Германската армия – липсват зимни дрехи, защитни облекла

Министерството на отбраната: Оперативната готовност не е засегната
Обновена: 20 фев 2018 09:39 | 20 фев 2018 09:30, Елка Василева
90
Германската армия – липсват зимни дрехи, защитни облекла
Снимка: архив, Reuters

Германски армейски сили, които трябва да подсилят източния фланг на НАТО, се оплакват, че нямат подходящо зимно облекло и друга екипировка, предаде ДПА, като се позова на германския в. "Райнише пост".

Според изданието силите за бързо реагиране на германската армия за 2019 г. нямат не само танкове, а и защитни облекла, зимни дрехи и палатки. Вестникът цитира документ на командването на силите.

През 2014 г. НАТО реши да създаде съвместни сили с много висока степен на готовност, за да противодейства на руската агресия след анексирането на Крим.

Тези сили, състоящи се от 14 000 войници, готови за бързо разполагане, се попълват с персонал от страните членки на НАТО на ротационен принцип.

Германия ръководеше силите през 2015 г. и е на ред да поеме дежурството отново в началото на 2019 г., като се включи с 10 000 войници.

Депутати реагираха гневно на информацията за липсата на екипировка, която е поредният случай, поставящ в неудобно положение германската армия.

Министерството на отбраната се опита да омаловажи скандала, като каза, че оперативната готовност на войските не е засегната от липсата на екипировка.

"Това не означава, че необходимата екипировка по същество не е налична за Бундесвера или че не можем да я набавим в съответния срок", заяви министерски говорител.

"Няма причина да се тревожим, че Германия няма да може да изпълни задълженията си в НАТО", каза той.

Германия е подложена на натиск от съюзниците от НАТО, в частност САЩ, да увеличи бюджета си за отбрана.

През последните години германската армия беше засегната от редица скандали, свързани с остарели танкове и дефектно оборудване.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
2
 
! Отговори
Жоро Павето преди 6 години
Еййй.....като ви чете човек излиянията и се пита,дали на германците им е необходима помощ или по скоро на вас:)Много мъка ви е натиснала явно,та чак и немската армия изкарахте бедна и некадърна.А да не говорим,че историята за нищо я нямат някои...Добре,че са двете световни войни,щото иначе щяхте да дискутирате агитковите битки по махленските футболни стадиони :)))))
54
4
 
11
 
! Отговори
войник преди 6 години
На немските войници непрекъснато им набиват в главите какви престъпници са били техните генерали и офицери. Казармите нямат право да имат имена на командващи от третия райх... Както винаги историята я пишат победителите и се грижат победените да са набутани със сурата напред в калтаАмериканците просто искат още повече пари за това което и без това правят - поддръжка на окупационните си сили във ФРГ! Има места в Герания където немец не може да ходи но американец да - вадете си изводите!
53
1
 
4
 
! Отговори
войник преди 6 години
Една Армия се нуждае от традиции, култура на възпоменание и пример от предишни поколения.Немската армия е загубила две световни войни, името си - (от Вермахт на Бундесвер), традициите си (пълна забрана на символиките по страх от затвор) и т.н. и т.н.Какво да очакваш? Допреди 20 години стояха руснаци и американци от двете страни на оградата на немска територия... Каква армия какви пет лева? Те имат една фрегата и 7 действащи танка, нито един изтребител или хеликоптер... Всичко е планирано
52
2
 
9
 
! Отговори
АМАН от наркомани преди 6 години
АЛО Крим е Освободен от МОсква в края на 18 век.Москва освобождава от Ислямска окупация огромни региони вкл Украйна Србия,Гърция,Влахия,МОлдавия,България,Кипър,Крит ..АКо нямат зимни дрехи да поискат помощ от МОсква..Берлин се води засега Руски град.Съгласно действащите споразумения от Ялта и Подстам..
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PA NIE NE MOE LI PONE NEUTRALNI DA SME? VZEMETE PRIMER OT CAR BORIS CHE I BEZ TOVA SME SI UMRELI I BEZ VOINA
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PREDLAGAM DA SFORMIRAME DOBROVOLEN BATALION ZA IZTOCHNIQT FRONT S GLAVNOKOMANDVASCH ROSEN PLEVNELIEV SOLOMON PASI I SITE DJENDYRI OT GEI PARADA NAPRAVO NA FRONTA DERZAITE DUPEDAVCI BIITE SE
49
1
 
12
 
! Отговори
Жуков преди 6 години
И под Москва зимата на 41-ва пак бяха така ...
48
2
 
10
 
! Отговори
николаев преди 6 години
вестниците в българия следват опорната точка за крим като зомбирани анексия на крим до припадък е не по собствена воля но за да стане крим руски както си е бил от столетия им помогнаха задокеанските партньори целта на които беше севастопол и по точно базата а бунта в украйна беше дестабилизация в раьона до границата с русия . както крим така и донбас са предадени към усср от хрушчов през 54 та година ПОМНЕТЕ ГОСПОДА ЖУРНАЛИСТИ ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА И ПИШЕТЕ ИСТИНАТА
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В БИЛД има доста обширна статия за състоянието на цялата им армия , дрехите са им най-малкия проблем .
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Sibirqkyt jivee na -50 gradusa zaroven v snega i maskiran a kogato go vidisch veche si myrtyv pomnete tova
45
0
 
14
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
До г-н (г-жа) МДА, по- долу. Германия е загубила 2 войни и е победена държава. Германия не я молят, а й нареждат да вдигне военния си бюджет почти двойно. Това прави нови 30 милиарда грешни пари. Всеки четвърти германец е вече беден, но на управниците не им пука!
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Edno znam rusnaka nikoi nqma da napadne no napdne li nqkoi rusnaka jalna mu maika Spravka Napolen, Xitler, Schvedskiqt kral Osmanskiqt sultan
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Германия е подложена на натиск от съюзниците от НАТО, в частност САЩ, да увеличи бюджета си за отбрана." Те всички членки на нато са подложени на натиск от сащ и не е само за бюджета
42
0
 
14
 
! Отговори
дядови преди 6 години
Няма го цар Борис да им прати български кожухчета и храна ! Новите български демократи изядоха всичко и изклаха добитъка, ликвидираха армията, сега и ние сме голи и боси, но чакаме новия Хитлер да ни спаси !
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Sibirqcite pak schte trqbva da xodqt na lov za germanci aaxaaxaax strelqt germaneca v okoto da ne mu povredqt kojata aaxaaxaax
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Da pregledat starite filmi za bitkite pri Moskva i Stalingard i dobre da se zamislqt Ama mnogo dobre
39
1
 
16
 
! Отговори
Московский кузнечик преди 6 години
Предния път като им липсваха зимни облекла, над Райхстага се развяваше Съветското знаме, а държавата им беше разделена 45 г.
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЪЩО КАТО ПРЕЗ 41-42Г. ПАК НЯМАХА ЗИМНИ ДРЕХИ В РУСКАТА ЗИМА.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Можем да подслоним танкове дрехи коли, абе всичко дефектирало.Нашите продадохме тези ли няма да продадем Има голямо търсене на Балканите
36
2
 
9
 
! Отговори
Шкембе- паша преди 6 години
Ние нямаме пари за боп чорба