Харчовете на Правителствена болница – до 56 млн. за година

Бюджетът на лечебното заведение се удвоява непрекъснато
Обновена: 14 фев 2018 13:32 | 14 фев 2018 13:30, Камелия Цветанова
23
Харчовете на Правителствена болница – до 56 млн. за година
Снимка: архив "Булфото"

Правителствената болница харчи между 33 000 милиона и 56 000 милиона лева на година. Оказва се, че през година кабинетът удвоява сумата, която дава на болницата на елита.

2016 г. била една от годините на най-големи харчове и тогава болницата е изразходвала цели 57 милиона и 608 хиляди лева. Това отговаря финансовият министър Владислав Горанов на писмен въпрос на депутат от БСП.

От тази сума близо 45 милиона са от държавната хазна.

От НЗОК болница "Лозенец" е получила 7 милиона и 664 хиляди лева, а от здравното министерство – близо 700 000 лева.

От СУ "Св. Климент Охридски" болницата е взела 1 милион и 840 хиляди лева, които е похарчила.

От дарения и застрахователни обезщетения болницата е взела 6 хиляди лева.

Още по темата

Чрез вътрешно преструктуриране на разходите в рамките на бюджета на Министерския съвет правителствена болница е похарчила още 2,5 милиона лева.

Разходите на болницата обаче през предходната 2015 г. са били доста по-малки - 33 милиона 370 хиляди лева.

Източниците на финансиране са същите, само че трансферите от централния бюджет са били наполовина - 21 милиона и 370 хиляди лева.

НЗОК отново е дала 7 милиона лева, здравното министерство - 1,3 милиона, СУ "Св. Климент Охридски"- 3, 4 милиона.

От дарения и обезщетения от застраховки болницата е взела и похарчила 11 хиляди лева.

През 2014 г. Правителствена болница отново се е радвала да сериозен бюджет. Тогава от държавната хазна е взела 43 милиона и 835 хиляди лева, а е похарчила с 10 милиона отгоре благодарение на НЗОК, МЗ, обезщетения.

Не така са стоят нещата с 2013 г., защото кабинетът е отпуснал само 23 милиона лева на болница "Лозенец" и тя е похарчила доста по-малко от 2014 г. - 33 милиона и 500 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
ТОДОРОВА преди 4 години
До 10 И СЕГА трябва да има НАРОДЕН СЪД!
23
0
 
2
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 21,Не знаех, че вече не е японска! Поне по това време, когато ходих по болници цените в бившата Токуда бяха високи, но не и надостъпни за някой хора. А в Лозенец ПОЧТИ всичко беше безплатно. Само мисля имаше някаква потребителска такса и за последващи консумативи, които се осигуряваха от болницата, но се заплащаха. Може и да Ви лъжа, защото беше отдавна. Здравна каса покриваше, а вътре сравнение с Окръжна е лукс.
22
0
 
5
 
! Отговори
От 17 преди 6 години
До До 17Ами да знам как се взима направление, *** при джипито в края на месеца да видиш дали ще ти даде. А и на мистърчетата мислиш ли че им трябва такова?
21
0
 
5
 
! Отговори
До 15,16 преди 6 години
Говориш за БИВШАТА ТОКУДА.Щом си в час знаеш че вече е,, Аджъбадем" ,купена от най голямата турска здравна организация.Само че там не е за простосмъртни защото цените са убийсвенни.Просто българина е в голямата си част е беден и трудно ще издържи едно болнично лечение с по дълъг срок.Аз съм след онко операция и 7 месеца химиотерапия,рентгени,скенер ,ЯМР така че всичко по болниците ми е ясно/вкл.А.Сахаров 1/Цените на консумативите са за наша сметка,за съжаление.
20
1
 
0
 
! Отговори
До 17 преди 6 години
Ти на колко годинки си бе? Какво питане за направление,ти взимал ли си и знаеш ли от кого се взима.Имаш ли джи пи,или просто си говориш ей така.Аман от неграмотни хора не знаещи правата си и свикнали някой да ги дундурка.А за чакането наистина се чака .Така е като 50 години не се създаде здравен фонд и болниците изнемогват.
19
0
 
