Ердоган си САЩ думаше: Един от нас ще загине, хиляди ще възкръснат!

Турция не е палаткова държава, отсече турският президент
13 фев 2018 22:15,
571
Ердоган си САЩ думаше: Един от нас ще загине, хиляди ще възкръснат!
Снимка: БТА

Президентът на Турция и генерален председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието Реджеп Тайип Ердоган изнесе емоционална реч пред неговата Парламентарната група в Меджлиса и се нахвърли открито срещу политиката и действията на САЩ в Сирия, предаде информационната агенция Догу хабер ажансъ.

"Много е очевидно: онези, които ни заплашват с категоричен отговор, ако бъдат нападнати; никога през живота си не са получавали Османски шамар. Ако си мислят, че могат да си правят всичко с Турция, много скоро ще видят, че това не е така", отсече Ердоган.

Още по темата

"Турция не е палаткова държава. Един ще загине, на негово място ще възкръснат хиляди. Това трябва да се знае много добре", oтправи послание Ердоган.

Той посочи още, че за да бъде Турция в НАТО САЩ трябва да се съгласяват с клаузите на съюза, така както и Анкара го прави.

"Като президент на Турция аз съм равен и контактувам с НАТО, а не със САЩ. Всички страни-членки на НАТО са равни със САЩ", посочи турският президент.

"Каква граница имаш ти (т.е. -  Вашингтон) със Сирия, каква е връзката? Ако става въпрос за пари – даваш пари. Първите пристигнали сведения са за $550 млн.", попита Ердоган.

По заобиколен начин се говори, че те ще нараснат на $3 млрд. Каква борба досега осъществи срещу "Ислямска държава", колко джихадисти унищожи, или къде ги препрати? Ние много добре знаем в района кой с кого си сътрудничи. Вече никой няма право да използва ИД. Вече дойде краят на театъра ИД в Сирия, заканва се Ердоган на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


571
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари