Tesla в илюминаторе... или за Мъск-мечтателя

Изстрелването на Falcon Heavy е вдъхновение за много хора
Обновена: 14 фев 2018 11:50 | 14 фев 2018 11:40, Екип на Bloomberg
99
Tesla в илюминаторе... или за Мъск-мечтателя
Снимка: Twitter

Изстрелването на Falcon Heavy от компанията на Илън Мъск SpaceX може да не е нещо чак толкова революционно, което да промени живота ни още утре. Това обаче е една голяма стъпка напред, която дава вдъхновение на много хора по света, на много иноватори, които да се опитват да мечтаят и да осъществяват мечтите си.

Това коментира PR експертът Любомир Аламанов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

„Животът ни не е статично състояние, той е непрекъснат процес, който се развива с малки стъпки. А полета на SpaceX е именно една такава стъпка“

По думите на Аламанов Илън Мъск е пример как мечтаейки и непрекъснато опивайки, макар и минавайки през много провали, човек, верен на мечтата си, успява.

От зората на цивилизацията е било така - непрекъснато е имало хора, които са имали на пръв поглед невъзможна идея. В огромната си част те са се проваляли, но именно успехите им са в основата на еволюцията, посочи гостът в студиото.

„Технологичното бъдеще се развива с все по-бързи темпове. Кривата на развитието става все по-стръмна. Не е ясно в коя област ще бъде следващата технологична революция, но човечеството за пореден път се намира на ръба на следващото голямо откритие, което ще преобърне цивилизацията ни“, смята Аламанов. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
10
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 59АПОЛО са КАЦАЛИ НА ЛУНАТА - НИКОЙ НЕ СПОРИ ЗА ТОВАИМАЛО ЛИ Е ЖИВИ АСТРОНАВТИ НА БОРДА Е ВЪПРОСЪТ ЗА МИЛИОН ДОЛАРАЕто ти малко факти Натрупана радиация от Космическия кораб до Марс "Фобос" за 250 дни 0,66 Сиверта или 0,00264 Сиверта на денРазрешена годишна доза в БГ за година 0,001 Сиверт за година или 0,000001Сиверт за час за една година(8800 часа)Значи Аполо мисиите са около 10 дни и реално нямат радиационна защита Облъчени са с 0,00264 *10 Сиверта=0,0264 или 26 годишни дози
58
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 57"Едно скъпо изфукване.За тези пари можеше да изпрати доста храна на гладуващите в Африка"За гладуващите в Африка ще се погрижи големият човеколюбец и смирен православен християнин Путин.
57
1
 
9
 
! Отговори
:) преди 6 години
Тесла в илюминаторе, Тесла в илюминаторе :) Хитро!
56
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 24Ехх Ано ЕкспертеHIMARS означава HImobility MARS MLRS (Multiple Launch Rocket System или РСЗО)Въпросното устройство има един огневи модул монтиран на камион (за това е HImobility)който може да сърържа: 6 неуправляеми боеприпаса обсег 40 км(включително касетъчни)6 управляеми боеприпаса обсег и характеристики засекретени(60-80км макс)1 Управляема Балистична ракета MGM-140 ATACMS до 300км (включително касетъчна бойна част)Ползването се приравнява към Оръжия за масово поразяване
55
3
 
1
 
! Отговори
@60 преди 6 години
Нали разбираш, че това е брутна заплата, и като махнеш от нея данъците и осигуровките остават точно 600-800лв чисти СРЕДНО?! При положение, че един лаптоп за научна работа струва 2000-2500? Още повече, че заплатите на учените в БАН и СУ са в долната част на средното. Което единствено и само потвърждава, че българинът няма право да говори за космос, защото няма никакво отношение към космическата индустрия. Няма как да си експерт, ако не можеш и да помиришеш космически технолгоии.
54
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 50САЩ първоначално в лицето на Стратегическото командване а в последствие в лицето на НАСА следи всеки обект в орбита на земята космоса който има радарна отразяваща способност еди каква си. Ракета носител Р-7 се титулова космически обект 1 а Спутник Космически обект 2 и така до ден днешенСАЩ са дали пореден номер на Р-7 която е изстреляла Гагарин, междинния ускорителен блок и самия космически кораб Восток кои са номерата може да се провериС това са потвърдили полета
53
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно скъпо изфукване.За тези пари можеше да изпрати доста храна на гладуващите в Африка.
52
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 52Приемам критикатаВъзможни ползи от цялата тази галимация 2*10 мил$ ако върнатите степени се ползват успешно втори път(което не е сигурно никога докато не се дадат парите за проверка на системите).
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сте ми много смешни тук как се чешите на тема Русия срещу САЩ, все едно ви е дербито Левски-ЦСКА. С тази разлика, че САЩ не се свенят да ползват руски двигатели за собствените си ракети, и за собствените си астронавти, самият Мъск първаночално е искал да ползва руски двигатели, но са му се видели скъпи. Космосът е бизнес, а в бинесът няма врагове и приятели, има сътрудници и съперници. И в този бизнес, не са само САЩ и Русия, а и Китай и Индия, И ЕС (малко) и Нова Зеландия вече. Само ние не.
50
4
 
