Намериха останките на разбилия се Ан-148, оцелели – няма

На борда е имало 65 пътници и 6 души екипаж
11 фев 2018 15:42,
233
Намериха останките на разбилия се Ан-148, оцелели – няма
Снимка: архив Reuters

Намерени бяха отломките от самолета Ан-148 на руската авиокомпания "Саратов", който изчезна от радарите 10 минути след излитането от летище Домодедово в Москва, предаде ТАСС, като се позова на източник от руските службите за управление на извънредните ситуации.

Отломките са намерени в Раменския район в Подмосковието. В самолета е имало 65 пътници и 6 души екипаж. Оцелели не са намерени, казва източникът.

Още по темата

Машината е изпълнявала полет за град Орск в Урал. Според руски агенции очевидци са видели самолета, обхванат от пламъци, да пада в района на село Аргуново, югоизточно от Москва, предадават Франс прес и БТА.

Самолетът Ан-148 е произведен от украинския авиоконструктор "Антонов". Първият полет на този модел бе през 2004 г. В такъв модел самолет могат да пътуват до 80 души. Той може да лети на разстояние от 3600 километра, припомня Франс прес.

От влизането му в експлоатация, е имало най-малко пет инцидента с този тип самолети. Те са били свързани с колесниците, електрическата система и системата за управление.

По случая с днешната катастрофа е образувано производство за нарушение на правилата на полетите, предаде ТАСС, като цитира Светлана Петренко, говорителката на Следствения комитет на Руската федерация.

На мястото на катастрофата са пристигнали следствено-оперативни групи, както и губернаторът на Московска област Андрей Воробьов.

Застрахователната компания "АлфаСтрахование" съобщи, че пътниците и екипажът на разбилия се самолет, са били застраховани от нея. Компанията вече се е свързала с авиопревозвача и участва в изясняване на обстоятелствата около катастрофата, предаде ТАСС.

Московката междурегионална транспортна прокуратура и Южната транспортна прокуратура са започнали проверка във връзка с падането на самолета. Проверката касае работата на диспечерите и обслужването на разбилата се машина, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оригиналът Конкорд е създаен близо година след неговото копие Ту-144. Руснаците са го копирали година преди да бъде създаден.
98
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ту-144 и Конкорд бяха скъпи, шумен, нерентабилни. Руснаците го спряха почти веднага, защото не се изплащаше. Французите го разнасяха години наред само с един полет Париж - Ню Йорк веднъж или два пъти седмично който струваше няколко хиляди долара и можеха да си го позволят само богаташи които искат да са за няколко часа до Америка или Европа. Накрая Конкорд се разби безславно на летището в Париж със всичи пътници загинаха и го спряха от полети.
97
5
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 98След катастрофата в Париж на ту-144 АЕРОФЛОТ СПРЯ САМОЛЕТААРГУМЕНТИ С ГОРИВОТО ЗА ЕДИН ПОЛЕТ НА ТУ-144 ПРЕВОЗВАЩ 150 ЧОВЕКА ИЛ-86 С 300 ЧОВЕКА ЩЕ ПРЕЛЕТИ ДВОЙНО ПО ГОЛЯМО РАЗСТОЯНИЕТУ 144 ОТИДЕ В МУЗЕЯ ПОРАДИ ЛОС НА РЕНТАБИЛНОСТКОНКУРС БЕШЕ ЕКСПЛОАТИРАН НА ЗАГУБА ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СИ ЖИВОТ!!!
96
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 29 години американско партньорство и 11 години ЕС България е първа по смъртност на населението в света, българите измират повече от която и да е бедстваща африканска дръжава.
95
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До *** - ЛИЗАТОРТолкова НЕАДЕКВАТНО изказванеСамо един факт ще ти кажа и спирам в Сирия до сега са загубени от турската армия десетки М-60 и Леопард -2 А4 ПОТВЪРДЕНО СЪС СНИМКИ В НЕТА
94
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
жал ми е за обикновените хора, но и те са си виновни че търпят тоя режим.
93
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ту144 летя само по вътрешни линии за 2 години. Отригиналът Конкорд летя над 20 години и превози милиони пътници през океана. Несравними са нещата.
92
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-лошото нещо е, че в Русия човешкият живот няма голяма стойност и това не е от днес и вчера. Избиват се със самолети, автомобили, фалшив алкохол, битова химия... Жалко за хората.
91
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ту-144 катастрофира на авио-изложението във Франция заради грешка на френските диспечери, в същото време и френски фалкон се приближаваше към пистата, пилотът на Ту-144 прави рязка маневра и губи контрол, всичко е документирано, има и филми. Пътници не е имало, само екипажът загива. А Конкорд, който французита изкопираха от Ту-144 се разби на летището в Париж при редовен полет с пътници, загинаха всички пътници и беше спрян от полети.
90
2
 
12
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 86 Ако закупят модерни западни самолети, няма да има пари за бомбите.
89
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До мухахах 85Влязох на сайта на производителя от 2005 руснаците имат лиценз за производство на самолета и права за продажба в трети страни. Но най-важните чаркалаци тоест двигателите са си украинско производство за това и 2015 се прекратява производството на същата площадка се произвежда и сухой ссдж 100 който няма нищо общо с украйна
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самолетът Ан-148 е произведен от украинската авиокомпания "Антонов". Първият полет на този модел е през 2004 г. Той е двумоторен реактивен самолет за превоз на около 80 пътници. От влизането в експлоатация на Ан-148, е имало най-малко пет инцидента с този тип самолети. Те са били свързани с колесниците, електрическата система и системата за управление.
87
3
 
12
 
! Отговори
Крим не е руски преди 6 години
Руснаците спечелиха с Путин едно сигурно нещо-врагове!!!! И да е атентат ,Кремъл ще мълчи за да се цапа предизборната кампания на вожда.
86
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тези негодни машини и немърлива поддръжка руснаците избиват стотици от своите. Бог да прости хората и дано на властите да им дойде акъла в главата.
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само не разбрах кой от кого е изкопирал...?
84
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Над Париж се разби ТУ144, при това на изложение.
83
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самолетът е украински, произведен от украинска компания. Този модел още от началото е правил много проблеми. Руските самолети са едни от най-надеждните, да напомня само как свръхзвуковият Конкорд, който французите бяха изкопирали от руския Ту-144 се разби на летището в Париж пълен с пътници и всички загинаха.
82
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руски или украински няма никакво значение. Единственият начин да оигурят безопасност е да закупят модерни европейски или американски самолети и да ги експлоатират и поддържат както е написано в техническата документация с необходимата техническа дисциплина. Докато не го направят, ще загиват стотици хора.Мир на праха на невинно загиналите!
81
3
 
3
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
До Боби 84Дрънкаш глупости както винаги. Виж руската "википедия". И не съм я писал аз, да знаш!
80
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До мухахах 78Няма руско производство на самолети АнЗавода който ги поддържа в РФ още от самото начало иска и да ги сглобява за да има поне някаква печалба Украинците се съгласяват