Пхенян: Имахме "честни" разговори с южнокорейския президент

Сестрата на Ким Чен-ун отправила покана за среща на високо равнище
Обновена: 11 фев 2018 14:05 | 11 фев 2018 13:55, Анисия Иванова
14
Пхенян: Имахме "честни" разговори с южнокорейския президент
Снимка: БТА

Държавната информационна агенция на Северна Корея КЦТА съобщи днес, че делегацията на Пхенян за Зимната олимпиада е провела "откровени и честни" разговори с южнокорейския президент Мун Дже-ин, но не спомена, че Северът му е предал покана за среща на високо равнище в Пхенян, предаде Ройтерс.

Днес приключва посещението на високопоставената севернокорейска делегация в Южна Корея. Визитата й бе посрещната положително и бе следена с интерес от южнокорейците, но не разсея скептицизма по въпроса дали Северът е искрен, когато говори за подобряване на двустранните отношения, отбелязва Ройтерс.

Ако се стигне до междукорейска среща на високо равнище, това ще е голям успех за Мун Дже-ин, който настоява за дипломатическо решение на конфликта около ядрената и ракетната програма на Пхенян.

В съобщението на КЦТА се посочва, че вчера Ким Йо-чен, сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, се е срещнала с южнокорейския президент, предала му е писмо от брат си и го е запознала с "намеренията" му. Агенцията не дава обаче никакви подробности.

Южнокорейски официални лица съобщиха след срещата, че Мун е бил поканен в Пхенян за разговори с Ким Чен-ун.
Ако се стигне до такава среща, тя ще втората между лидери на двете Кореи от 2007 г.

Южнокорейският президент и сестрата на севернокорейския лидер ще имат още една възможност да разговарят днес, когато ще присъстват в Сеул на втория и заключителен концерт на севернокорейския ансамбъл, поканен по случай Зимните игри.

Американският президент Майк Пенс, който отпътува от Южна Корея за Вашингтон, заяви пред журналисти, че САЩ, Южна Корея и Япония са единодушни, че Северна Корея трябва да продължи да бъде изолирана - икономически и дипломатически, докато не се откаже от ядрената си програма.

Представител на Белия дом каза, че Мун не е обсъждал вчера с Пенс поканата на Северна Корея. Южнокорейският президент обаче е дал ясно да се разбере, че никой няма да обмисля дори да намалява натиска върху Пхенян, докато той не започне да предприема реални стъпки за премахване на ядрените оръжия. (БТА)
 


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Американският президент Майк Пенс, който отпътува от Южна Корея за Вашингтон." Ко рече:
"Американският президент Майк Пенс". Аз пък си мислех че президент е Тръмп но явно имам стара информация.
11
3
 
13
 
! Отговори
"-" преди 8 месеца
Цял свят се надява и полага усилия за мирното урегулиране на напрежението между двете Кореи, само Краварите "наливат масло в огъня"!

Изводът, кой има полза от воената конфронтация между Северна и Южна Корея е очеВадна!
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
тва гледа много ехидно.
9
0
 
13
 
! Отговори
Конста преди 8 месеца
Отново бисер от Анисия!
За твое сведение, президента на Америка е Доналд Тръмп!
Поне малко мозъчна дейност е небходимо да вложим, дори и като преписваме слепешката.
Обаче си имаме модерно име!
Браво!
8
4
 
8
 
! Отговори
Коментатора преди 8 месеца
Диктаторчето е хитър да направи своя номер 1 жена и нашия диктатор-мутра действа в същия стил, заобикаля се от жени :)
7
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Американският президент Майк Пенс, който отпътува от Южна Корея за Вашингтон, заяви пред журналисти, че САЩ, Южна Корея и Япония са единодушни, че Северна Корея трябва да продължи да бъде изолирана - икономически и дипломатически"

Двете Кореи правят опит да се обединят и само САЩ е против това.
6
3
 
12
 
! Отговори
до 4 преди 8 месеца
То в корея им е забранено да се таковат!Как ли се размножават ми е чудно!
5
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-добре да се обединят и да бият дузпата на янките.
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Американският президент Майк Пенс, който отпътува от Южна Корея за Вашингтон, заяви пред журналисти, че САЩ, Южна Корея и Япония са единодушни, че Северна Корея трябва да продължи да бъде изолирана - икономически и дипломатически, докато не се откаже от ядрената си програма."

Не знаех, че президента на САЩ е Майк Пенс. Както и да е... позицията на САЩ е идио тска, когато целиш мир между две държави, трябва да ги събираш, а не да ги разделяш и настройваш една срещу друга.
3
0
 
20
 
! Отговори
Запознат преди 8 месеца
Секси е!
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 1

Малко ще почакат,за тях е още рано!
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Ако се стигне до междукорейска среща на високо равнище, това ще е голям успех за Мун Дже-ин, който настоява за дипломатическо решение на конфликта около ядрената и ракетната програма на Пхенян."

Греда. Ще е голям успех за Ким Чен Ун, който задвижи двустранните срещи и съвместни спортни изяви, чрез изненадващото си съобщение преди месец. Мнозина поставяха под въпрос дипломатическите му умения.