Заради NotPetya: САЩ плаши Русия с "последици"

Кибератаката е най-разрушителната в историята, заявиха от Белия дом
16 фев 2018 08:00, Александър Попов
92
Заради NotPetya: САЩ плаши Русия с "последици"
Снимка: Reuters

Белият дом заплаши Русия с "международни последици" за извършването на кибератаката NotPetya, която определи като "най-разрушителната и скъпоструваща в историята", предаде Франс прес и БТА.

Тази кибератака, извършена през юни 2017 г. от руските военни, е "безотговорна и безразборна и ще има последици в международен план" за Москва, заяви Белият дом.

NotPetya "бързо се разпространи из цял свят, нанасяйки щети за милиарди долари из Европа, Азия и двете Америки", се казва в изявлението на Белия дом.

Според Вашингтон тази кибератака "е била част от настоящите усилия на Кремъл да дестабилизира Украйна и показва още по-ясно замесеността на Русия в протичащия там конфликт".

Вчера британското правителство също обвини Русия за кибератаката NotPetya. Кремъл категорично отхвърли обвиненията, които според него са част от "русофобска кампания", отбелязва Ройтерс.

Кибератаката НотПетя зарази хиляди компютри из цял свят през юни 2017 г., включително в критично важни инфраструктури като контролните приспособления на мястото на ядрената катастрофа в Чернобил и пристанищата на Мумбай и Амстердам.

Най-засегнатата страна бе Украйна, където бяха атакувани банковите операции и информационните екрани на главното й летище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 6 години
Пак разни ЛГБТ маневри на мекитте китки от СРАЩ . Значи Руснаците били виновни ..... А дали ? Всеки който дори малко се е позаинтересувал от NotPetya ще е разбрал че е съставен на 100% от експлойти изтекли от супер, свръх, мега незащитените бази данни на американската NSA . А какво са правили с тези експлойти в Агенцията за Национална Сигурност на САЩ ? Не казват.Виновните срамежливо мълчат .
55
6
 
9
 
! Отговори
До коментар 55 преди 6 години
Ти знаеш ли руснаците и американците къде са руснаците са 100 хилади пъти по напреднали от американците сащ са нищо пред русия и не само аз казвам това руснаците имат най голямата подводница на света а само 1 от тях може да избие половината земно кълбо сметни 2 или 3 какво ще направят
54
5
 
7
 
! Отговори
Нивтж преди 6 години
Къде са тръгнали сащ срещу русия да не би да имат амнезия те все пак са прави но руснаците ако тръгнат с цялата си армия към америка американците ще се ***
53
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обикновени бандюги. Что больше?
52
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На крива ракета Космосът й пречи!
51
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, станахте смешни с тия руски хакери!!!
50
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ да си контролира подрастващите, които за ден избиха повече хора, отколкото Русия загуби в мисията си в Русия!
49
4
 
25
 
! Отговори
Попа на Учиндол преди 6 години
А стига бе! Нали ушанките бяха едни пияни мужици които са толкова *** че все още ходят с ватенки и се хранят с консерви от Втората световна..... От къде толкова акъл та да разбият най-великите к интелигентна нация в света, създала интернет, Холивуд и Макдоналдс?!?!!. Май управляващите в САщ са превъртени! )))
48
2
 
10
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Питам 55ОТГОВОРДържавния РЕЗЕРВ(Частна организация) дава на заем ДОЛАРИ на САЩ правителство при ЛИХВА 0.25-0.5% на годишна база. При дълг по-голям от БВП на САЩ годишните лихви са около 100 трилиона долара(Само военния бюджет на САЩ е 700 трилиона)Докато си плаща лихвите САЩ има РЕЙТИНГ АА и може да вземе нов заем ...До кога АДЖЕБА ще се НАДУВА БАЛОНА НА ДОЛАРА?
47
22
 
7
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До ЗА КАКВО ЗА ГОВОРИМ 51 Я кажи като американците печат долари без покритие и някои им бил" изтрил "някакви милиарди , защо долара продължава да е най стабилен в света.Защо английския език е международен, защо САЩ са мечта за всеки нормален човек?Защо са световна военна , техническа и космическа сила? А Русие едно голямо нищо , ама с претенции.
46
15
 
