Решение по руски: Не ти се виси в трафика? Плащаш за VIP лента

Колко е просто: Имаш пари – не губиш време в тапи
21 фев 2018 21:47, Екип на Bloomberg
86
Решение по руски: Не ти се виси в трафика? Плащаш за VIP лента
Снимка: Reuters

Несъмнено задръстванията са един от най-неприятните моменти в живота на хората в големите градове. Проблемът в голяма степен е валиден и за София, но в някои световни градове добива безпрецедентни размери, пише Bloomberg TV Bulgaria.

Интересно решение на проблема обаче обмислят в Русия (следва да се отбележи, че в излязло наскоро проучване руската столица Москва бе поставена на второ място в класацията на градовете, чиито жители прекарват най-много време в задръствания – 91 часа годишно).

Към момента в руското Министерство на транспорта текат обсъждания на проект, предвиждащ въвеждането на специална лента, желаещите да пътуват в която трябва да си платят съответната такса.

По този начин човек, който не иска да чака в задръствания, ще може просто да си „купи“ по-бързото си придвижване.

"Обсъждаме този въпрос на експертно ниво", коментира пред руската агенция RNS главата на транспортното ведомство Максим Соколов, предава РБК.

По-рано за възможността за прилагане на подобна мярка пък намекна ръководителят на Федералната пътна агенция на РФ Роман Старовойт.

Според него такава проект обаче не може да бъде осъществен единствено и само с публични средства, а следва да бъде привлечен частен инвеститор.

Още новини от света на икономиката, бизнеса и политиката четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
8
 
! Отговори
БГ преди 6 години
ха ха ха...Как си представяте това??? Сега е абсолютен бардак по улиците на Москва...Никой не спазва никакви правила,никой не шофира безопасно и колегиално...Няма такава друга държава..Сам бях в шок в началото....Глобите смешни...За това и на никой не му пука....Росия си остава в 19 век по много причини....И вечният Путин ще ги унищожи напълно със тъпите си закони....поинтересувайте се какъв закон не отдавна приеха по повод движение по пътищата относно действащите съдии е Руската федерация .хаха
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер - елитизъм в действие ...
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е руско решение . Това е американско решение приложено на практика от руски горбачовци .
69
0
 
3
 
! Отговори
СТАНЧО преди 6 години
До АнонименА АКО МИСЛИШ ЧЕ ТИ ВЯРВАТ НА ТЕБЕ СЛЕДИ + И -.
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТАНЧОНаправо ти повярвахме...
67
0
 
2
 
! Отговори
? до командировачния преди 6 години
До 64 Еми ти видимо не знаеш руснаците -те вечно са жалват от власта ,от Путин ...но ще гласуват за Путин . И по крайща на Русия си видял по голяма мизерия от нашата ?
66
7
 
11
 
! Отговори
СТАНЧО преди 6 години
До до 61ЛЪЖЕШ БЕ ЧОВЕКО!ЛЪЖЕШ!АЗ СЪЩО ХОДЯ ПО БИЗНЕС РЕДОВНО В РУСИЯ И МОГА ДА ТИ КАЖА ЧЕ ОТКАК РУСИЯ Е САМОСТОЯТЕЛНА ДЪРЖАВА ОТ ГОДИНА НА ГОДИНА СТАНДАРТА НА ЖИВОТ СЕ ВДИГА.МНОГО ПО ДОБРЕ Е ОТ БЪЛГАРИЯ. ВПРОЧЕМ МАНТАЛИТЕТА НА РУСНАКА Е ДА НЕ ЛАМТИ ЗА МНОГО А ДА ЖИВЕЕ С ТОВА КОЕТО ИМА. ТАМ НЯМА БЕЗМИСЛЕНО КУПУВАНЕ НА СТОКИ И ХРАНИ ТАКА КАКТО Е В ЗАПАДНОТО ОБЩЕСТВО. ПОРАДИ ТОВА ТЕ СЕ ЗАДОВОЛЯВАТ И СА ЩАСЛИВИ БЕЗ ДА СА РОБИ НА ЛУКСА.
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BGNСнимката не е от Русия сляп ли си? И да, бедна е.
64
0
 
4
 
! Отговори
Класацията преди 6 години
Това за задръстванията в Москва е от една класация на tomtom точка com. Класирани са по един индекс в следния ред започвайки от най-задръстения град:1. Мексико Сити 66%2. Банкок 61%3. Джакарта 58%...5. Букурещ 50%6. Истанбул 49%...12. Лос Анжелис 45%13. Москва 44%...25-27. Лондон, Марсилия и Рим 40%...79. Антверпен 30%...81. Осло 30%...83. СОФИЯ 29%84. Берлин 29%...90. Вашингтон 29%...92. Стокхолм 28%
63
11
 
10
 
! Отговори
до 61 преди 6 години
Много тъжно, ако мислиш, че Русия не е изостанала страна... Като човек, често ходещ в комендировки там, ще ти кажа едно- живот има само в няколко големи града. От там нататък мизерията е брутална! Чудно ми е как може човек да го напише това- youtube нямаш ли да видиш, ако щеш клипчета от ремонт на руски апартамент в провинцията, ако не друго. Покъртителна мизерия е. И ти го казвам като човек, който, освен, че го е видял с очите си това, му го казват непрестанно самите руснаци...
62
2
 
10
 
! Отговори
+ преди 6 години
Хм ,а на Запад не е ли тъй ,който иска по-брзо да се предвижва ,то си купува път по автомагистралите !) Ама там е Русия и трябва да се поднесе новината негативно ..... .
61
0
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До зззИма един руски Тубе канал - Войната по пътищатав Русия всеки застраховател задължава собственика на всяка по-скъпа кола да сложи и ползва видеорегистратор. Клипчетата от тези устройства показват не само катастрофите но и живота наоколо. Който иска да разбере какво е по пътищата и в Градовете да погледа малко - вярно понякога противни но все пак образователни филми.
60
12
 
10
 
! Отговори
ззз преди 6 години
На учудването по-долу, че все нови SUV , та преди няколко години четох как един кубиниец , в командировка в Русия, дошъл с дълъг списък даден му от колеги и приятели за часи за ЛАДА и Москвич, но изумен открил че такива коли в Русия вече НЯМА и с огромни трудности успял да намери някакви изостанали магазини от които да намери част от поръчките за старите руски возила.Не трърдя, че в Русия е земния рай, но определено ни се представя една тенденциозна невярна представа за изостанала страна.ФАКТ!
59
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До BGNСнимката не е от РусияНомерата на колита им са широки както нашитеНо от къде е снимката не мога да кажа
58
3
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Руснаците се сблъскват с проблеми непостижими по СССР време - ще ги решат по един или друг начин. На запад решаването на проблемите е достигнало качествено ново равнище - РешенияНадомна РаботаОфис в Колата докато пътуваш в трафика си вършиш работата - а това ще е достатъчно достъпно и за обикновените хора когато най-накрая произведат надеждни роботизирани автомобилиРоботизиран градски транспорт с 2-4 местни роботизирани машини - трафика ще се уплътни на макс
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решение по ШОФЕРСКИ е това.
56
4
 
6
 
! Отговори
BGN преди 6 години
Тази сннимка с все нови SUV от бедна Русия ли е ?
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 55Честито резултатите от теста ти за интелигентност пристигнаха, резултата е отрицателен!
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 53Ми като не можеш да си го позволиш няма да паркираш там... не знам защо сте решили, че света се върти около вас.
53
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия винаги е била и си остава една античовешка, престъпна средновековна ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО!!!!!!!