Българското море 2018-а "солено"! Обещават ни качество

Лятната почивка за четирима за 7 дни = около 2200 лева
12 фев 2018 07:50,
107
Българското море 2018-а "солено"! Обещават ни качество

С около 11% по-скъпо ще ни струва почивката на родното Черноморие това лято, показват изчисления на Института за анализи и оценки в туризма. Така, ако искаме да се печем 7 дни на пясъка ще трябва да се бръкнем с около 1100 лева на човек с всичко включено.

Т.е. едно четиричленно семейство със споделена стая ще трябва да приготви около 2 200 лева или повече, пресмята "Монитор".

От бранша заявяват, че българският туризъм ще продължи да поскъпва, тъй като няма как обслужването да бъде на ниски цени, а в същото време да се предлага високо качество.

Цените обаче не се покачват само у нас. В останалите европейски държави почивките се увеличават с около 2-3%. Въпреки по-малкият ръст в цените за същите условия в чужбина сумата, която ще трябва да приготвим, е двойно по-голяма.

И макар, че голяма част от най-изгодните оферти вече са изчерпани, все още имате шанса за ранно записване, което ще ви спести от 10% до 20% от цената на лятната почивка. През януари са се намирали оферти с отстъпка от 30%, а февруари и март хотелиерите се очаква да смъкнат цените с 10-20 на сто.

Според експертите 8% от ранните резервации са направени още миналото лято.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен79Е как ще видиш пясъка от фасове, бок*уци, чадъри и шезлонги, прилепени един до друг, бийч барове, басейни и народ, народ, - на 50 м. плажна ивица нагъчкани 500 човека - ако те интересува, спокойно можеш да броиш цял ден пъпките и космите на седящите около теб, докато децата им ти крещят на главата и ти хвърлят пясък.А пък морето - кеф - пликчета, чашки, фасове, памперси, дамски превръзки, люспи от домати...
78
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сигурно с още се наложило да свалят цените за социално слаби, безработни, тинейджъри и пенсионери от Запад, щом вдигат цените за българите.Ако западняк идва тук за една седмица на ол -инклузив с включен и пътя, и чадъра, и шезлонга, за 300 евро общо , на българина искат поне двойно само за хотела, отделно за път , паркинг, чадър и шезлонг.Ами да си чакат чужденците.Направиха големи усилия да изгонят българите, сега много трудно ще ги върнат обратно.
77
2
 
21
 
! Отговори
123 преди 6 години
1500 лв в Гърция -Халкидики- тричленно семейство -полупансион+чадър и шезлонг на плажа.Няма чалга ,шум и мръсотия.Изводите правете сами
76
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен60 То на Константин и Елена има и пясък по плажовете, ама ти не си го видял, може би си бил пиян през цялото време.
75
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ходя в Гърция от няколко години....Чистота,няма простотия и най-важното няма мутри. Те не виреят там.
74
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При баце всичко поскъпва, я бенцина стана 2.2. а петрола си стои на 50-60$
73
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочетох заглавието и не мига да спра да се смея. Че пОкна!
72
0
 
23
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Българинът търси качество, а мутрата-хотелиер, ресторантьор или концесионер на плажа му предлага малко нискокачествено количество. Това е факт.
71
1
 
18
 
! Отговори
До 72 Ivan преди 6 години
Защо си мислиш, че ти като се стискаш и мрънкаш, всички са като теб?!Няма как на Бетономорието всичко да е ОК, защото то просто не е ОК и трябва да си сляп или с силно принизени критерии за да не го виждаш. Все пак сме ходили по света и може да направим сравнение. Ти ако сравнението го правиш като четеш някъде си, си непоправим случай.
70
0
 
16
 
! Отговори
Асахавъ преди 6 години
Алчността ще ги погуби тези алчни хора които така завишават цените " обещавайки качество " ! Но явно те така неистово желаят края си че не може нищо да им помогне !Животът им е кратък а алчността им - безкрайна !
69
21
 
7
 
! Отговори
Ivan преди 6 години
Тоя сайт се чете явно само от мрънкалници на които всичко им е криво. Такива където и да идат пак продължават да се оплакват. Нормалния човек, който се интересува, чете и не се стиска за 2 лв. където и да отиде ще е ок. Защото ще намери доброто и в БГ и Гърция и Турция. Мрънкалниците ходят на Китен в БГ, на Аспровалта в Гърция, и на Кушадъсъ в Турция. Ами няма как да си доволен,просто проблема си е в теб, никой не ти е виновен, че гледаш за 3 лв. ол инклузив. Безплаен обяд няма.
68
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предпочитам да си остана със спомените от преди 25 години когато ходехме в Равда, Кранево, Ахтопол, покрайнините на Созопол и Балчик и бяха малки вилни зони с бунгала и ученически лагери. Сега не е останал и помен от онези големи плажове и отворени пространства между различните бази. Каквото и обслужване да предложат вече няма природа заради която да се отиде на нашето море.
67
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За всеки влак си има пътници. Който обича бетон, алкохол, мръсотията, чалгата, шумът, лошото обслужване и т.н. за него Бетономорието е идеално за почивка. Останалите веднъж като видят какво е, до края на живота си няма да стъпят на това Мутроморие.
66
3
 
16
 
! Отговори
GRN преди 6 години
То за тия пари цялото семейство за седмица в Гърция бе...
65
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
никога вече на българското Черноморие!Никога! Да живее Елада!
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
drogite ot shoplaka sa na slanchaka ...normalnite hora v chujbina
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
hahahahah snimka na albena s shef shizofrenika-komsomolski sekretar Krasi stanev vmirisani hrani i demode hoteli
62
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То при суджуците всичко става солено
61
0
 
13
 
! Отговори
ti eba kachestvoto преди 6 години
Bqx tova lqto na slunchev brqg 5 zvezden hotel smeshna rabota za 120 lv na ve4er alkohola beshe mente hranata beshe pod vsqkakva kritika personala polovinata *** drugata polovina makedonci vodata vav vatreshniq basein ledena ....
60
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доктор и аптека в морските ни курорти...Как си мислите,че се избиват наеми от 20 000 до 100 000 лв за кабинети и аптеки за 4-5 месеца и защо се натискат да ги наемат толкова?!Лекарствата са без цени,а се определят "на око" според външния вид на болния турист и са минимум 5 пъти над цените в градовете.А така наречените доктори само за преглед вземат 150лв,а за 2-3 шева цената стига 800-1000лв,като ги лъжат,че ще им се върнат парите от застраховката :) и никъде няма касови бележки.БГ не обслужват