САЩ към Албания: Без лекомислени изявления за Косово!

Призоваха всички лидери да бъдат добри съседи
22 фев 2018 10:50, Елка Василева
49
САЩ към Албания: Без лекомислени изявления за Косово!
Еди Рама. Снимка: архив, Reuters

САЩ призоваха Албания да избягва лекомислени изявления за Косово по повод изявление на албанския премиер Еди Рама, че не е изключено един ден Косово и Албания да имат общ президент и обща политика за сигурност, с което той разгневи Белград, предаде Ройтерс.

Агенцията припомни, че Сърбия проявява чувствителност към всички намеци за обединение между Албания и бившата сръбска провинция Косово, населявана предимно от албанци.

Още по темата

Рама направи изявлението си пред косовския парламент в Прищина в неделя, на 10-ата годишнина от обявяването на независимостта на областта от Белград.

По-късно той се оплака, че изявлението му е било извадено от контекста, но Сърбия го обвини в опит за създаване на Велика Албания, а ЕС заяви, че подобни изявления не помагат за установяването на добросъседски отношения в региона.

Посолството на САЩ в Тирана изрази разочарование от изявлението на Рама. "Лекомислените изявления, намекващи за обединение, не помагат и дори вредят на отношенията между Албания и съседите й. Призоваваме всички лидери да бъдат добри съседи и да се откажат от водещия към разделение език на миналото", се казва в изявлението.
 

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще си платят за Косово всички шиптари.С животите си. Скоро...
40
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Хамериканците я създадоха тази държавица Косово и така създадоа и прецедент за сепаратизъм. Тогава за добросъседство на Балканите не ставаше и дума. Адвокатът по браковразводни дела Петър Стоянов (президент по това време) говореше за "цивилизационен избор".
39
0
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
КАТО ГИ ПОДПУКАТ САЩ И СЪРБИЯ ЩЕ ЗАБРАВЯТ " ВЕЛИКА АЛБАНИЯ " ТА И ТУРЦИЯ НЕ МОЖЕ ДА ИМ ПОМОГНЕ НА АЛБАНЦИТЕ !
38
6
 
4
 
! Отговори
Харалампи преди 6 години
Хаха, идиoта от долния коментар, кога успя да я снесеш тази мъдрост и за по-малко от 5 минути сам да си нацъкаш над 20 лайкчета! Кое прокси използваш?
37
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Волен Сидеров - президент! България в Руската федерация! Официално говорими езици - руски и български!
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде албанците да се обединяват, че и българите трябва да се обединяват. Македония трябва да стане конфедерация и всеки да си знае мястото. Иначе албанците чрез централната власт ще завземат все повече и повече.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Долния писар. Правилната дума е не толерантност а РАЗБИРАТЕЛСТВО
34
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Косово е света земя Сръбска
33
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАми ако искаме земите населени с българи да се върнат в майка БългарияПроблема е че на Балканите ние живеем с едни други и сме толкова умешени че това не може да стане на практика, затова толерантност е единственото решение. Затова и външни сили като САЩ и Турция не би трябвало да се месят в нашите вътрешни работи но те го правят.
32
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега слушам сръбско радио Bum 108 и радио S3. Страхотна музика бих ги препоръчал на всеки.
31
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По същата логика айде всички с турски произход у нас да искат да се обединят с Турция, ти съгласен ли ще си? Мислиш ли че всички които живеят в България се смятат българи?.Ами ако искаме земите населени с българи да се върнат в майка България, не би трябвало да имаме против и земите населени с турци да се върнат на Турция. Ако не признаваме чужди права, не би трябвало да претендираме за свои. Принципите трябва да важат за всички.
30
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПонякога се замислям - има ли държава някъде по света, в която САЩ да не са се намесили?На въпрос зададен на Путин от западен журналист за руските намеси в изборите на САЩ, той отговори, вземете земното кълбо и го завъртете, поставете си пръста със затворени очи на кълбото и ще попаднете със сигурност на място където америка се меси във вътрешните работи на посоченото място.
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Х. ///Да това е война за съзнанието на хората! Чрез изменена храна,вода, религия, нравственост и информация да се превърнат в стадо мутанти!
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАлбанците също като нас имат правото да живеят всички в една държава.По същата логика айде всички с турски произход у нас да искат да се обединят с Турция, ти съгласен ли ще си? Мислиш ли че всички които живеят в България се смятат българи?
27
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понякога се замислям - има ли държава някъде по света, в която САЩ да не са се намесили?
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-здрав за праве србе!
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ovaj sto govori bravo na albancite, da ide s njima zajedno da skace u Dunav, pametnije bi mu bilo. Pozdrav za prave Bugare
24
1
 
12
 
! Отговори
До до 11 преди 6 години
Не само това МЕК знаеш ли кои са. Това са ирански фанатизирани бойни продразделения, които помагаха на САЩ да свалят Садам. След войната те си направиха собствени малки градове само с техни членове на МЕК. Откакто се изтеглиха US от Ирак, иракчаните започнаха да ги колят като сви ни по 200-300 наден. Затова САЩ ги изтеглиха с военни самолети и им направиха затворени комплекси в Тирана, сами можете да се досетите че те са им верни до гроб, а са фанатизирани и в центъра на Европа...
23
1
 
33
 
! Отговори
X преди 6 години
Днес светът е война. Една от най-коварните и най-лицемерните войни, които някога е водило човечеството. Времето на честта, достойнството и откритите битки отдавна е отминало. Днес докато владетелите (президентите) на големите държави се целуват, техните министри и генерали подготвят и нанасят поредния удар върху гърба на "приятеля". Бойното поле вече е почти невидимо не само на Земята и в Космоса, а и в съзнанието на хората. Води се жестока и безмилостна война, покрита с мантията на лицемерието и привидното съгласие, разбирателство и сътрудничество.Съществена част от тази война е т.нар. теро
22
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те американците така искат да разделят и Сирия. На тях всяко обединение им пречи.