След старта в биатлона: Българите – пълнеж в спорта

Проблемът: Лошото финансиране на спорта в по-малките държави
11 фев 2018 15:26,
60
След старта в биатлона: Българите – пълнеж в спорта
Снимка: архив Reuters

Красимир Анев определи българите и останалите биатлонисти около тях в класирането като "пълнеж", резултат от лошото финансиране на спорта в по-малките държави.

Той стартира в спринта на 10 километра на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.

"Нищо не се променя. Ние сме пълнеж. Пълнеж за големите, за да има кого да побеждават. Те са с финансирането. Надявам се в преследването да бъдем по-добре. Ските трябва да бъдат още по-добре, въпреки че и днес бяха добре. Винаги може още повече", каза Анев пред Евроспорт.

Анев ще стартира в преследването на 12.5 километра в понеделник.

Спринтът на 10 километра бе спечелен от германецът Арнд Пайфер. Пайфер стреля без грешка в двете стрелби и измина трасето за 23:38.8 минути.

Така той донесе второ злато за Германия в турнира по биатлон след титлата на Лаура Далмайер в спринта за жени вчера.

Само четирима от общо 87 състезатели направиха нула в стрелбата.

От българите с най-предно класиране е Красимир Анев, който направи две грешки и остана 37-и на 1:30.0 минута зад победителя.

Владимир Илиев стреля без грешка от легнал, но пропусна четири мишени от прав и с четири наказателни обиколки се нареди 54-и с 2:03.9 минути изоставане.

Антон Синапов се класира на 56-о място с три грешки и на 2:09.1 минути, а Димитър Герджиков е 81-и с четири пропуска и пасив от 3:09.1 минути.

Още за Олимпийските игри - четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
1
 
! Отговори
Яна преди 6 години
Какви ексурзианти, това са нашите надежди и само тях имаме.. голямо подкрепа им се предоставя като ги обявявате за платени слуги
49
0
 
1
 
! Отговори
Оставка преди 6 години
С такъв министър на спорта толкова!
48
0
 
3
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
А защо чак сега се сети да говори за проблемите? Или видя че не може повече и дай сега да търсим оправдания. Ако иска нещо да се промени трябваше много отдавна да проговори за причините защо този спорт е на това ниво във България. Никой не крие факта че при положение че България има Банско Боровец и Пампорово и това че при нормални зими сезона е достатъчно дълъг резултатите са тези които са а именно никакви. Но друго си е да се поразходиш до Южна Корея на държавни разноски нали Анев?
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Красимир Анев да иде и да поработи (ако има някаккви умения) или да се пише на борсата за 300 лева.Едва тогава може да говори какво е лошо финансиранеот държавния бюджет!Ако направим сметка колко ни струва един 4-годищен цикъл за да иде на олимпиадата с цялата кохорта ще излезе ,че по добре да му се даде половин милион евро само и само да се пусне от държавната цицка!
46
0
 
4
 
! Отговори
A преди 6 години
Какви условия има за тренировки, кажете ми подържани писти за тренировки по ски бягане и биатлон в България.
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по скоро са статисти, защото дори и за пълнеж трябва поне малко качество!
44
2
 
12
 
! Отговори
Joko преди 6 години
BG спорта ни е настина пълнеж ! Само тук там някакъв проблясък ! Някой попитали федерацията по кънки защо нямаме участници на Олимпиадата в Корея ?
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
когато резултатите са лоши:-"няма финансиране. Държавата трябва да отдели средства да се развиваме"Когато държавата отдели средства, развият се и резултатите са добри - сменят гражданството. Айсиктир
42
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно в биатлона и ски бягането не е нужно да се наливат милиони за спортистите. Тренировки трябват и здраво работа, условия имаме. Но спортистите ни са такива, слаби-Дафовска преди толкова години да не е имала осигурени милиони?! Много искат сегашните състезатели, а малко дават.
41
1
 
25
 
! Отговори
мони преди 6 години
Типично по нашенски, някой друг му виновен! Да беше положил повече усилия , да беше стрелял точно . Изложи се с това си изказване !
40
0
 
12
 
! Отговори
Брей преди 6 години
Ако ще го поставяме в преносен смисъл дори пълнеж е преувеличено , по-точно баластра.Спорта отдавна е бизнес и като всеки такъв не се оставя на случайността.
39
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори в далечната олимпиада Мюнхен 1972 печелим 21 медала, 6 златни.
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имаше още лифтове и хотели на Банско нямаше да се представим толкова зле. Питайте шефа на федерацията Цеко Минев.
37
0
 
10
 
! Отговори
още инфо за Кацо преди 6 години
Олимпиада 1984, първи са САЩ, втори Румъния и след нея са великите ти западни сили, ние не участваме 1984, но 1980 и 1988 се класираме винаги убедително пред Румъния, така че теорията ти за бойкота на запада не омаловажава медалите от Москва 1980г.
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълнеж за ливада, т.е.гьоббре.
35
4
 
10
 
! Отговори
Горд българин преди 6 години
То ние българите сме пълнеж за всичко и на всякъде.
34
0
 
22
 
! Отговори
пак за Кацо преди 6 години
Олимпиада в Сеул 1988г, България печели 35 медала, 10 златни. Няма бойкот от никой.
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кацо, нищо няма да клъвнем от ,,източна олимпиада''. Първо сме много жалки и второ СССР се разклони на нови държави, от Русия, Украйна, Казахстан, Беларус, Грузия и да не ги изброявам няма да припарим до медалите. И в другите източни държави спорта се разви, а нашият умря.
32
1
 
10
 
! Отговори
чарли преди 6 години
"Нищо не се променя. Ние сме пълнеж. Пълнеж за големите, за да има кого да побеждават. Те са с финансирането. Надявам се в преследването да бъдем по-добре. Ските трябва да бъдат още по-добре, въпреки че и днес бяха добре. Винаги може още повече", каза Анев пред Евроспорт.Нещо не го разбирам много това изказване на този много добър състезател.
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всичко в тая държава е пълнеж и/ или проформа , абсолютно всичко