73-ма в болница в Турция със съмнения за антракс

При трима от хоспитализираните заразата е доказана
11 фев 2018 19:48,
13
73-ма в болница в Турция със съмнения за антракс
Снимка: архив Reuters

73-ма души в Северна Турция са били хоспитализирани заради предположения за зараза с антракс, предаде ТАСС, като се позовава на информация на в. "Акшам", съобщава БТА.

Инцидентът е станал в град Акчаабат в черноморския окръг Трабзон. Според предварителните данни диагнозата антракс е потвърдена при трима души.

39-годишна туркиня тези дни е починала от антракс.

Смята се, че 73-мата хоспитализирани може да са се заразили с антракс след консумация на месо от крава, заразена с болестта.

Местните власти са предприели разследване по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
5
 
! Отговори
Кар мангус тел преди 6 години
Ходжата, дето е изкрещял аллау акбар на кравата, в момента преди да я заколят е ял свинско и затова е бил харамия! Халал се получава само от чисти, правоверни мазлюмани, които четат курана на мястото където колят животноту.
4
4
 
7
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
До 1Освен че недоволствам, мисля че българската държава заслужава да бъде съдена за тази такса "Срам". На граничните пунктове с Турция, десетки години всяка кола минава през една кална локва, в която евтл. има малко веро и хлор. По 5 лв за всеки автомобил, парите отиват в частна фирма. Това са стотици милиони.. Преди години, на ГП Малко Търново дори нямаше вода в локвата (авария), но такса пак се плащаше. Това е нагла кражба, изнудване с държавни протекции, нямащо нищо общо с обезпаразитяване.
3
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган се изправя да става европеец,но от Турция идват всички болести по животните като шап,а сега имат и антракс???
2
5
 
10
 
! Отговори
Mustafa преди 6 години
Orientalski nevoli
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"73-*** в болница в Турция със съмнения за антракс"А иначе недоволстват от обезпаразитяването им на българската граница...