"Газпром" с четвърти рекорден ден по износ на газ за Европа

Рекорден обем синьо гориво е подаден към Германия за 2017 г.
Обновена: 25 фев 2018 18:51 | 25 фев 2018 18:36, Веселина Йорданова
184
"Газпром" с четвърти рекорден ден по износ на газ за Европа
Снимка: архив, Ройтерс

"Газпром" отчете вчера четвърти пореден ден на абсолютен максимум в дневния износ на газ за страните извън Общността на независимите държави (ОНД), информира ТАСС.

Тази седмица вече стана рекордна за газовият гигант. Новият исторически рекорд, отбелязан на 24 февруари, е 655,2 млн. куб. метра. Това е увеличение с 2,4 млн. куб. метра спрямо предходния рекорд, поставен на 23 февруари, съобщава газовият холдинг.

При това новият максимум е поставен в събота - почивен ден, когато потреблението на газ на чуждестранните купувачи по правило се понижава до минимални стойности за седмицата, допълва компанията.

Ръководителят на концерна Алексей Милер съобщи по-рано, че през 2017 г. "Газпром" е увеличил добива на газ спрямо 2016 г. с 12,4 на сто до 472 млрд. куб. метра, а износът на газ за Европа - с 8,1 на сто до 193,6 млрд. куб. метра.

През 2017 г. е нараснал вносът на руски газ в страните от Северозападна и Централна Европа. Рекорден обем синьо гориво е подаден към Германия - 53,4 млрд. куб. метра (+7,1 на сто), исторически рекорд е поставен при вноса в Австрия (+40 на сто) до 8,5 млрд. куб. метра и в Холандия (+9,7 на сто) до 4,6 млрд. куб. метра. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
4
 
! Отговори
Ми те за друго преди 6 години
Не стават - ако продават ще имат денги, ако ме продават ще му ручат главата...Къде е новината тук
125
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по - голямата част от новите западни коли са произведени в Русия, че там суровините и енергията са на безценица.Пожелавам им все така да произвеждат на безценица и на тебе лично - да работиш по 8 часа на конвейр за руска заплата.Колкото до автомобилите, там сглобяват само за вътрешния им пазар.
124
1
 
9
 
! Отговори
Средногорец преди 6 години
До Анонимен 128От Челопеч не получавахме ли 0.01% от добитото?Ами не, никога процента не е бил такъв.Без много врява концесионната такса беше преразгледана и от 1,5% вече е 5%.
123
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 132Ако Путин им дръпне шалтера, ще ги върне в първи клас.Хайде да го врътне да видим до къде ще я докара Путин като няма кой да му купува газта.
122
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все лаят срещу Русия - Меркел и сие, обаче без тях са за никъде. Ако Путин им дръпне шалтера, ще ги върне в първи клас.
121
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като се затопли времето какво ще изнасяме?
120
2
 
12
 
! Отговори
+ преди 6 години
Северен поток -2 ,може да се строи и не застрашава енергийните интереси на ЕС,А Южен поток е застрашавал и неспазвал правилата на ЕС) .Двойни стандарти. Моля всички сорсчета,"бойскаути" на САЩ и получаващи някакви доходи от НПО на САЩ да млъкнат и да не коментират ,щото са предатели на България. Трябва да си враг на България или заблудена оФца от американските медии ,за да не разбираш колко е важен Южен поток за България
119
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия не дава на България да добива газ. Украйна и Румъния вече се отърваха от руската газова зависимост.
118
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Челопеч не получавахме ли 0.01% от добитото? Тоест, на тон злато 100 грама? Гарантирам, ако добиват газ в нашите земи, не стига, че няма да ни дават и толкова за концесията, но и ще ни накарат да им го изкупуваме на цените на американския втечнен...
117
1
 
3
 
! Отговори
ASS преди 6 години
До АнонименHej, dgendar!
116
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво!
115
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато в България не открият някакъв промишлено значим залеж на газ, русофобите им пожелавам да се топлят на американски и да плащат бензин, произведен в САЩ. Да забравят за европейските коли, поеже са произведени с руски суровини. Дори боите и смазките им се правят от руски суровини. За двигателите и купетата е ясно. Нещо повече, по - голямата част от новите западни коли са произведени в Русия, че там суровините и енергията са на безценица.
114
7
 
46
 
! Отговори
Енергинка преди 6 години
Горете си гумите, въглищата и дръветата , дишайте дълбоко и само си помислете колко му е гадно на Путин, че България не купува руски газ.Плащайте си на кака Гинка новата инкасаторка и да не ви пука - парите ви отиват само в джобовете на истински демократи и европейци.
113
5
 
28
 
! Отговори
американофил преди 6 години
Предлагам, когато САЩ ни махнат визите / нали сме дружки - още утре ще ги махнат /, всички вкупом да отидем там и който моме по една , който може по повече кофи с газ да взима и така ще бойкотираме лошата руска газ . Нали все пак за това живеем - да угаждаме на господарите си / дружките си /
112
5
 
20
 
! Отговори
87879888 преди 6 години
До 120Ако си обслужват дълга в срокове , защо се налага да печатат пари ???Само аз ли виждам противоречие в това ???Или просто не могат да насмогнат да плащат , независимо , че окрадаха половината свят , или че петрол и т,н се търгуват в долари Гледай какви зулуми правят и пак се налага да печатат пари !!!
111
24
 
11
 
! Отговори
до 119 преди 6 години
Рублата рухна с 50% именно заради санкциите наложени от САЩ.Също така причината поради която САЩ немогат да фалират ,не е тази която си посочил.Причината е ,че тяхния дълг е деноминиран в щатски долари и също така целия дълг се изплаща в срокове по договор,а и те немогат да дължат повече ,от колкото могат да плащат.Демек САЩ диктуват нещата.
110
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука някои другари русофили постоянно пишат как САЩ печатат долари и как заради печатането неминуемо ще фалират.Нещата обаче стоят по съвсем друг начин. САЩ наистина имат 20 трилиона дълг, но той не заплашва по никакъв начин тяхнятя икономика. Защо? Защото всяка година има по няколко фалирали социалистически държави като Венецуела и Русия стойността на чиито валути се прилива в американската икономика. Преди 2 години руската рубла рухна със 50% и, а стойността на останалите 50% се преля в долара
109
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо не ме интересува колко са продали руснаците, а кога ще започнем да добиваме ние !
108
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От ноември ще има и нови санкции за русия, ама не на ООН...
107
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами вие сте царе на обидите, а киртак не е обидно. Това е човек който копае с кирка.