Германската армия – липсват зимни дрехи, защитни облекла

Министерството на отбраната: Оперативната готовност не е засегната
Обновена: 20 фев 2018 09:39 | 20 фев 2018 09:30, Елка Василева
90
Германската армия – липсват зимни дрехи, защитни облекла
Снимка: архив, Reuters

Германски армейски сили, които трябва да подсилят източния фланг на НАТО, се оплакват, че нямат подходящо зимно облекло и друга екипировка, предаде ДПА, като се позова на германския в. "Райнише пост".

Според изданието силите за бързо реагиране на германската армия за 2019 г. нямат не само танкове, а и защитни облекла, зимни дрехи и палатки. Вестникът цитира документ на командването на силите.

През 2014 г. НАТО реши да създаде съвместни сили с много висока степен на готовност, за да противодейства на руската агресия след анексирането на Крим.

Тези сили, състоящи се от 14 000 войници, готови за бързо разполагане, се попълват с персонал от страните членки на НАТО на ротационен принцип.

Германия ръководеше силите през 2015 г. и е на ред да поеме дежурството отново в началото на 2019 г., като се включи с 10 000 войници.

Депутати реагираха гневно на информацията за липсата на екипировка, която е поредният случай, поставящ в неудобно положение германската армия.

Министерството на отбраната се опита да омаловажи скандала, като каза, че оперативната готовност на войските не е засегната от липсата на екипировка.

"Това не означава, че необходимата екипировка по същество не е налична за Бундесвера или че не можем да я набавим в съответния срок", заяви министерски говорител.

"Няма причина да се тревожим, че Германия няма да може да изпълни задълженията си в НАТО", каза той.

Германия е подложена на натиск от съюзниците от НАТО, в частност САЩ, да увеличи бюджета си за отбрана.

През последните години германската армия беше засегната от редица скандали, свързани с остарели танкове и дефектно оборудване.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Ако тръгнат пак към Москва (подир големия брат от Америка) ще изпозамръзнат. Но не вярвам да се решат да го направят. По-скоро ще построят Северен поток 2. А ние ще чакаме Турски поток. Догодина ще идва Путин, да се готвят отсега как да го убедят да направи отклонение от тръбата и за нас.
34
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия май взеха да се сещат че не са тръгнали в правилна посока, сетиха се май за руската зима, за Сталинград, за зверовете от Сибир, почнаха да им светкат некакви лампички дет се вика. Дано скоро осъзнаят че канцлерката им е по-луда и от дедо си Хитлер.
33
1
 
12
 
! Отговори
МДА преди 6 години
Колко години минаха от ВСВ и има хора които са участвали в нея (дори имам близък който е ветеран от тогава) и като чета как САЩ и останалите западноевропейски държави молят Германия да си удвои военния бюджет и се чудя как се променя историята :)
32
0
 
16
 
! Отговори
предложение преди 6 години
Днес.бг може да ги снабди с партенки....
31
12
 
8
 
! Отговори
wsf преди 6 години
Айде да престанете с тези фалшиви новини,а??? На хората им писна от кирливите ви дописки!! Една от най-силните армии в света-нямали зимни дрехи?!? Е какво обличат в тези студове в момента?? По "пищови" ли ходят?? От коя руска агенция копирахте "новината"?? МИналата седмица от ТАСС и РиА Новости бяхте копирали "новина", че германците имали само 4 танка!
30
5
 
21
 
! Отговори
бай той преди 6 години
В западните армии не им трябват толкова много зимни дрехи, защото войската ще се топлят по двойки. Креватите ня 2 етажа са заменени със спални. След вечерна проверка войската ще вика "прави любов, а не война" и ще си лягат по двойки, а някои и по тройки. Въпросът е любов да има...
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"липсват зимни дрехи, защитни облекла... Министерството на отбраната: Оперативната готовност не е засегната" 1941
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошо за Русия. И германците започват да вдигат двойно военния бюджет. Виждате че с този военен бюджет немската армия гладува и рови по кофите за смет с надеждата да намери някоя тлъста мръвка захвърлена от преял руснак балдисал от изобилие.
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо им няма на германците, от всяка кавга в парламента правите новина.И тука ако слушате опозицията ще си кажете, че светът свършва.На днешно време за 50-100 евро ще си купите екипировка за зимен лов.
26
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се как толкова слаби армии на НАТО дето нямат танкове, оръжие, обувки и дрехи, побеждават с такава лекота непобедимата руска армия в Сирия?
25
4
 
25
 
! Отговори
много е просто преди 6 години
Германците са направили историческа справка и са разбрали ,че зимно време не им върви да воюват с руснаците. За какво да хабят пари за зимна екипировка тогава2
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но имат руса мацка за министър на отбраната...Тя ще плаши врага.
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щото всичките ресурси заминават за пкк терористите по заповед на еврейската кунта !
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забранили са им да носят "наполеонки"? Ей този национализъм ще ги разбие:)
21
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато имаш за министър на отбраната джендърка-феминистка на име урсула :D
20
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В държавите, в които президентстват жени процъфтява хомосексуализма.
19
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много сгрешиха германците с комунистката Меркел. Тая разсипа Германия, че дори и България като крепи Боко *** - същия разсипник като нея
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 17Не, просто са добре организирани и умеят, да се развиват като нация, която държи на себе си, за разлика от другите държави. Ей я Полша - победител ! Половин Полша е в Германия, бачкат като роби... Посетители иначе.
17
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой победи във войната, че така като ги гледам двете държави победила е Германия.
16
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да храни амуджи от цял свят, Танте забрави да облече армията си. Да се обади на Путин, за да и изпрати кожухчета на швабите. Накъде отива Германия е въпроса? Ислямизира се и се турцизира.