Как традиционната бира губи пред... безалкохолната

Пазарът на безалкохолна бира се разраства с 5%
11 фев 2018 17:32, Виктория Тошкова
40
Как традиционната бира губи пред... безалкохолната
Снимка: архив Reuters

Глобалното потребление на традиционна бира намалява през 2015 и 2016. Пазарът на безалкохолна бира обаче се е разраснал с 5% през 2016, сочи консултантската къща Euromonitor International.

Anheuser-Busch InBev, която представи безалкохолни версии на Budweiser и Corona през 2016, очаква ниско- и безалкохолната бира да формира зашеметяващите 20% от продажбите ѝ до 2025, предаде Investor.bg.

Heineken представи конкурент – Heineken 0.0 –миналия май, а собственикът на Guinness Diageo ги последва през януари с Open Gate Pure Brew.

Carlsberg, която произвежда безалкохолна бира още от 2015, очаква приходите ѝ от този продукт да нараснат три пъти по-бързо от продажбите на бира като цяло.

Пивоварите реагират на променящите се навици на потребителите, но има още един мощен стимул зад тенденцията. Безалкохолната бира генерира 1,5 пъти повече приходи, защото заради липсата на алкохол не се плаща акциз.

Производители обаче все пак трябва да убедят потребителите, че бирата с 0% алкохол е достатъчно добра.

Рекламният език вече става все по-позитивен, отбелязва Euromonitor International. Рекламите хвалят това, което бира може да предложи от гледна точка на вкусовете и естествените съставки, докато в същото се отдалечават от факта, че в нея няма алкохол.

Анализаторската компания Mintel казва, че потребителите също все повече се отварят към идеята за безалкохолна бира, като 33% от испанците и 23% от германците вече я пият редовно. Германската пивоварна Erdinger предлага на всеки участник в маратона в Берлин безалкохолно пиво, когато минат финала. А според Heineken пазарът на безалкохолна бира расте с по 9% годишно във Великобритания.

Още новини за икономика четете в Investor.bg
 


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всичко супер, докато не започнеш да изкарваш пари и не откриеш бутиковите белгийски бири. Е тогава, няма и да си помисляш, за нещо, кеото се продава в метална опаковка в супера ...
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хората си варят сами бира.
Излиза по скъпо но е бира.
35
1
 
3
 
! Отговори
имитиращи продукти преди 11 месеца
от безалкохолната гаД.на бира
само тази с плодовия аромат може да е по гНУс.на..
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Безалкохолната бира е" джендъра "при бирите
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В романа на Е.М.Ремарк"Черния обелиск"има сцена как се приема чирак в гилдията на майсторите пивовари -сварената от него бира се излива на скамейката на която седи с кожените си гащи,след няколко часа като стане ако скамейката не е залепена за гащите му,не става пивовар
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Почнаха всички да си приличат на вкус,хмела им идва от двама,трима доставчика на гранули ,добавят еднакви аромати и ми липсва плътната пяна от едно време.Сега просто не задържат пяна .Харесвам Гинес-тъмно,Старопрамен и Кромбахер
31
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 11 месеца
"Рекламният език вече става все по-позитивен, отбелязва Euromonitor International.
Рекламите хвалят това, което бира може да предложи от гледна точка на
вкусовете и естествените съставки, докато в същото се отдалечават от
факта, че в нея няма алкохол." - Е тва е писано и "проверено" от малoумен.
30
1
 
8
 
! Отговори
спомени преди 11 месеца
Последната българска прекрасна ,БИРА умря през средата на 90 те години.
Съвременната трае с месеци отворена но си е пиккуч и само сега и само за вас вече 0 алкохол.
29
4
 
2
 
! Отговори
еххх преди 11 месеца
урина + спирт + други = бира
28
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пил съм над 50 вида бира и у нас и в чужбина и за мене най-хубавата бира е STELLA ARTOIS. Като да не забравяме, че тази в България се пройзвежда от Каменица и се усеща малка разлика от белгииската.
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма ли как да пия нормална бира, по-добре да се надувам с кока-кола.
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всички знаем, че след електрическите цигари и безалкохолната бира е наред да се сдобиете и с надуваема жена, тааа.. умната.
25
5
 
2
 
! Отговори
Бираджия преди 11 месеца
В Кауфланд има една белгийска бира Leffe, по 2,50-2,70 за 330 мл, като искам да се поглед и си купувам от нея, а иначе за през зимата сега Каменица тъмно.
24
1
 
0
 
! Отговори
FIGUR808 преди 11 месеца
Das Echte schwaben brau marzen 5.7 %
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Наскоро пих немска тъмна бира и разбрах, че в България не се прави никаква истинска тъмна бира. Разликата е потресаваща. Как пък не направиха една свястна бира, ако ще да е няколко пъти по-скъпа, но поне да е на ниво. А то само спиртосани пикни.
22
2
 
7
 
! Отговори
jendos преди 11 месеца
Няма по-добра бира от различните манастирските бири, а иначе номер 1 са белгийските. То скоро ми се струва, че с идването на атомните физици преди 2 години - май чая ще е най-продаваем............
21
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Безалкохолната бира е като сутиена на простора - най-важното вътре го няма....
20
3
 
22
 
! Отговори
Бираджия преди 11 месеца
Безалкохолната бира е първата стъпка към надyваемата жена!
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
до 17 Пиех старопрамен доста време, след това Амстел, но от нашите бири най- добрата за мен е Стела Артоа...по лилценз , но наша. Страхотна. Иначе...всеки с вкуса си...на мен ми харесва Стелата...на теб повече старопрамен, но... за мен най-добрата от нашите бири е Стела. Опитвал съм и Гролш. Дето 3 лева 450 милилитра. Не става.
18
3
 
23
 
! Отговори
Shark преди 11 месеца
Глупости, безалкохолната бира е пълен отврат. Веднъж пих такава защото бях с колата. Няма да повторя, като съм с колата по-добре газирана вода, но не и този бълвоч.