Няколкочасов разпит и обвинения за стрелецът от Флорида

Стрелецът е изпратен в затвора без право на освобождаване
15 фев 2018 21:07,
20
Няколкочасов разпит и обвинения за стрелецът от Флорида
Полицай ескортира Крус към затвора Снимка: Reuters

След неколкочасов разпит на 19-годишния стрелец от Флорида тази сутрин бяха повдигнати обвинения в предумишлено убийство на 17 души, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Четиринадесет оцелели при стрелбата в гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас" са настанени в болница, пише БТА.

Никълъс Крус - все още в болнична дреха, след като бил хоспитализиран със затуднено дишане - е изпратен в затвора без право на освобождаване под гаранция.

Преди края на часовете вчера в училището се задействала алармата за пожар и бившите съученици на Крус помислили, че това е поредна учебна тревога, при каквато те трябва да напуснат класните стаи.

Според полицията в този момент Крус, въоръжен с противогаз, димни гранати и голям брой пълнители, открил огън със собствена полуавтоматична пушка и избил 17 души.

Това е училищната стрелба с най-много жертви в САЩ, откакто въоръжен мъж атакува началното училище "Санди Хук" в Нютаун, щата Кънектикът, преди повече от пет години. Според организацията за контрол върху оръжията "Everytown for gun safety" от 2013 г. досега в САЩ е имало 290 случая на училищна стрелба, а вчерашната е 18-ата от началото на годината.

Крус купил законно полуавтоматичната пушка преди година. Федералните закони разрешават на хора на възраст на и над 18 години да купуват дългоцевно оръжие, включително от този вид автомати, припомня АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
7
 
! Отговори
Джо преди 6 години
Ако този беше в България щеше да бъде осъден след 5 години, а той дотогава щеше да е избягал в Албания. Но в САЩ ще го осъдят за 5 дни и ще го сложат на електрическия стол, където му е мястото. Гледай внимателно, Цацар шкембе ефенди, и си записвай.
12
3
 
1
 
! Отговори
hmn преди 6 години
е бива ли толкова подготовка и толкова слабо представяне. можеше поне един колумбайн или брейвик да направи...
11
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пускайте момчето, стига сте го мъчили. Голяма работа станало, доскучало му на детето и решило да си направи кефа. И аз като 4 се чудя как има толкова малко масови убийства в тази държава на изперкалите. Тях направо ги сърбят ръцете да убиват - то не бяха атомни бомби в Япония, 1 милион избити във Виетнам, после разсипаха една цяла държава като Ирак пак с 1 милион жертви - това момче е живяло в такава среда на агресия. Ако трябва да съдят някого първо да започнат с последните си 5 президента.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До (-_-)Да , това е целта на притежаването на оръжие!Защита от издевателствата от собствения ти елит! А тук става на въпрос на постановка! Това момче е разработено! ФБ е знаело за разработката му! И не е направила нищо за да спре това убийство!Как мислиш,ще успее ли американския елит да вземе оръжието от американците!?
9
5
 
5
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
Нещо което не знаете за САЩ-всеки има право да има оръжие ! И да го уботребява по закон ,ако против властимащите ! ха ха ха Та това е! И тук елита иска да премахне възможността за защита на народа! На европейците използват ислямската палка! А в САЩ ще използват черната палка! Или някоя друга!Но първо трябва да иземат оръжието и да лишат хората от възможност и средства за защита! ха ха ха
8
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още като чух, че някой е одумкал една каруца ученици в даскало във Флорида тука написах: "Обзалагам се на дамаджана шербет, че убиецът пак ще излезя някой бледолик юдейо-християнин!" Веднагически колегите ми нацфъкаха няколко милиарда минуса, но ... старото Хасан пак излезе прав! Та, да си дойдем на думата - няма по коварно и безпощадно създание от бледоликия юдейо-християнин! Такива са били преди, сега са още по-гадни, и в бъдеще ще се много по-гадни!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няколкочасов разпит и обвинения за стрелецЪТ ?? от ФлоридаЕХ, БОРЯНКА, НЕ МОЖА ДА СЕ НАУЧИШ КЪДЕ ДА ГО СЛАГАШ ТОЗИ ПЪЛЕН ЧЛЕН.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
18-та престрелка в училище в сащ от началото на годината, а още е февруари има време за нове висоти
5
2
 
16
 
! Отговори
Дядо Радой преди 6 години
А Драгалевския Ай Дук нищо не го лови:Нито болест,нито Закон, нито коршум .
4
9
 
16
 
! Отговори
Мхм преди 6 години
Направо се учудвам че тези инциденти стават толкова рядко. Предвид състоянието на САЩ такива събития трябва да има поне по 3-4 на ден. Но явно фармацевтичната индустия добре си върши работата.Там поне 40% от населението са ненормални и им хлопа дъската яко и затова масово хората са на антидепресанти и успокоителни. Включително и на малки деца предписват антидепресанти. Всяко 5 дете е със аутизъм.
3
5
 
29
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Американското общество страда от много тежки проблеми, които намират изява в подобни събития, които са вече много..Детето очевидно се е побъркало точно от самата система, която го е направила аусайдер, но в същото време му дава свободата да изкрещи за последно, че нещо не е наред..
2
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сбъднатата американска мечта.Продавай оръжие и съкращавай населението.
1
0
 
21
 
! Отговори
Поправка преди 6 години
За стрелецА.Пиши, списвачо, "употреба на пълен член" в Гугъл.