3
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
Университетска болница ,,Лозенец",-бивша правителствена.Прав е 11
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затваряй! Има общински и университетски болници!
17
0
 
8
 
! Отговори
До Лозенец 11 преди 6 години
Аа не е точно така другарю демократ. Ако ти питаш за направление и час може да ти дадат за след някоя друга седмица, а ако отиде бай ти министър ще те пререди и ще получи нормални грижи и то веднага и безплатно, а каквото остане от огризките ще е за теб.
16
1
 
2
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Има обаче лечение които трябва да са напълно платени, а те са безплатни. Някои планови операции, повечето прегледи, екстрите за родилки, малките манипулациони и хирургични интервенции и много други. Редно е българинът да се научи да плаща на болницата отколкото под масата. Знам за случай в който "под масата" са дадени десетки хиляди левове за онкологична операция. Е това трябва да стане легално!
15
2
 
2
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 11 (Лозенец),"Сега се нарича УБ,,Лозенец" и абсолютно всеки може да се лекува там с направление от личният си лекар."Това е абсолютно вярно! Но не съм съгласен, че всички водещи болници трябва да се дотират от държавата. Как Токуда може да се самофинансира, а Лозенец, не! Има заболявания и услуги, които могат да са напълно безплатно. Няма да ви казвам, какви са условията вътре в болницата и колко струва цялата и поддръжка. Вярно извършват се много животоспасяващи.
14
0
 
8
 
! Отговори
Така де преди 6 години
Ми Бате има високо кръвно, трябват си грижи.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тлкова клетви да ги стигнат дано изедниците душмани
12
14
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Малко ли ви беше след 9 септември бе другарю.Не ви стига на вас комунистите да бесите и проливате кръв. Алея ще правите! А за вашите кръволоци и убийци защо не направихте,а си посипахте главите с пепел.Само бесилки и пищови са в червените ви мозъци.Нямате ли срам бе?...................Що ли питам-нямате.И ,,народният" съд бил нещо съвсем невинно.
11
7
 
10
 
! Отговори
Лозенец преди 6 години
Дечурлига ,ясно е че не сте наясно.,,Правителствена " е останало още от времето на бай Тошо.Сега се нарича УБ,,Лозенец" и абсолютно всеки може да се лекува там с направление от личният си лекар.Както и деца и възрастни.Приемът и лечението е както във всяка една болница в България.Аз съм никой ,но живея близо и там ходя на прегледи и лечение за диабета си .Работят със НЗОК.Отдавна не е само за елита,а и не е речено че най добрите медици са там.Явно сте малки и не сте в час.
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да направим алея на позора и вместо звезди да има бесилки с имената на предателите и унищожителите на държавата и народа от 1989г. до сега
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки народ си заслужава управниците. Другари вашия депутат каза , че 80 % сте де.би.ли. Питайте Нинова , защо ви обиждат , като според вас сте умни и работливи.
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тлъстия тумбак и виснал г//з на Бснкянския *** толкова милиони??? Ужас!!!! Няма ли кой да го спре да не плюска като ***, мен кръвното и холестерола му са на мах. Колената му били болни, травми от спорта??? Глупости, дебел е и едвам ходи. И колената не издържат. Милиони да се поддържа една каста крадци, лъжци и лакомии. Безмислено!!
7
3
 
17
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Никога няма да платя здравни осигуровки, та с тях да лекуват богопомазани. Като дойде време да се лекувам ще плащам /то и осигурен да съм пак ще плащам/, ако нямам толкова пари ще чакам да умирвам и толкова, какво да правя.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боце, ти ли сложи минусчето на 4?
5
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Петър 1Сигурно в западна Европа министрите ги лекува някоя лелка с билки и отвари. Защо само гледате в правителството , а не в народа , който не плаща здравни осигуровки даже. Иман пари за ракия , цигари , пържоли, бензин за бараките , а нямат за здраве. Вече станахте банални .