2
 
! Отговори
@51 преди 6 години
Средната заплата на българина не е 1123лв. Средната заплата на българина е заплатата на хората в администрацията и държавните структури, защото това е най-големият сектор в държавата. А там заплатите са 600-800лв. Така че тия стъкмистики си ги запази за обкръжението ти в кол-центъра. Българинът няма право да коментира космическата индустрия, защото все още не е член на ESA, защото няма хора работещи в индустрията, защото няма активни проекти освен един спектрометър за Роскосмос - ЕкзоМарс.
49
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До SpaceX 41А относно СирияЗначи ти КОСМОНАВТЕ пърдон АСТРОНАВТЕ одобряваш някой да дойде в твоята страна НЕЗАКОННО ПО КОЕ ДА Е МЕЖДУНАРОДНО СПОРАЗУМЕНИЕ (САЩ) да окупира средствата ти за препитание (В случая Петролни полета) След това като се опиташ да прогониш КРАДЕЦА той ползва срещу теб ОРЪЖИЯ ПРИРАВНЕНИ КЪМ ОРЪЖИЯТА ЗА МАСОВО ПОРАЗЯВАНЕ"АСАД е ползвал Химически оръжия срещу Бунтовниците" но няма материални доказателства и разследванеСАЩ ПОЛЗВА РСЗО с Касетъчни Бомби източник САЩ брифинг
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби"Приходи 2*10мил$ заради повторно ползване на 2 сте"Това не е приход. То икономика от учебник по икономикс не се учи... Това е птичка в небето.Попитай що е приход някой, с някакви познания, поне,,,
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 40Много ми е смешно българин да коментира космически технологии. Някаква подигравка с всичко и всички. Средният българин оцелява със заплата около 600лв или 300 евро!Що бе?На руснаците като минималната заплата е 260лв какво?А средния българин е със заплата 1123лв официално, иначе е по-голяма, но в тези данни не е включена сивата икономика в размер на 28%.НАСА ползва българска апаратура в сондите си.Защо да не коментираме?
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиНали се разсмърдяха за полета на Гагарин? И какво от това все още се смята че Гагарин е първият човек космонафт.
45
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До SpaceX 41Значи тоталния успех на Мъск с Фалкон ХевиИзстреля 3 първи степени една от които от удължения вариант + последващите степени за да се ускори Теслата към МарсЕдна обикновена първа степен е около 55-60мил$ за първи старт и 40-45мил $ заради проверките за втори и последващ до 10 стартаДадени са около 200 мил$ за старта нали така? Средната степен при кацане се потроши, падна в океана и след това ВМФ я избомби за да я прати на дънотоПриходи 2*10мил$ заради повторно ползване на 2 сте
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 30Кога в България направят поне някакъв автомобил?Ами ние правехме Балкан(автомобил да, не мотоциклет и Булгаррено, ама братска Русия ни забрани.
43
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 6 години
"В илюминаторе" е на друг език, не на български. Вече съвсем не останаха хора да работят за вас, а?!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПожелавам му да продаде тесли за $390 000 001 и да е на печалба.
41
0
 
1
 
! Отговори
Степан Нассран преди 6 години
Ба го, и опорната точка за най-мощната ракета умре.
40
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 38Да кажем че са поставили макет на кораба на ракетата енергия и са изстреляли тандема и след известно време са хвърлили от Ан-224 Мрия на височина 15км втория Буран който с лед това каца на летището. Нали НАСА която следи всеки по-голям обект а и не само НАСА а и Индия и Пакистан и Франция и Великобритания и Китай и Евреите които имат собствени системи за следене щяха да се разсмърдят?