Убиецът от Флорида - националист от военизирана група

Действията му не били свързани с групировката "Република Флорида"
16 фев 2018 07:20, Александър Попов
27
Убиецът от Флорида - националист от военизирана група
Снимка: Reuters

Нападателят от Флорида Никълъс Круз е свързан с бялата националистическа военизирана група "Република Флорида", предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

На сайта на "Република Флорида" групата се самоопределя като "организация за защита на гражданските права на белите", чиято цел е да създаде бяла етническа държава във Флорида. Смята се, че лидерът на групата е Джордан Джереб.

Още по темата
Джереб потвърди, че нападателят Никълъс Крус е член на организацията и е участвал във военизирани учения в Талахаси, предаде Асошиейтед прес. Той добави, че групата свиква "спонтанни демонстрации на случаен принцип" и се опитва да не участва в модерния свят.

Джереб заяви, че не познава Крус лично, но подчерта, че той не е действал от името на групата и отговорността за деянието му е лично негова.

Лидерът на "Република Флорида" добави, че Крус е имал някакви проблеми с момиче и вероятно решението да извърши нападението в деня на Свети Валентин не е съвпадение.

Съдия в щата Флорида нареди заподозреният за кръвопролитието вчера в гимназията "Марджъри Стоунман Дъглас" в Паркленд да остане в ареста без право на освобождаване под гаранция, предаде Асошиейтед прес.

На 19-годишния Никълъс Крус е предявено обвинение за предумишлено убийство на 17 души, по 17 пункта.

Крус се яви пред съда в оранжев затворнически комбинезон, с белезници на ръцете. Адвокатката му не оспорва заповедта на съдията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
Kиро Х преди 6 години
Хаха, докъде може да пропадне жалката глобалистко-илюминатска пропаганда! Какъв "бял националист" може да бъде един кафяв латинос и non-white! #fake_news
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз кат нашите тук дет се правят на войници по горите :) същите шматки
21
2
 
7
 
! Отговори
Как ще ги стигнем... преди 6 години
Хамериканците:Ние ги задминахме-др. Слави Трифонов-заплашен по телефона-извършителя намерен за норматив,а какво става в Америка:Въпреки тоталното следене на телефони,координати,изречени ключови думи и приложения за разпознаване на лица,то ...ПРОПУСК!Член на военизирана организация,драскач в Мрежата,с явно лабилна психика, изпозастрелва доста и успява да избяга.Да ама той не е бил против ВЛАСТТА,та да го "профилактират" превенционално,а само полово незадоволен-ми той и Тръм е така.Алилуя!!!
20
3
 
0
 
! Отговори
Fake News преди 6 години
Пряко свързани, първи приятели как стигна до тея изводи от един парад за победата над Полша през 39-та на който нито един от двамата не е присъствал и за който става ясно през 89-та? Още малко ще напишеш, че Хитлер е черпил идеите си от Маркс и Тротски...
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хм, пък аз си мислех, че е някой от опасните бежанци-сърцееди или поне трансджендър от 4-ти пол?!!
18
5
 
4
 
! Отговори
Вежливец преди 6 години
Белите националисти в США обикновено са големи фенове на политиката на тов. Хутин.Не е зле да се проучи и този случай дали е така?
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НО ПРИНЦИПНО САЩ Е СБИРЩИНА ТОЗИ НЯМА НИКАКВИ ПРАВА !!! САЩ Е СБИРЩИНА И НЯМА НИКАКВА ИДЕНТИЧНОСТ!!ПОРЕДНИЯ ***!
16
3
 
4
 
! Отговори
ККК преди 6 години
ТЕЗИ ГИ БЯХМЕ ПОЗАБРАВИЛИ!!!ВСИЧКО ЩО Е БИЛО ЧЕРНО Е УЛЕТЕЛО :D
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Fake NewsНационалистите и комунистите са пряко свързани. Хитлер и Сталин са били първи приятели и са правили общи паради. Та нищо чудно защо този националист носи комунистическа тениска. White trash.
14
5
 
5
 
! Отговори
Любопитен преди 6 години
Що за животно е това американски националист,след като такава нация няма,а е сбирщина от цял свят?Да е расист-може или нещо подобно,ама националист..Иначе майстор в стрелбата,присърце е взел обучението.Чер.ни.те и латиносите пукат на поразия,ама трудно уцелват.
13
2
 
5
 
! Отговори
Fake News преди 6 години
Националист с комунистическа тениска.За справка Twitter профила му.
12
2
 
8
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Момчето е откачено. Явно някоя мадама го е отрязала грубо и са му се подигравали. Гледах снимките на загиналите и има няколко големи красавици, които най-вероятно са били много популярни в училището. Тийнейджърите могат да са много груби и зли. И все пак това, което е направил е ужасяващо. Не мисля, че има нещо общо с национализъм или расизъм. Сега пак ще има дебати с/у правото да носиш оръжие, които няма да стигнат до никъде. Всеки път едно и също ..
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Националистически цености.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малоумно е правото да носиш пищоф да го туриш в конституцията като нещо много важно...., а да забравиш задължението да ходиш с бронежилетка и каска по улицата...
9
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв " националист", от коя нация? Английската, немската или коя друга имигрантска нация? Единствените националисти в Америка могат да бъдат индианците, усърдно унищожавани последните 300 години от същите бели бок.луци....
8
2
 
26
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Хаха.Щатите не са нация, ама си имат националисти. Всичката им е такава.
7
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин финансира сепаратизма и фашизма навсякъде по света най-вече в Европа и САЩ, а в същото време унищожава сепарат. в Русия. Всички тия сепаратистки групи Република Флорида, Република Тексас и т.н. и още 40 такива трупи в САЩ се финансират от Русия. Това се знае от години. Бяха организирани по време на мекотелото Обама, който не правеше нищо срещу настъпващият руски октопод. Вярвам че след този случай и на тия руски извepги ще им бъде сложен край, както беше сложен край на извepгите от Вагнер
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я, един продукт на доброволното военно обучение, в далечните САЩ.
5
20
 
7
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
Ти си май повече *** и не живееш в САЩ. Какви чекове за Обама от НРА? Явно не разбираш какво става в Америка. Има два лагера и не си вярват и се мразят. Да - олигархия има но тя не е назначена... а е направила сама парите си....със идеи а не като Пеевски .... въобще какво се занимава. Явно е трябвало да хвърлиш някоя опорна точка днес
4
1
 
30
 
! Отговори
От САЩ преди 6 години
Това което се говори тука е че всеки месец -два се говори едно и същоИзлиза президента без значение демократ или републиканец ..казва колко му е тъжно и как скърби със семействата на жертвите и в същото време преди-избори след избори като няма камери оръжейноти лоби пише тлъсти чекове на партията и никога нищо не се променя ...та драги приятели дето викат в България мафията си имала държава ..в САЩ не е нищо по различно ...просто различна форма на олигархия