Българи в Лондон пропищяха от схемите на чистачката Милена

Давала под наем къщи, които чисти, и бягала с парите
20 фев 2018 07:00, Александър Попов
48
Българи в Лондон пропищяха от схемите на чистачката Милена
Снимка: Reuters

Българи, които живеят и работят в Лондон, са станали жертва на хитра нашенка, която източвала парите им с различни схеми. Хитрата Милена Сафиефа най-често събирала пари от гастарбайтери като отдавала под наем къщите, които чистела. Тя разполагала с ключове за тях, на които вадела дубликати, за да ги даде на бъдещите наематели, пише bg-voice.com, цитирани от "Монитор".

По този начин прибирала по 2-3 хиляди паунда от други българи, които искали да ги наемат, но впоследствие се оказали измамени.

Една от "изгорелите" с пари е Мария Делкова, която дава гласност на случаия. Тя качи снимка на "чистачката брокерка" с информация за начина й на действие във Facebook групата "Обяви на българите в Лондон - работа, квартири и всичко останало". След което и други измамени споделили своите неприятни истории.

"Тази и мен ме ограби преди шест месеца, подадена е жалба в полицията, но нищо не излезе, може би към 3000 паунда съм й дал", твърди друг потребител на име Сабри.

Йоана Стоева е още една българка, на която Милена предложила жилище. Наемателката обаче се усъмнила, защото измамничката й поискала 1250 паунда наем за двустаен апартамент в Нотинг хил, квартал в центъра на Лондон, което било прекалено ниска сума.

Йоана обаче направила няколко снимки на Милена, представяща се още като Мил и Емили.

"През цялото време й правих снимки, на които се вижда лицето й, защото ми беше съмнителна", разказва Стоева.

Болногледачката Нора Лисова не проявила нейната съобразителност.

"Представи ми се с името Мел Сафиева. Направих й банков превод от 220 паунда, за да ми изпрати цигари по пощата, защото работя като болногледачка 24 часа и не можех да си позволя да изгубя надницата, за да пътувам до Лондон и да си ги получа на ръка. Така съм превеждала на много българи на юнашко доверие и винаги съм си получавала цигарите", споделя Лисова.

Михаил Хараланов, който работи във фирма за логистика и живее в Лондон, допълва, че е щял да наема същия апартамент, за който Сафиева взела 2000 паунда от Мария Делкова.

"И аз я познавам, едно време живя в една от къщите, които давам под наем. Там живееха осем мъже строители, които я бяха намерили някъде на улицата, защото нея я бяха изхвърлили от първата й квартира. Живя при тях два месеца, след което ги обра и избяга", пише друг българин.

Според някои потребители жената имала 7-годишно дете, което също живеело при нея в Лондон. Делкова съобщи в края на миналата седмица във Facebook групата, че Сафиева е арестувана, а жертвите й вече могат да подадат жалби в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха, каква българка е тази? В ***'алата нема българи, само "български граждани"... Смешници.
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цял свят е пропищял от това племе...
41
2
 
6
 
! Отговори
И.Б. преди 6 години
Нищо ново под слънцето. И в Германия е така понякога. Добре, че го дават по телевизията за превенция на балъците.
40
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъжна картинка сте българските селяни ... и в България, и в Англия да си ***, български селянин е ПРИСЪДА доживот без право на замяна.
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВиж сега, то се иска и малко от местния език да поназнайваш щото само с "аре комшу" и "ту беерс" не се живее лесно.То затова все обират някакви, дето чистят, копат и строят....
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки които е глупав да има вземане даване с джипсита винаги бива измамен.СафиеФа е само потвърждение.
37
4
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Ако някой е отишъл в Лондон и е станал кралски гъзобърсач, нека да не се изживява като английски лорд. Знаем че 80% от работещите в Англия са бачкатори и знаем при какви условия живеят.
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
London - gastarbeiter..........................xaxaxa
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оттеглям предложението с вазелина. Тая и за това не става. Рядко противна и грозна твар.
34
4
 
9
 
! Отговори
??????? преди 6 години
Автора на статията ако всъщност не е копирана от други сайтове знае ли какво е гастарбайрър и къде се използва думата , за Лондон говорим нали.....
33
7
 
6
 
! Отговори
комплекси преди 6 години
Социалистите пак един синджир роби. Просто има хора всякакви. Комунистите като експроприираха собственоста на хората и после като я приватизираха, това какво е?Да не кажем че в Турция отдават яхтата на Камал Ататюрк за нощувки с жени на повикване.
32
5
 
9
 
! Отговори
Гургулицата преди 6 години
Поуката е СПРЕТЕ ПУШЕНЕТО ! :D
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купете и една кофа вазелин и я дайте на българските бачкатори в Лондон. Те си знаят нататък.
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо не мога да и схвана схемата на Сафиева. Тея къщи които дава "под наем" нямат ли собственици ?
29
11
 
33
 
! Отговори
dgd преди 6 години
Направо не искам да повярвам, че можете да пишете такива неща едни за други и после да се наричате българи!Не ви ли малко срам бе хора, не ви ли е малко неудобно да се хулите така!Какви са били тези които са заминали и какви са тези които са останали или тези които са се върнали.Разберете, че всеки търси начин да живее по добре, едни го намират в България, а други извън нея - просто е! Как искате България и ние като българи да сме добре и да успеем като народ, като се държите така едни с други ?
28
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами защото са глупави, затова. Има си канален ред, Кам си договори има си и проверка в местната община. Отнема точно 3 минути, да отидеш и да питаш, длаи този човек, с това име, притежава и има право да отдава дадения имот. Е предполагам, че 3000 паунда, не си струват 3 минути проверка, нито да изискал документи, нито да е местна банкова сметка, но после не се оплаквайте.
27
4
 
7
 
! Отговори
Петър преди 6 години
До КироТова може да го каже само някой който е слушал историй на хора които отиват в Англия без да знаят бъкел език...
26
28
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Лондон, едната гледачка, другата измамничка, третия шафъор е може и склададжия, оня ден ги даваха по фургоните, ама тука нямало да работят, почти във всеки сектор има недостиг на кадри, обаче тука не е престижно да работиш смотана работа, друго си е в пробития, мъглив, пълен с п е ч к и Лондон. И да ги разправяш едни големи колко било добре там. Живеят като прасета. Ако бяха стиснали зъби да поработят тука, всичките тия емигранти, досега да сме дръпнали.
25
3
 
7
 
! Отговори
Шопа преди 6 години
Хитрата Милена Сафиефа най-често събирала пари от гастарбайтери като отдавала под наем къщите, които чистела? Сашко май си купил дипломата. Сафиефа !!!!!!!! Пише се така :Делкова съобщи в края на миналата седмица във Facebook групата, че Сафиева е арестувана, а жертвите й вече могат да подадат жалби в полицията.
24
19
 
18
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Хората не се делят на черни и бели, а на добри и лоши. По делата им ще ги познаете. Не са виновни ромите за бедността. Виновна е безхаберната държава.