Tesla в илюминаторе... или за Мъск-мечтателя

Изстрелването на Falcon Heavy е вдъхновение за много хора
Обновена: 14 фев 2018 11:50 | 14 фев 2018 11:40, Екип на Bloomberg
99
Tesla в илюминаторе... или за Мъск-мечтателя
Снимка: Twitter

Изстрелването на Falcon Heavy от компанията на Илън Мъск SpaceX може да не е нещо чак толкова революционно, което да промени живота ни още утре. Това обаче е една голяма стъпка напред, която дава вдъхновение на много хора по света, на много иноватори, които да се опитват да мечтаят и да осъществяват мечтите си.

Това коментира PR експертът Любомир Аламанов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

„Животът ни не е статично състояние, той е непрекъснат процес, който се развива с малки стъпки. А полета на SpaceX е именно една такава стъпка“

По думите на Аламанов Илън Мъск е пример как мечтаейки и непрекъснато опивайки, макар и минавайки през много провали, човек, верен на мечтата си, успява.

От зората на цивилизацията е било така - непрекъснато е имало хора, които са имали на пръв поглед невъзможна идея. В огромната си част те са се проваляли, но именно успехите им са в основата на еволюцията, посочи гостът в студиото.

„Технологичното бъдеще се развива с все по-бързи темпове. Кривата на развитието става все по-стръмна. Не е ясно в коя област ще бъде следващата технологична революция, но човечеството за пореден път се намира на ръба на следващото голямо откритие, което ще преобърне цивилизацията ни“, смята Аламанов. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера Теслата на Мъск е забелязана да снове по улиците на Перник.
18
5
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Toва е ТЕСТОВ ПОЛЕТ, така че нищо сериозно не може да натовари.Вместо да мучите, идете да запалите по ена свещ за загиналите православни айдуци в Сирия - разбомблени в хлам от американската реактивна артилерия и авиация.
17
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До реалист 11Буран летя веднъж и то без екипаж което беше доста впечатляващо - но както казах това е военен проект с реално никаква икономическа рентабилност.
16
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 9Запитай се Ано Инженере защо натоварените с хиляди тонове гориво ракети излитат вертикално нагоре?За да могат по най-късата траектория да преодолеят 30-40 км атмосфера които са реално плътни. На 20 км височина ракетите се наклоняват под ъгъл 45 градуса на 40-50км вече са под ъгъл 75 и повече градуса и се ускоряват не толкова вертикално колкото хоризонтално. Изведен на първична орбита е кораб когато се достигне стабилна орбита на около 200-250км височина
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Секретният спътник гръмна и с него изчезнаха фактури за 9 милиарда долара, обявиха ги за по секретни от самия спътник. После да не се чудиш от къде са парите на този шарлатанин.Иначе кадрите от полета на теслата в космоса са на много по-ниско ниво от някоя хитова холивудска лента.
14
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Технологията на МЪСК или двигателя МерлинДвигателя е от тъй наречения отворен тип за разлика на руските РД-170/180/191 които са от затворен тип или тип двойно действиеНай-критичния елемент от Двигателя Мерлин са горивните форсунги които са разработени от НАСА за Аполо и позволяват както по-ниска температура на горене(ниско КПД), така и промяна на тягата, така и многократно включванеРуските двигатели работят на границата на издръжливост на металите 400 атмосфери 3000 градуса или МАКСИМАЛЕН КПД
13
1
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Космически сонди са вече извън Сл система тука едни подскачат за Гоуф в илюминаторе
12
6
 
0
 
! Отговори
опасни автомобили преди 6 години
екипа на "Тесла" да обезпечи смяна на скенерите с доказано безвредни фарове молят се все още не родени деца..Засега и тези автомобили с а безумно вредни..Всички автомобилни компании да съдят нагли престъпници на власт принудили ги д а инсталирват бели високо вредни скенери вместо доказано безвредни традиционни фарове.АМаН от радиоактивни фарове по пътищата..
11
6
 
0
 
! Отговори
Облъчват с фарове преди 6 години
нагли наркомани ползват временно развъдени домашни хора в кря на неозойската ера за внедряване на все по жестоко вредни анти въздушни и анти земни техники..Подават нервно отгоре охранители на нашия зелен жив резерват за хора и приятели..Обсебени на власт принудиха стотици милиони водачи на автомобили да увреждат тежко и завинаги земята ни с включени скенери/бели радиоактивни/ и фарове денем и нощем/
10
6
 
8
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Най-тъпата и еФтина реклама за космически технологии! Нещо като нищо!А за Буран -- нищо, не е сигурно дали и веднъж е летял ... :)
9
7
 
13
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
Какви прочувствени джендарски слова ! Скъпи нежнии ми другарю, честит празник. Вдигни си женските гащички и тогава пиши, пиши пиши....
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти правиш ли ралика между 30% от ГОРИВОТО! 9а то не е и толкова) и 30% от пейлоуда?
7
11
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Значи за сега има да кажем 4 технологии за частично връщане на елементи от космическите кораби за повторно ползване1. Най-нерентабилната Енергия Буран2. Най-рентабилната но непрактична Спейс 1 достига космоса 10 мин кеф и след това кацаш3. Спейс Шатъл на НАСА4. Фалкон 9 и Фалкон Хеви на МъскБуран и Спеис Шатъл могат освен планера за много кратно ползване могат и до 20т товар да върнат от орбитаФалконите поне 30% от горивото го ползват за обратно кацане тоест 30% по-малко товар ЗА ОРБИТА
6
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Мъск - мечтателя. Извадил е късмет, че се е развил във време без насилствена колективизация или колектива да му определя начина на живот. Не е бутнал парите в някаква банка и да си дърпа от лихвите, и да виси по цял ден на масата и пред телевизора.
5
1
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 3Как какво ново беКой е пускал кола с *** досега
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кой от какво се е вдъхновявал, ама мен най- ме изкефи колажа на катаджията със стоп-палката пред теслата...
3
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, все още НИКОЙ НЕ МИ РАЗКАЗА КАКВО ИМЕННО "НОВО" Е НАПРАВИЛ тоя маск????? Че хората летят от 1961 година; има космическа станция на която непрекъснато се доставят хора и товари; по Луната се разхождат Луноходи; през 1987 и 1988 година СССР изпраща ракета над 100т........КАКВО ТОЛКОВА по-различно има тука?????? Аре де....напишете най-сетне, а то само дранкате и нищо не обяснявате!!! Или и вие като нашето правителство....преди него като че ли НИЩО НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛО! ИСТОРИЯТА НЕ СЕ ОТМЕНЯ
2
23
 
20
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Поредната доза ов чи възторг от американофилите. Съветската космическа програма не ни залъгваше с празни приказки за "мечти". И българи в Космоса изпращаше, а не манекени.
1
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аве, Илон толкова ли нямаше какво да натовари, примерно комуникационен спътник, та си натовари електрокара?