5
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До Мюмюн 48 Много си сложен бе баков.Я кажи кой откри четката за зъби? Английски затворник. А тока , ПМ и ДВГ , и се стигне до компютъра и смартфона. Безпорно откритието на Менделев е от световно значени , няма спор , но я седни на Менделеевата таблица и си *** на село.За 100 г. освем Октомрийската революция с която съсипа половината свят , Русия нищо друго не е дала на цивилизацията.
45
12
 
9
 
! Отговори
Дядо Соци преди 6 години
Глупости. Русия е най миролюбивата държава , не се въоръжава, никого не напада и няма никакви кибер атаки. Те за нищо не са виновни и са чисти като моминска пазва. Всичко за ношите братя е лъжа. И това че сме братя , също.
44
7
 
23
 
! Отговори
ЗА КАКВО ЗА ГОВОРИМ преди 6 години
първо на ФАЩ им трябва спешна война защото след 10 години на стагнация влязоха в стагфлация и вече се пукна първият балон прези седмица на борсата /изтриха им 800 млрд.долара за час/.Второ- каква страна е това където за ден разстрелват повече хора невинии отколкото в Сирия при война и това през ден или всеки ден.Ами завършено гето.
43
7
 
29
 
! Отговори
хахахаххаа преди 6 години
на пробитият катун ФАЩ и бананините му пречат .Абе тия руснаци един чйник не могат да направят а разкатаха фамилият на софтуер, хардуер и електроника на най големият слон в партер -американският слон на дървени трупчета.
42
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В същото време политиката на САЩ и съюзниците им през последните близо 3 десетилетия дестабилизира планетата: според направена през октомври 2017 справка от библиотеката на Конгреса на САЩ (Congressional Research Service), за периода 18002017 САЩ са извършили 392 военни интервенции, като за периода на Студената война (1948-1991) броят е 46, а от 1992 до 2017 188, като само в рамките на 2000-2017 военните вмешателства на САЩ са 126. В същото време САЩ обвиняват Русия в агресия."
41
5
 
31
 
! Отговори
Мюмюн преди 6 години
До 40, виж сега ***. Поинтересувай се от къде идват имената на последните открити химически елемента, и защо имената на 2 от тях са Moscovium и Oganesson. Ще ти дам жокер, не са европейски, не са азиатски, не са южно американски, не са африкански! Освен това нищо не можещите руснаци ви пръснали цвайтерите на софтуера. Де и нищо не можещите българи да правеха такива неща.
40
4
 
22
 
! Отговори
Краварска логика преди 6 години
ТО тоя вирус атакува предимно руски банкови ситеми.И краварите твърдят че рашките сами са се натресли за да уплашат невинните американчета ли?Нещо не вдевам!
39
1
 
16
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 45 46Но Русия да продължи да доставя Ресурси извън своя територия така ли?Относно подмяната на Путин - Разбери сегашните ПРОФЕСИОНАЛНИ ФОТОАПАРАТИ имат такива характеристики че не само знаят точната височина на Путин но в повечето случаи имат достатъчно качествена снимка на кръвоносните съдове близо до кожата а и разположението на потните и масни пoри по кожата - А това е УНИКАЛНО ЗА ВСЕКИ ЧОВЕК!!!
38
4
 
36
 
! Отговори
рускиня до 46 преди 6 години
Внимавай, така се разпали ,че инсулт може да те тръшне. Относно забрана за руснаци - съгласна съм, само че не разбирам защо всека година български министър на туризъма отива в Русия да привлича туристи ??????Откажете се, официална забрана и готово. Само че когато става руснаци да оставят париците си тук - ти май нямаш нищо против?
37
54
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИ РУСКИ ДИПЛОМАТИ ДА БЪДАТ ИЗГОНЕНИ ОТ ЕС САЩ И КЪДЕТО И ДА БИЛО ДРУГО ОБРАТНО В РУСИЯ!!ПЪЛНА ЗАБРАНА НА РУСКИ ГРАЖДАНИ ДА ВЛИЗАТ В ЕС И ДРУГИ ДЪРЖАВИ КАТО САЩ И ПОДОБНИ!!!ПЪЛНА ИЗОЛАЦИЯ ЗА АНТИХРИСТКОТО СБОРИЩЕ РУСИЯ!