха за ужасните условия, в които са държани.

Скандалът с така наречените модерни роби гръмна вчера, след като британски медии съобщиха, че около 200 мъже са освободени от своеобразния плен. Те са били държани в ужасяващи условия, техен дом са били каравани, паркирани в близост до фермата.

Според изданията на Острова съвременните роби са били гастарбайтери от България, Румъния и Литва. Българското външно министерство обаче отрече сред освободените в Корнуол да има наши сънародници.

Още по темата

Али и съпругата му Елена обаче твърдят обратното. Те са минали през фермата на ужасите и едва се измъкнали преди няколко седмици.

Веднага след като постъпили на работа личните им документи били задържани. Заплатата пък се оказала двойно по-ниска от обещаната.

"Работихме по 12 часа. Беше ад”, спомня си Елена пред Нова.

Благодарение на роднини, семейството успява да събере пари, за да се прибере. Напускането на фермата приключва със скандал.

"Бях заплашен, че ако много говоря, ще бъда вкаран в затвора”, обясни Али.

Работниците в английската ферма за цветя са държани без документи, без пари, често без храна и вода, съобщи вчера Bulgaria ON AIR.

Пред Новините ON AIR полицията в Корнуол потвърди вчера, че трима души са арестувани – двама от тях по подозрение в "съвременно робство", а третият в гангстерска дейност.

По данни на британското правителство жертвите на насилствен труд и сексуална експлоатация в Кралството са най-малко 13 хил. души.

Поради този факт полицията на Острова провежда паралелно над 500 операции за разследване и прекратяване на трафика на хора и съвременното робство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А хората който са станали роби,какво друго могат да работят,като не учили когато е трябвало.Така че в днешни времена,тези хора освен роби друго едва ли ще стане от тях.
122
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ако същите роби ги накараш да работят в българска ферма,няма и пръста да си мръднат!
121
0
 
18
 
! Отговори
Баткото-фермер преди 6 години
Условията не са никак леки в нито една ферма.Щом искате да работите в английска ферма първо поработете е някоя българска ферма и тогава тръгвайте за острова.Стажът ще ви е от полза.
120
0
 
2
 
! Отговори
дозата прави отроват преди 6 години
Да им е сладко ...
119
11
 
7
 
! Отговори
Господ преди 6 години
Българите винаги са били роби...
118
1
 
15
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Аз работих във ферма за ягоди,Follifoot Farm,там има вайзер българин Георги Георгиев от Свищов който се държи с хората като със животни,кара хората да берат ягоди по 12 часа на ден,тепературата в тунелите е 40+ градуса несе дават почивки а който заговори за почивка после жална му майка забранявамусе да ходи на работа докато вайзера не реши ако пък кажеш че си болен те проверява в караваната ако не лежиш в леглото ти казват с мениджарката ,че имаш един час да си напуснал фермата.
117
3
 
24
 
! Отговори
Баровеца преди 6 години
Ха ха! А робският труд в БГ.??? Истина в охранителна фирма: Започваш работа,но ти спестяват реалното естество,а именно се очаква от теб от 13 часа работа на ден да си 12 на крак или в движение ,да съумяваш да гониш крадци и нарушители,при наличието на над 80 камери и двама гледащи на тях,а още повече ,че охранителната фирмата е поела ангажимент да си и разпоредител за да запази явно обекта !!!!
116
2
 
14
 
! Отговори
рон джереми преди 6 години
СТРАХ СКОВА НАШЕНЦИТЕ НА ОСТРОВА,НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ГОВОРИ ЗА УСЛОВИЯТА НА ТРУД ВЪВ ФЕРМИТЕ(това е заглавие на статия по темата в друг сайт)......Нашите сънародници получават по малко пари от изработените.Често работят и извънредно.НАЧАЛНИК ИМ Е ОТНОВО БЪЛГАРИН(това е цитат от самата статия)......такааа който е живял и живее в чужбина ще разбере веднага какво имам впредвид от цитатите които съм извадил от статията особено втория цитат!!!! повтарям за българи които живеят в чужбина НЕ ЗА ***!
115
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо ново под небето ,хора защото най-голямата робовладелска държава в света и сега Е англия!Не се губят старите навици нали?
114
7
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Нашите хитри мишлета,бяха на гурбет при англета,но от там 5-те пари си взехаи са си гладни пак в Бе-гето.
113
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Робски труд в древността е имало на много места, днес се среща само в Англия
112
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМИ СА СЕ УБЕДИЛИ В ОТНОШЕНИЕТО НА АНГЛИЧАНИТЕ КЪМ ХОРАТА.
111
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Робски труд, извратеняци и гнусна злобна пропаганда на осакатени умствено *** в нета, фалшиви новини, простотия, измами.
110
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УЧЕТЕ ИМ И ЕЗИКА ЗА ДА ВИ ПОРОБЯТ ПО-ЛЕСНО
109
11
 
3
 
! Отговори
Циник до КРЕТЕН преди 6 години
Българските некадърници и неудачници..си мислят, че някой им е длъжен...и ще им плаща за черните им очи!Таа свърши некасърници!Всекиму своето!
108
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нямало е българи . по интервю за тв новините собственикът каза че не наема българи защото не работят. всичките литовци и румънци. точка .
107
2
 
11
 
! Отговори
КРЕТЕН преди 6 години
До *** до 123Браво! Това е истината.Лошото е,че нашеница *** тръгва с голямата кошница за много пари без да работи. Там обаче дават пари за работа.Не за присъствие. Ако някой иска да стане много богат в чужбина да си стяга *** и да завърши за лекар,зъболекар,машинен инженер или нещо което се цени и е платено. За ринене на *** много пари никъде не дават.А в Англия на час се плаща между 7 и 8 паунда на неквалифицирани работници. Кажи речи 18 лева на час. Който иска по-вече да учи
106
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
500 паунда на седмица са 1200 лв.На тая база могат да спестяват по 2000 лв на месец. За бране на цветя на закрито. Тоест, нито гладен, нито жаден, нито на студено.
105
3
 
1
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 6 години
До *** Ти пак ли си тука ва Ей
104
1
 
4
 
! Отговори
Дядо Стефан преди 6 години
До Анонимен 132Като лъжеш хората във форума ти е добре, но като чуеш истината ти става зле, нали тр/оле?!