Зъболекари "За" дежурства за бедни, не им дават кабинет!

Искат: Държавата да плаща за лечението на деца, бременни...
Обновена: 12 фев 2018 13:01 | 12 фев 2018 13:00, Анисия Иванова
15
Зъболекари "За" дежурства за бедни, не им дават кабинет!
Архив: Булфото

Държавата да финансира напълно денталното лечение на деца, бременни и спешни случаи. За това настояха представители на Сдружението на българските зъболекари.

Към момента НЗОК отделя за дентална помощ годишно 157 млн. лв., което е крайно недостатъчно, а хората недоволстват от минималните услуги, които се финансират от нея, каза д-р Анатолий Кънев, председател на сдружението.

По думите му това е причината пациентите да не се лекуват и да търсят дентална помощ, когато вече се налага вадене на зъб.

От сдружението искат Столичната община да осигури помещения за два кабинета, като в единия ще се обслужват спешните случаи, а в другия - хора в неравностойно положение.

По думите на д-р Кънев сдружението настоява пред общината за кабинетите вече четвърта година, но е получило отказ. В тези кабинети ние ще работим безплатно, подчерта той, цитиран от БТА.

Той каза още, че лекарите по дентална медицина трябва да се лицензират на всеки пет години от лицензиращ орган, определен от държавата. По думите му има проблеми и във възможността за специализация на младите лекари по дентална медицина, както и липсата на места за специализанти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой ще ги ползва тези кабинети?!Пак ромеите.Ходих една вечер късно до Спешна помощ.Бях потресен.Вътре беше пълно с махлата. Ходят да ползват уж за спешен случай да се лекуват безплатно.Българи сякаш нямаше, то нямаше и място.Така че ....пак ще им плащаме сега и зъбите
10
1
 
3
 
! Отговори
случаен преди 6 години
друго е да кажеш беден,друго е хора в неровностойно положение,туй по наше време го нямаше,но пък зъболечението си го имаше....
9
7
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Стоматолозите искат два кабинета.Единия за спешни случаи,а други за хора в неравностойно положение.Кои са тези хора в неравностойно положение?Тези,които ги мързи да работят и чакат все на готово от държавата ли?Това не трябва да се допуска,дискриминация е спрямо работещите.По-добре да има такъв кабинет за хора,които са на минимална заплата и минимална пенсия.
8
0
 
11
 
! Отговори
Продължение от 8 преди 6 години
На практика излиза така,че винаги,когато отида на зъболекар,лечението,което ми се прилага не е включено в платените от касата.Логично е тогава да ми се трупат парите,които внасям за да мога да платя стоматологичните услуги,които не са никак без пари.Не искам да издържам касата,а да лекувам себе си със собствените си пари.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
те зъби не останаха в устите на народа,какви зъболекари бе...
6
4
 
7
 
! Отговори
Dron преди 6 години
В Стоматологичния факултет, лечението е безплатно или срещу съвсем скромно заплащане. Вярно, работят студенти, но винаги под контрола на преподавател.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са тия зъболекари дето нямат кабинет не ми е ясно. Дежурства и часове могат да правят колкото и когато поискат. Има и зъболекари работещи евтино. Безсмислена олелия, да им дадат 2 кабинета експериментално и да видим дали ще работят безплатно и как ще се оправят от ордите прииждащи за "безплатното".
4
8
 
10
 
! Отговори
kim преди 6 години
първо скачаха сега , тупаха се в гърдите и искаха да плащат.на ви сега демокрация и капитализъм.нямаш пари - умираш!нямаш пари - детето ти също умира!това е положението и волята на българите.да живее КАПИТАЛИЗМА.Червеите на гробищата също са доволни. Трупове - бол!
3
5
 
9
 
! Отговори
ким чен преди 6 години
Аз съм Ким Чен. Всички бедни, деца и бременни да заповядат в Северна Корея. Тук всичко е безплатно. Вие знаете ли колко пари дава един капиталист за безплатното лечение на неговото дете? Само за болничен вече се плаща 5 лв.5 лв. за едно лисче за 10 год. дете.Лекарства - 50-500 лв.Лабораторни анализи - 50-5000 лв.Болничен престой без операция - 100 лв.Болничен престой с операция от 1000-50 000 лв.Това е България -страна на КАПИТАЛИСТИ по-голями и от папата.Тук всеки плаща и накрая умира!
2
1
 
5
 
! Отговори
Uhkat преди 6 години
Fakenews.
1
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Koi ne im dava kabinet mutrite bogataschi li bravo na sanilekarite i dr normalno e bednite da ne plaschtat dr sabokekari teansport lekarstva i tn kakto e v anglia norvegia dania i mn dr eu darjavi ibogataschite ba bg danazi 38% da pla6tat ne 10% ohapala gi balha milionetite kurumoirani a i nahalni lajzi 29 g bg e nai. Bedna nama i 100 eur pensii besbojnizite ogoeni dalaverite im ne spirat