Tesla в илюминаторе... или за Мъск-мечтателя

Изстрелването на Falcon Heavy е вдъхновение за много хора
Обновена: 14 фев 2018 11:50 | 14 фев 2018 11:40, Екип на Bloomberg
99
Tesla в илюминаторе... или за Мъск-мечтателя
Снимка: Twitter

Изстрелването на Falcon Heavy от компанията на Илън Мъск SpaceX може да не е нещо чак толкова революционно, което да промени живота ни още утре. Това обаче е една голяма стъпка напред, която дава вдъхновение на много хора по света, на много иноватори, които да се опитват да мечтаят и да осъществяват мечтите си.

Това коментира PR експертът Любомир Аламанов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

„Животът ни не е статично състояние, той е непрекъснат процес, който се развива с малки стъпки. А полета на SpaceX е именно една такава стъпка“

По думите на Аламанов Илън Мъск е пример как мечтаейки и непрекъснато опивайки, макар и минавайки през много провали, човек, верен на мечтата си, успява.

От зората на цивилизацията е било така - непрекъснато е имало хора, които са имали на пръв поглед невъзможна идея. В огромната си част те са се проваляли, но именно успехите им са в основата на еволюцията, посочи гостът в студиото.

„Технологичното бъдеще се развива с все по-бързи темпове. Кривата на развитието става все по-стръмна. Не е ясно в коя област ще бъде следващата технологична революция, но човечеството за пореден път се намира на ръба на следващото голямо откритие, което ще преобърне цивилизацията ни“, смята Аламанов. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още повече, че експертчето се произнася за неща от които изобщо не разбира. Достижението на Мъск беше 1) че успя да вземе бизнеса от ръцете на военните монополисти ULA и компания, 2) че върна интереса на американците в космоса 3) че се превърна в идол на цяло поколение. В конкретния случай, успехът е инженерен, а именно че навърза 3 двигателя, нищо не избухна, два даже се върнаха успешно. Имаше и 2 неуспеха - връщането на третия двигател и (не)влизането в орбита на Марс. Второто,по-притеснително
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 36Една минута реклама по националните американски телевизии струва 2-3 милиона долара. Старта на Фалкон Хеви струва 390 милиона долара т.е. около 200 минути реклама. Мисля че Мъск успя да направи чудесна реклама на Тесла която да се излъчва многократно не само в САЩ ами по целия свят и тази реклама му излезе поне 3 пъти по-евтина отколкото ако я беше направил с обикновена рекламна кампания.
37
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми е смешно българин да коментира космически технологии. Някаква подигравка с всичко и всички. Средният българин оцелява със заплата около 600лв или 300 евро! Единственото за което може да мисли е плащане на тока и парното и от къде да вземе пари за ботуши за детето. Дали цената на изстрелване ще е 500млн или 100млн, дали ще се ходи на Марс или на Луната, за него е все едно. Защото скотовете не мечтаят. А Мъск не е мечтател, тойе бизнесмен. И то добър.
36
4
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До СатаНАТО 21Съюз ракетите които започват от Седмицата на Корольов и са изстреляни хиляди бройки както с аналогова система за управление така и по-модерните сегашни версии с цифрова са СИГУРНИ но скъпиДо Ниска Около Земна Орбита тоест 250-300кмСъюз 2.1а 6 944-8 928$ на кг 50 мил$ старт 7,2т товарСъюз 2.1б 6600$ на кг 50 мил$ старт 8,2т товарФалкон 9 2700$ на кг 61 мил$ старт 23т товарПротон-М 2800$ на кг 60 мил$ старт 23т товарАнгара А-5 5700$ на кг 140 мил$ старт 24т товар от Восточни
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Буран беше показан по телевизията, но и до сега си остава загадка, дали изобщо е достигнал до космоса или всичко си беше една голяма показуха което най-добре умеят руснаците.
34
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не рабрах, защо фалкон хеви е наречена най-мощната ракета. Просто погледнете колко тона полезен товар вдига на орбита фалкона и колко старата сатурн 5. Още по-странно ми е какво спечелиха акционерите от този безмислен полет на теслата.Сигурно вече в америка не всичко е пари, знам ли?
33
0
 
2
 
! Отговори
Dragon преди 6 години
До МеринджейРезултатът засега е,че и се пукаш от завист!
32
9
 
2
 
! Отговори
Меринджей преди 6 години
Хахах тоя балон Тесли и Ракети като се пукне ще се смея много...
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32А вие руски придурки престанете да се фукате колко сте велики.
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога в България направят поне някакъв автомобил?
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби"Буран летя веднъж и то без екипаж което беше доста впечатляващо"Доста впечатляващ е погрома на руските неадекватници от славещата се до преди седмица най-боеспособна армия на Русия Вагнер превъзхождаща всякакви спецназове и части с особое предназначение от редовната им армия.
28
9
 
3
 
! Отговори
не роб на жена си преди 6 години
Eee батиидеолозите тука беее...живота ви все у бачкане искате да минава?! Е за кво ви е тогава тоя живот? Кат станете на 70 и почнете да мокрите гащите ще искате, ама няма да можете и сигурно ще сте мноого на кеф, че неква ламарина се търкаля из космоса...2/3 от света гладува...голям праз, че некъв *** си начесал егото!
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее Ердоган! Чакаме...
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яз карам ЕлектроМосквич.Многу е убав,*** му съ развали електромера нящо.
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми ний кога ше пратим поне едно *** в космусаааа ?! :(
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американските "катюши" HIMARS имат обсег до 300 км и са с управляеми снаряди с двойно по-голям калибър от руските. Вместо 30 неточни снаряда, с които се обсипва един квартал, ХАйМАРС получава точни координати от дрон и вкарва всичко в кръг с радиус 5 м. Това е положението, друзья. А за повече, намерете в тубата как Апачите разстрелват камионите с руски наемници в Сирия. За минута и половина ги превърнаха във ФАРШ. Кайма по нашему. Все едно изпляскаха цялата колона с трепачка за мухи.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не е ясно в коя област ще бъде следващата технологична революция, но човечеството за пореден път се намира на ръба на следващото голямо откритие, което ще преобърне цивилизацията ни".А може утре в Русия да сделат приличен автомобил, кой знае....
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТе са милиардери формално, огромната част от парите им не са лични, а държавно-мафиотски. И там има мечтатели и космически ентусиасти, но държавата като октопод е затиснала всичко.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все се чудя защо в Русия където има 114 милиардери като Мъск, ни един не е направил нещо повече от това да си купи яхта и недвижимост на Запад от руската граница. Не мечтаят ли тези хора или пък мечтите им са нещо тотално сбъркани?
20
8
 
14
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
До БобиНищо направено от руснаците няма икономическа рентабилност.Руснаците правят всичко В ОТГОВОР на постиженията на Запада, а не защото ще им свърши някаква работа. Да докажат, че и те могат (само че със закъснение 10-15 години и крадени оттук-оттам технологии). *** е една голяма Потьомкинская деревня - показуха и распил денег. Сичката пара насочват към с вирката.