Саакашвили в Полша – дали му охрана, посрещнали го радушно

Бил задържан в грузински ресторант в Киев и изпратен в Полша
13 фев 2018 10:00,
25
Саакашвили в Полша – дали му охрана, посрещнали го радушно
Снимка: архив, Reuters

Бившият президент на Грузия и лидер на украинската партия "Движение на новите сили" Михаил Саакашвили заяви снощи, че в Полша му е предоставена държавна охрана, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Екстрадираният вчера в Полша от Украйна политик заяви в интервю за грузинската телевизия "Рустави-2", че е бил "посрещнат много топло в Полша".

"Приеха ме гостоприемно, имах вече среща с депутати от полския парламент и разговор с ръководството на външното министерство на страната, предоставиха ми държавна охрана", заяви Саакашвили.

Още по темата

Той каза, че вчера е бил задържан в Киев в грузинския ресторант "Сулугуни". "Докараха ме с хеликоптер на (киевското) летище "Бориспол", а оттам с частен самолет ме изпратиха за Полша", разказа политикът, като нарече действията на украинските власти "неправомерни".

Добави, че е смята в бъдеще отново да се върне в Украйна и че е "решен да продължи мирната борба за смяна на властта в Украйна и в Грузия". Той обеща да разкаже за бъдещите си планове на пресконференция днес и съобщи, че планираният за 18 февруари поход на негови поддръжници в Киев няма да бъде отменен.

Вчера украинската гранична служба заяви, че той е бил изпратен в Полша и че няма юридически основания да се върне в Украйна".

Междувременно главната прокуратура на Грузия напомни вчера, че искането й към Полша за екстрадиране на Саакашвили, отправено още през август м.г, преди той да се върне незаконно в Украйна, остава в сила. Това съобщи министърът на правосъдието на Грузия Тея Цулукиани снощи в телевизионно интервю, цитирано от ТАСС.

"Разбира се, ние не можем да поискаме от Полша да реагира още днес или утре, тъй като в европейските страни, както и у нас, така и в Полша и в Западна Европа, съществуват съответни правови процедури..., и е нужно време", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
6
 
! Отговори
Криско от Каспичан преди 6 години
Този *** не беше ли решил да американизира грузинците и да ги прави итях натовци, както ни направиха насила и нас . . .българите !Защо не си го приберат неговите господари отвъд океана, а го пробутватна *** !?
21
1
 
6
 
! Отговори
:):) преди 6 години
Къде му е вратовръзката на Миша?Да не я е пак опоскал?
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Където го пратят все нови сили събира без умора,щом се умори показно си дъвче вратовръзката пред публиката да го видят и чорбаджиите,че за повече пари става въпрос да се не стискат по цветните площади за цветни копюри,туй не било корупция срещу която той се бори където и да го пратят понеже тъй се е представил за службата като легенда антикорупция докат ги обърка в корупция и си стегне багажа наново по ново послание с начислени по него режийни и с нова препоръка с предпочитание от вида отпращане
19
2
 
25
 
! Отговори
Европеецо преди 6 години
Тоя *** стана президент на Грузия, в резултат Грузия загуби 30% от територията си.После отиде в Украйна, айде и Украйна се отцепи.Да не дава господ да иде в България.Едвам се отървахме тук от Росен Джендърлиев
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и Украйна прие ,,радетеля за човешки правдини" с отворени обятия,пък го изхвърли ,като kraстаvo куче!Същото ще му се случи и в Полша!
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16 Саакашвили има в Грузия една влязла в сила присъда,грози го и втора присъда!
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ама що дири тоя в Украйна, не ми е ясно. А не си стои в Грузия."----------------------------------------------------------------------Не можеси да си стои в Грузия, защото Грузия доказа престъпленията му и щом стъпи на грузинска земя ще бъде арестуван и съден. Престъпникът Наакашвили е добре приет и се чувства безнаказан на територии с джендърски ценности.
15
2
 
9
 
! Отговори
Д преди 6 години
Долу ръцете от този радетел за демокрация и пътеводна светлина на народите! :D
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
такава съдба и на наште *** дупетати!
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми то скапаняците се надушват от хиляди километри като джендарите и се уважавът и убичът ...
12
0
 
26
 
! Отговори
погр ебален агент преди 6 години
В Полша може да го направят губернатор на някое воеводство?
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама що дири тоя в Украйна, не ми е ясно. А не си стои в Грузия.Що не отиде в Китай и да им казва там какво да правят, или в Кот д`Ивоар.
10
0
 
23
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Тъкмо сега ще закусва с полски вратовръзки.
9
1
 
21
 
! Отговори
до Zeus преди 6 години
Направо в Осетия да го екстрадират, там направо божество ще го направят :)))
8
0
 
24
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Навсякъде гонен навсякъде приет....тоя няма никакво гражданство идеалния кандидат за мисия към Марс без връщане....
7
0
 
19
 
! Отговори
пфф преди 6 години
Този толкова "оцапа калниците", че чак започнах да го съжалявам. Ако по някакви неведоми пътища тази информация стигне до него, съм готов да му подам ръка. Предлагам му работа с 30 лв. дневен надник, веднага след като изкара двудневния курс и полути тапия за оператор на мотика и права лопата.
6
0
 
31
 
! Отговори
той е преди 6 години
Според свидетелски показания именно тази особа е осигурил Грузинските наемници който са стреляли и убивали хора при преврата в Киев.
5
1
 
31
 
! Отговори
нов преврат преди 6 години
Американците са си го прибрали и го готвят за нова мисия...
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И там да си основе партия. Тоя "политик" не си намери държава. Поне да идва в Бг и да стане патриотин.
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдддаааа...........явно от България по-смешни и жалки са укропите и тоя бивш грузински президент, любител на врътовръзки! Господи, всичките тия народи, как може да сме толкова т.ъ.пи.....ВИНАГИ сме били добре, когато сме се опирали на братушките......а сега ще трябва да изтърпим тия подигравки с нас и за какво??? Да ни натресат краварските джендърчета!!!! Е, ПОЗДРАВЯВАМ ВИ!!!