Мароканецът от ИД – много опасен, със спецпознания

Използвал група бежанци, бягащи от войната, за да излезе от страната
32
Мароканецът от ИД – много опасен, със спецпознания
Снимка: БТА

Арестуваният у нас 35-годишен мароканец е бил едно от доверените лица в "Ислямска държава". Вече получихме молба от мароканското правителство за неговата екстрадиция, обяви вътрешният министър Валентин Радев.

Още по темата

"Твърденията на мароканските колеги са, че той е опасен и е имал специални знания", допълни той пред bTV.

Мъжът е задържан още на 13 януари на територията на България. Граничните служители са установили, че той влиза заедно още 26 сирийски граждани незаконно през границата на страната. В рамките на проверките е установено, че носените от него 5 различни документа за самоличност са фалшифицирани.

Установено е, че това е лице, което се издирва за тероризъм. През цялото време мъжът се е намирал в закрит тип общежитие за бежанци, така че е останал в България.

Вчера пред съда мароканецът е заявил, че не желае и не дава съгласие за облекчена процедура по връщането му, но едновременно с това не е подал и заявление още на 13 януари за получаване на статут.


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Рашо преди 9 месеца
Да го взимат по-бързо в Мароко че току виж някой от наште прокурори го освободил срещу мизерно заплащане.
24
0
 
6
 
! Отговори
Меркел Тилни преди 9 месеца
Та н практика ИД са внедрени в лагерите за бежанци отдавна .
Това означава че ЕС храни и дава пари на терористи в собствените си държави .
Това е много опасен момент които след време ще покаже силата на джихадистите .
Не трябва да има бежанци в ЕС казах те са опасност за обществото .
Талибани взимат парите на пенсионерите и нашите деца сега .
Пример ГЕРМАНЕЦ без здравни осигоровки умира без лекар ,а бежанец се лекува безплатно и получава помощи .Европа стана мюсулманска република .
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как да подаде заявление за статут като е имал у себе си 5 фалшиви документа за самоличност,паспорти,лични карти,шофюрски книжки,че и какъв статут са щели да му дадат според някои умници и за туй се скрил в закрит тип общежитие заедно с другите до потърсване,като го потърсят тръгва нататък накъде го очакват,а другите от групата не ги търсят значи се спотайват в закрития тип общежития,нали се движели вкупом и да не се познават след като си знаят зъбките нали от хапещи бягат и случайно за тези пари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
този мароканец е направил грешно допускане. Вероятно се е надявал, че у нас ще го разпознаят като "свой". Като партизанин от ИД , борец за справедливост и социализъм сред всички араби.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Останалите "сирийци" да не са кат тоя мароканец ?
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Има една симптоматика при управляващите, независимо Радев, Йовчев ли е министър или друг назначен мафиоз!Когато има 300 нарушители се ошумуляват и не смеят да се обадят уплашени от миграционния поток, а когато е само един като започнат - откъде бил, кой го издирвал, в колко Интерполски и Шенгенски компютъра го търсили, колко килограма тежал при задържането, колко е наддал в ареста, зъбен статус, хвалби, коментарни студиа с познатите експерти - Радулов, брата на Алгафари преводача и ...
19
1
 
6
 
! Отговори
Втори от село преди 9 месеца
Куклата на Сотир Таранков каза че марокото е задържан с 5 фалшиви паспорта на 13.01. Обаче вместо в затвора е пратен в бежански лагер. Питам герберасите защо?
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хелзинският комитет до 1 седмица ще го изкара от затвора, щото са му нарушени човешките права и после в страсбург ще ни осъди за 100 хил.евра щото килията му била ***...
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този не е грамотен нарушител.Като бяла врана е сред останалите 26, които са роднини, повлякъл един куп компрометиращи документи взаимно изключващи се един друг. Явно някой му е взел парите, докарал го е тук и му казал, че вече е в Германия и може да си ползва фалшивите европейски документи.Но не! Министър Радев бди без да разбира нещо от това с което се занимава! Зелен чорап!
16
0
 
11
 
! Отговори
От Синдиката преди 9 месеца
В друга новина пише, че работодателите нямали квалифицирани кадри. Че вземете го на работа човека щом имал специални знания!
15
1
 
7
 
! Отговори
ZDF преди 9 месеца
По германската ZDF даваха Док.филм как малолетни Бежанци се пишат като 17 годишни вместо реални 25 за да не ги хваща Закона при извършено Престъпление , четете чужди Новини ако искате да знаете нещо
14
1
 
12
 
! Отговори
неразбрал преди 9 месеца
Как така 27 души минават Великата българска стена ,струваща повече от китайската ,след като платения патриот Валери Симеонов навсякъде твърди че е непреодолима?
13
5
 
5
 
! Отговори
уточнение преди 9 месеца
Дрън ,дрън празните приказки на министър Радев.Ако беше толкова опасен ,нямаше да стои 30 дни в общежитие , а щеше да духне. Никой не ходи на война със семейството си. А това че умее да борави с огнестрелно оръжие не е нищо. Всеки уважаващ себе си мъж може да стреля с Калашник.Освен ако не е джендър-гербераст.Те могат само да се хвалят и да се пъчат като пуяци ,зад гърбовете на НСО.
12
0
 
5
 
! Отговори
без коментар преди 9 месеца
1 600 000 Бежанци в Германия , взел съм статистиката от немски сайт а не от БГ FAKE NEWS
11
1
 
11
 
! Отговори
Г преди 9 месеца
И как, дами и господа, е преминал стената, е направил за посмешище ДАНС, МАНС и т.н. като е задържан и чака екстрадиция?
10
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи този е преминал през непробиваемата белика бойкова и симеонова стена. Пак Елена е виновна.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да се определи за някакъв пол и Конвенцията го пази! Факт!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Такива като тоа колко влезнаха в Германия 1 600 00 никой не ги хвана , как така ги хващат в България или пак FAKE NEWS
7
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
за да не стане бьлгария мишена на ид да се предаде на ам база в косово
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
E, nali ima ograda! Kak navliazoxa?