65-годишна остави 24 бона в кошче, "ловила" измамници

Парите прибрал 60-годишен мъж от Свети Влас
21 фев 2018 18:00,
10
65-годишна остави 24 бона в кошче, "ловила" измамници
Снимка: Dnes.bg

60-годишен мъж от Свети Влас, участник в схеми за ало измами, е арестуван край Ветово при спецакция на криминалисти от Бургас и русенското градче.

Никола К. е задържан зад волана на "Фолксваген Шаран" с бургаска регистрация. Близо 29 000 лв. са открити в колата, иззет е и мобилният телефон на бургазлията, както и автомобилна навигация.

Според уговорка с непознат, с когото Никола държал връзка по телефона, парите трябвало да бъдат занесени в Румъния.

Никола, който изпълнявал роля на муле на ало измманиците, се разследва за общо пет случая, уточниха от полицията.

Най-фрапиращ е този с 65-годишна бургазлийка, която хвърлила в кошче за боклук на ул. "Гурко" торбичка с 24 185 лв.

Жената била подмамена по телефона, че по този начин съдейства на полицията за задържане на ало измамници. Тя отишла в банка в центъра на Бургас и изтеглила парите. Служителката се усъмнила и предупредила, че може би става въпрос за измама, но 65-годишната жена я излъгала, че парите й трябват за ремонт на жилище.

По-рано същият ден Никола прибрал 4800 лв. от 81-годишен бургазлия, отново измамен по схемата "оказване на съдействие на полицията при задържане на телефонни измамници".

При проведените допълнителни полицейски действия е установено, че 60- годишният мъж от Св.Влас е съпричастен към още телефонни измами, при които 79-годишен дядо дал 4500 лв., 86-годишен бургазлия олекнал със 7560 лв., а 81-годишна жена предала 2400 лв.

Задържаният направил пълни самопризнания по случаите, като описал механизма на извършените измами.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Синдикалист преди 6 години
Беден, изнемогващ български народ. Интересно какъв коментар ще дадът от синдикатите за тези 24 бона хвърелени на буклука? Имаха някакво изследване наскоро. Сигурно и тази кака получава помощи и се води в графата "бедстващи"? Та колко бяха по прага на бедността?
7
3
 
3
 
! Отговори
ИАРА преди 6 години
Хмммм ... с Фолксваген Шаран отиваме на лов за шарани, хванали сме доста тлъст ама билетаааа ... риболовния билет го няма. Ако го беше платил на нас, сега нямаше да седи на топло.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тези баби/дедове как още не вдянаха че отваряйки портмонето апаши се не ловят! По бабугерите ще ни познаят - лови ли се пенсия с глупост и апаш депутат!
5
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А после били янмали пари и как живеели с 200 лева пенсия ,а имат 30 000 лева да извадят за ало измамници . Хич не са за жалене . Бедни в България няма. Има само много жалващи се . Ако я питаш тази бабичка как преживява ще почне да мънка и да се оплаква. А дипли паричките . Хак да им е . Евала на телефонните изммници
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОКАТО ИМА ПРОСТИ, СТРАХЛИВИ, НАИВНИ, ГЛУПАВИ, СЛАБОУМНИ НАИВНИЦИ, ПРИ ТОВА С ПАРИ, ГОТОВИ ДА ГИ ХВЪРЛЯТ ОТ БАЛКОНА, ДО ТОГАВА ЩЕ ИМА И ИЗМАМНИЦИ И БАНДИТИ!
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно ви казвам, НЕ ГИ ЖАЛЯ ТИЯ ИЗКУКУРИГАЛИ ЖЕНИ, БАБИ, РОДИТЕЛИ, КОИТО НЕ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ДЕЦАТА СИ ДА НЕ ВЯРВАТ НА НИКОГО!ПРОСТИ, ИНТЕЛИГЕНТНИ, КОИТО С ЛЕКОТА СИ ДАРЯВАТ СПЕСТЯВАНИЯТА НА ЦИГА..И АЛО ИЗМАМНИЦИ, КОИТО ЖИВЕЯТ НА ГЪРБА ИМ И СЕ РАДВАТ НА НАИВНОСТТА, ПРОСТОТИЯТА НА ТЕЗИ ХОРА! СТОТИЦИ ПЪТИ СЛУЖБИТЕ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА, ДЕЦАТА, ДА НЕ ВЯРВАТ НА НИКОГО!ДА СЕ ОБАЖДАТ НА БЛИЗКИТЕ СИ, НА ТЕЛ, 112, ЧЕ НИКОЯ ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ НЕ СЪБИРА ДАРЕНИЯ, ЕЙ ТАКА, ХВЪРЛЕНИ ОТ БАЛКОНА!
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че и излъгала банковата служителка. Що бе? Какво им става на тия баби, все едно нещо отвътре ги тика нарочно да ги измамят!
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не свършиха ли глупаците.Непрекъснато съобщават за ало измамници,предупреждават хората да не се доверяват на непознати и пак продължават да си хвърлят парите.Нямат ли близки да ги спрат.Това вече не е наивност,а чиста глупост.