Наши роби от фермата в Корнуол: Работихме по 12 часа, беше ад

Мъжете са държани без пари и документи, често без храна и вода
10 фев 2018 15:00,
293
Наши роби от фермата в Корнуол: Работихме по 12 часа, беше ад
Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Българи, работили в английската ферма за цветя в Корнуол, потвърдиха за ужасните условия, в които са държани.

Скандалът с така наречените модерни роби гръмна вчера, след като британски медии съобщиха, че около 200 мъже са освободени от своеобразния плен. Те са били държани в ужасяващи условия, техен дом са били каравани, паркирани в близост до фермата.

Според изданията на Острова съвременните роби са били гастарбайтери от България, Румъния и Литва. Българското външно министерство обаче отрече сред освободените в Корнуол да има наши сънародници.

Още по темата

Али и съпругата му Елена обаче твърдят обратното. Те са минали през фермата на ужасите и едва се измъкнали преди няколко седмици.

Веднага след като постъпили на работа личните им документи били задържани. Заплатата пък се оказала двойно по-ниска от обещаната.

"Работихме по 12 часа. Беше ад”, спомня си Елена пред Нова.

Благодарение на роднини, семейството успява да събере пари, за да се прибере. Напускането на фермата приключва със скандал.

"Бях заплашен, че ако много говоря, ще бъда вкаран в затвора”, обясни Али.

Работниците в английската ферма за цветя са държани без документи, без пари, често без храна и вода, съобщи вчера Bulgaria ON AIR.

Пред Новините ON AIR полицията в Корнуол потвърди вчера, че трима души са арестувани – двама от тях по подозрение в "съвременно робство", а третият в гангстерска дейност.

По данни на британското правителство жертвите на насилствен труд и сексуална експлоатация в Кралството са най-малко 13 хил. души.

Поради този факт полицията на Острова провежда паралелно над 500 операции за разследване и прекратяване на трафика на хора и съвременното робство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
5
 
! Отговори
до 132 преди 6 години
аби не му обръщай внимание на германица дето мрази турчи а е саквартирант с гастери!
102
3
 
3
 
! Отговори
турчин-бг гражданин преди 6 години
До ЦиникТи ако наистина беше такъв, за какъвто се имаш, нямаше да плюеш тютюнджиите.Пък и с тъпите ти коментари изобщо не ми говори за морал,говориш ми като някой комплексар.
101
4
 
3
 
! Отговори
Циник до 128 преди 6 години
И още СУПЕР ТЪnИ клишета за тоалетни и простотии....само из български сайтове се възмущавате, че друг ви е виновен, че образованието и трудовите ви умения - не стигат за друго!Хич не ми пука в какво вярваш, но не познавам българин тук - чистещ тоалетни!Имаше 1 млада туркиня от кърджалийско дето беше хигиенистка при нас - и се радваше, че с мъжа и вадят парички...спестяват и живеят добре! Намери си място за мениджър - щом си мокаят!
100
6
 
6
 
! Отговори
Циник до турчина преди 6 години
Ач кюпек ефенди - стажа ми в Германската индустрия (авто) ще е равен на загубеното време в България!Ач кюпек ефенди - от години ставам всеки божи ден точно в 4:20 и отивам на работа - докато ти пъpдиш в юрганите!Не се оплаквам - напротив - аз успях!Ач кюпек ефенди - учи малките кюпеци на морал!Аз съм българин ( среден ) възпитан съм да работя...и издържам семейството си!
99
1
 
18
 
! Отговори
Урок за начинаещи преди 6 години
Абе, 30 години минаха от прехода към капитализъм, а вие още не сте научили основни неща:-Общака получава пари на ръба на оцеляването - така е НАВСЯКЪДЕ, в Бг, в САЩ, в Индия, в Африка-По-добре от общака са специалистите със занаят - стругари, строители с кетап, заварчици - те може да получават добри пари но се скапват и износват бързо-Следвата хората, които работят с глава и с ръце - техници, технолози и т.н.-По-добре са квалифицираните кадри - лекари, инженери, програмисти, професори.
98
2
 
