България в Шенген – кой и защо ни пречи?

Защо сме "неканен гост", въпреки че покриваме техническите критерии?
Обновена: 12 фев 2018 22:24 | 12 фев 2018 22:10, Екип на Bloomberg
32
България в Шенген – кой и защо ни пречи?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европарламентът прие решение, че България отговаря на техническите критерии. Европейската комисия, в лицето на Юнкер, заяви, че България отговаря на критериите. Би трябвало това да води до приемане. Това каза Йордан Божилов от Софийския форум за сигурност в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Гостът коментира защо Холандия е против България да влезе в Шенген, както и новата операция на Фронтекст в Средиземно море и дали това променя по някакъв начин политическите нагласи.

"Всички страни на ЕС, с изключение на Холандия приеха това. И проблемът тук е политически, и то вътрешно политически за Холандия. Проблемът на Холандия е как да задържи управляващата си коалиция на власт. Там на власт е една много сложна коалиция, която е против мигранти, включително и от новоприсъединилите се страни. Тези проблеми ще се отразят и като цяло на ЕС. Това е още един удар с неизчислими последици за ЕС". 

Шенген е едно пространство, където хора, стоки и услуги се движат свободно и няма проверки и облекчава бизнеса. България по договора за присъединяване на ЕС и според лисабонския договор трябва да влезе в Шенген. Това е наше задължение, подчерта гостът. "Въпросът е дали се изпълняват определени критерии. Комисията и договорите поставят като единствен критерий до колко държавата охрансява своите граници, доколко може да контролира потока на хора и стоки на своите граници, които са външни за ЕС, доколко е надеждна надеждата на информационните данни на Шенген". 

"Целта на операциите на Фронтекст не е да се спрат емигрантите, а да се канализира самият процес. Да могат тези, които почти са стигнали до бреговете на Италия да бъдат насочвани към съответните лагери или пунктове за проверка и да се подпомагат в известен смисъл. Целта не е да се спре миграцията. Има друга операция на ЕС, която е близо до бреговете на Либия, чиято цел е максимално стопиране на този поток, унищожаване на мрежите на каналджиите и т.н. Контролът на сигурността на либийските граници все още е много слаб". 

Какви са целите на операциите на Фронтекст?

Вижте повече от видеото!


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Извинявайте за израза-ама кой ми с.а в гащите ??
22
0
 
4
 
! Отговори
Joko преди 9 месеца
Границите и митниците не могат да се охраняват с КУРупция ! ! ! Това е проблемът в БГ
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
пречи ни моделът #КОЙ, сраснал се дотолкова с властта, медиите и съда че на практика е едно цяло. пречат ни офшорките, които ограбиха и продължават да ограбват народа посредством обществените поръчки, милиарди евра потънаха, булевардите пропадат, магистралите имат нужда от ремонт веднага след откриването, пречи ни мутренското мислене на управляващите
20
1
 
9
 
! Отговори
До наблюдаващотдалеч преди 9 месеца
Точно това е причината!!! Ограбил България жестоко, с над 30 милиярда по офшорни фирми. Наглостта му расте но и страхът му също. Санмозабравата му е тотална. Да купи замък за над 350 милиона долара в Лос Анжелис, с какви пари се пита?Милата му Венетка, карала колата си,Бугати Чирон за 3 МИЛИОНА долара, със скорост 393 км/ч. Арестувана, на колата свалени нимерата и задържана, както и Венетка. Срещу 12 000 долара гаранция освободена и чака дело.Глобата е голяма. С какво ще плати, с пари от народа?
19
1
 
9
 
! Отговори
Не цензуриран преди 9 месеца
Финландия също е против и казват че докато мафията ни управлява т.е Герб никакъв Шенген
18
1
 
14
 
! Отговори
и аз да кажа преди 9 месеца
Боковци не мислят за България , а за Шенген.Народът се топи, почти го няма , а Шенген.Да оправят стандарта на живот,корупцията и демогравския срив ,Шенген сам ще дойде.
17
8
 
8
 
! Отговори
Трак преди 9 месеца
Всичко опира до информационата система на Шенген-а сме я докопали и веднага е пробита.Защото у нас няма върховенство на закона , а на руснаците.
16
5
 
9
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 9 месеца
Пречката е, че България слугува на една *** мутра, за чийто престъпление се знае в Европа. Милион ***, подкрепят тъпата мутра и той управлява отново. Има мутра-няма Шенген! Но ако е хей, да го набиеш на герберастите, но акъл не може
15
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
никои няма доверие в бьлгария това че ни целуват и тупат по гьрба е чисто
лицемерие ако ни приемат в шенген ще почне едно ровичкане в системата изтриване
продаване на информация и какви ли не балкански простотии затова не ни приемат
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До dp

Да, върви вашият керван, продaжници на България, партизирни кpадци, шaйки, довели България до просешка тояга, мoшеници нагли, които само се хвалите като ненopмални, не чувате невероятните си лъжи за огромен растеж и прекрасен живот в България, npoклети да сте, съсипахте ни, доведохте ни до бита отпреди сто години... npoклети да сте, ще ви се върне, нarлеци!
13
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На Ганьо (Бойко) все някой му пречи.
А нечовешката корупция, МИЛИАРДИТЕ евро откраднати от Боко-тиквата,
суджуците и Делян-добревците нямат значение.
12
3
 
12
 
! Отговори
ах, защо ли ? преди 9 месеца
заради гербаджийския корумпиран султанат, насраната съдебна система, мутрите в службите, поръчковите медии, трафика и контрабандата, конюктурното законодателство? не вярвам, всички толкова ни обичат и уважават - верно, питайте примата ББ
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кой ни пречи ли? Защо все някой друг трябва да ни е виновен? Ние щото не сме най-корумпираните в Европа та все някой друг ни е виновен
10
4
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 9 месеца
По-важното е шенген в България :-D
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Акълът.
8
8
 
8
 
! Отговори
dp преди 9 месеца
Дали БГ е част от Шенген или не има по-скоро козметичен характер. И сега може да се
пътува навсякъде с едната лична карта.
Истиснки важната работа - свободна търговия с цял ЕС, свободно движение и работа из него - я имаме, това с Шенген са бели кахъри влизащи в работа само на руските слуги да има за какво да грачат против ЕС членството на БГ. Да си грачат, какво им е останало. Керванът си върви.
7
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само излизането ни от ЕС, може да промени прогнозата за 2100 от другата статия.Ние влязохме в ЕС, заради географското ни разположение, и заради нищо другоооооооо, никой не ни отразява за каквото и да е било.Последни сме във всичко, и от всички в ЕС, дори и от някои страни от третия свят.ЛЕКА НОЩ.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
корупцията, овладяната съдебна система, купените и зависими медии - това е което ни спира за Шенген. #КОЙ е виновен?!?
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ЕК е приела, че България отговаря на техническите критерии за Шенген, но българите не отговарят на критериите на техниката - това казват холадците !

за доказателство: виж Митничарско село и неговия поминък.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Целта на операциите на Фронтекст не е да се спрат емигрантите, а да се канализира самият процес. Да могат тези, които почти са стигнали до бреговете на Италия да бъдат насочвани към съответните лагери или пунктове за проверка и да се подпомагат в известен смисъл. Целта не е да се спре миграцията."

Затова ли Фронтекс цъфна да "пази" границата ни? Дами и господа, ето ви ги каналджиите и трафиканти на мигранти, Фронтекс- Европейската агенция за гранична и брегова "охрана".