Рядка среща: Президентът на Южна Корея с гости от Пхенян

Делегация от КНДР се срещна с Мун Дже-ин в Сеул
10 фев 2018 08:00,
27
Рядка среща: Президентът на Южна Корея с гости от Пхенян
Снимка: БТА

Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин се срещна с делегация от Северна Корея, част от която бе и сестрата на лидера на КНДР Ким Чен Ун, Ким Йо Чен. Това съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Рядката среща в президентството в Сеул идва малко след като Ким Йо Чен и другите севернокорейски делегати присъстваха на церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в Пьончан.

Още по темата

Сред присъстващите на срещата с Мун Дже Ин бяха и председателят на Националния спортен комитет на КНДР Чхуе Хуи и ръководителят на агенцията по междукорейски въпроси И Сон Гуон.

22-членната севернокорейска делегация е водена от церемониалния държавен глава на КНДР, председателят на парламента Ким Йон Нам.

Други южнокорейски представители на срещата в Синия дом в Сеул са директорът на националната сигурност, шефът на южнокорейското разузнаване, началникът на кабинета на президента и министърът на националното обединение.

Посещението на севернокорейската делегация в южнокорейското президентство е първата от този род от август 2009 г.

Ким Йо Чен е единственият член на управляващия род на Северна Корея, който посещава Южна Корея от края на Корейската война (1950-1953 г.), отбелязва ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
19
 
11
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ГОРКАТА КИМ ЧЕН УН !КОЙ ЗНАЕ КАТО СЕ ВЪРНЕ В СЕВЕРНА КОРЕЯ КАК БРАТ Й ЩЕ Я ТОРМОЗИ СЪМНЯВАЙКИ СЕ В НЕЯ ,ЧЕ Е СТАНАЛА АГЕНТ НА ЮЖНА КОРИЯ
1
6
 
43
 
! Отговори
Дядо ви преди 6 години
Ако американците не се бъркат, двете Кореи ще се разберат.