8
 
! Отговори
Циник до 123 преди 6 години
Знаеш ли, това изключително тъno клише "...на запада му трябва.." Запада отдавна се изнесе по Китай, Виетнам ...и други евтини дестинации! Тъnашките мрънканици - не променят закона на изгодата!Продаваш това - което имаш! Конкурираш се със хора учили, родени, и работещи в собствените си държави! Никой не ни(ви) е канил с хляб и сол! Никой! И докато не разберете желязната логика на тези неща - винаги филанкишията ще ви е виновен!
97
2
 
8
 
! Отговори
турчин-бг гражданин преди 6 години
До ЦиникБивши тютюнджии (турски,български ...) за всичко стават мога да ти кажа.Именно такива работливи хора са ни нужни,дето избягаха , а не такива ленивци като теб.Не съм ти забранявал да пишеш,просто ти казвам,че няма смисъл.
96
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако от българите ставаха роби нямаше да се разпадне Византийската, после Турската и накрая Съветската империя !Ето защо, ако британците изгонят българските роби Англия ще си възвърне отново по-бързо величието !
95
2
 
6
 
! Отговори
до 121 преди 6 години
Свали си каскета и помисли ! Караш млад човек в повечето случаи непълнолетен, да работи на сила за без пари. Какво постигаш ? Отвращение от труда. Прочее тежкия ти коплекс породен от ограниченост и необразованост бие на очи.
94
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Напред, о парии презрени!Напред, о роби на труда!..."А през соца всички бяхме роби - бачкане почти без заплащане, а границите - електрифицирана телена ограда, кучета и стрелба на месо по всеки, който иска да избяга. 500 лири седмично не са робски труд, а добро заплащане за ниско квалифицирана работа.
93
1
 
14
 
! Отговори
Фич преди 6 години
Връщайте се в България да правим революцията, че червените кхмери взеха да сдават багажа! Някой ден България ще стане нормална държава, но не и ако се скатавате!
92
6
 
0
 
! Отговори
Циник до турчина преди 6 години
Ага - не ме учи!Такива бивши "турски тютюнджии" за друго не стават!А и не си ти този, който ще ми забрани да пиша!
91
9
 
13
 
! Отговори
Циник до 111 преди 6 години
И аз съм бил.в КОМИ ...знам какъв рай беше.А ако си склонен да станеш алкохолик...не във Флорида...където и да си ще станеш.Но се ядосвам като чета за чудесата на татовия социализъм.Излишно е да шикалкавим - защо българите отиват на гурбет! Защото социализъма ги остави некнкурентноспособни на работния пазар на Европа...остави ги бедни...остави ги в ръцете на червените приватизатори - да скърпват двата края .. и да живеят - ден за ден!Това е истината!
90
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие сега ли разбрахте,че българите в Англия са роби? 90 процента работят земеделие,строителство,складове,а жените чистят къщи.Дали ги експлоатират като животни? 100 процента!
89
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само който се е бътил по ученически и войнишки бригади знае какво е наистина робски труд.
88
3
 
2
 
! Отговори
do 113 преди 6 години
Не комарите са големи ами кебапчетата му са малки
87
0
 
5
 
! Отговори
турчин-бг гражданин преди 6 години
До *** Ясно е,че не си много запознат с нещата.Има много български агенции,които пращат хора в Англия.Това имах предвид.Ако си под 18 или си тип "работа вкъщи работа" чети други статии или недей коментира ;)
86
5
 
7
 
! Отговори
Джо преди 6 години
Изборът е: западна мизерия или нашенска мизерия. Но от нашето по-хубаво няма! Който не е съгласен - да ходи да става *** на английската кралица!
85
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е после откъде да имаме самочувствие като нация? Нашите сънародници добре ни славят в чужбина. То да те е страх да отидеш на екскурзия в Англия.Ще вземе да ме възседне някой сахиб.
84
4
 
7
 
! Отговори
Циник до турчина преди 6 години
Да ефенди!Под оръжие са ги качили в автобуса, и са им ударили по един, дма камшика на изпроводяк!