Скъпа гостенка! Сестрата на Ким Чен Ун струвала на Сеул $223 250

Парите били използвани за настаняване, транспорт и храна
22 фев 2018 09:30,
46

Снимка: Reuters

 


Южна Корея е изхарчила около 240 милиона вони (около 223 250 долара) за сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун и нейния антураж по време на нейното тридневно посещение за Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг.

Това съобщи днес пожелал анонимност източник от министерството на националното обединение в Сеул, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Повечето от парите са били изразходвани за настаняване, транспорт и храна за четиричленната делегация на Севера и 18-те човека спомагателен екип. Ким Йо Чен и другите официални лица са живели в петзвездния хотел "Уокърхил" в Сеул. Тя и делегацията са пътували до спортните обекти и обратно и са се хранели в хотели от най-висок клас.

За спането на официалните гости министерството на обединението е изхарчило 130 млн. вони, а за храна - още 50 млн. вони, каза източникът, цитира БТА.

За сравнение Международният олимпийски комитет е платил около 50 хиляди долара за тренировки и подготовка на 22-амата олимпийски спортисти от КНДР, тоест средно по 2300 долара на човек.

Многократно повече пари са отишли за пребиваването на основната севернокорейска делегация, съставена от 229 мажоретки и 137-членен оркестър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимни преди 6 години
Сестричката си я бива.
35
0
 
1
 
! Отговори
ГМО крава преди 6 години
А знаете ли колко струват на Сеул? Или въобще където ходят по цял свят?!?
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Същите пари харчи и Боко за посрещането на високопоставените *** от Брюксел.
33
1
 
3
 
! Отговори
Бай Хуй преди 6 години
Тая дали е теснячка?
32
1
 
12
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
"Умнико" искаш да кажеш че ако сме като Северна Корея" ще сме 18милиона и ядрена сила ли бе ***?
31
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 18Началаото на 80те години Южна корея беше на нивото на България като икономика и технологии, бяха дори малко по-назад. След това в България дойде демокрацията и евроатлантическото партньорство.Ами ***, Яжна Корея е това, което е точно заради демокрацията и партньорството със САЩ.А ние ако сега не сме със САЩ и ЕС ще сме като Северна Корея.
30
4
 
6
 
! Отговори
Кики преди 6 години
Тук много хора не забелязват,че Ю.Корея са похарчили тези пари за хубавата сестра на Ким, а не обратното. Това вероятно е влизало в договорките преди посещението. Ким никога няма да пилее парите на народа си за прищявки. Не го бъркайте с нашето правителство. Там човекът е на първо място,след това всичко останало!
29
1
 
0
 
! Отговори
Кики преди 6 години
Ами, ако Ким посети Сеул? Ако той би искал и с файтон ще го разкарват... Севернокорейската делегация е "специална", защото е от социалистическа страна, а такива страни почти не останаха. Те мислят по различен начин, затова трябва специален подход към тази страна, който липсва при САЩ.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До .я гледай!) не защитатавам опонента ти, но колко сте елементарни вие джендърите..
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако това беше целия харч на "краслкото семейство", щяха да са китки ...
26
4
 
9
 
! Отговори
До tonygl преди 6 години
Няма грим и т.н. защото има естествена красота. За какво ѝ е?
25
4
 
7
 
! Отговори
Акъл преди 6 години
Ха,че "първата дама" на България харчи тези долари само за 2 дена в Париж! Тя да дойде тук да види как се харчи! Първата дама удари в земята по харчове дори Людмила Живкова ! Като при това ,като принос за България ,Людмила Живкова е направила повече от баща си.
24
0
 
6
 
! Отговори
tonygl преди 6 години
Прави впечатление, че няма грим и маникюр.
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суверенитетът в днешно време е скъп лукс който малцина държави плащат. Дори и силни държави като Германия са просто жалки пешки. СК е независима държава. Което предполагам че не би било особено понятно за голяма част от бедния ни народ, който не е имал независимост от векове, и всеки гледа единствено да се продаде за по-прилична цена.
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, една камара ш0р0ши реват как били харчили пари на вятъра в бедна СК, ама не им стига пипето да осъзнаят, че Сеул е в ЮК. Даже и в първото изречение на статията го пише изрично...И да, Кимчо е може би единствения дебел човек в СК, но не е нужно човек да е математик за да осъзнае, че и да спре да се тъпче това няма как да нахрани 25 милионна души. СК е бедна заради действията на ФАЩ и принципа им "ако не успеем да го откраднем ще го съсипем".
21
9
 
5
 
! Отговори
Ицо преди 6 години
Даже по физиономията и си личи за какъв човек става въпрос. Дано да съм жив да видя как ги застига съдбата на Чеушеско. На тази госпожа и на целия северно корейско богопомазан елит.
20
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 6 години
Много важно. Това не са пари за хората които ги харчат.
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навсякъде по света управляващите харчат пари за излишни неща покрай официалните си визити и ощетяват народите си. 43342
18
1
 
15
 
! Отговори
Armagedon преди 6 години
Имали бол пари, дали.Глупаците,дори и земята да се затрие , те никога няма да изчезнат. Да бяха ги завели в някое село,че да им излезе визитата по-евтина.
17
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова е само колата на щерката на Борисов в САЩ..