Експерти: Схемата "ЧЕЗ" да се разкрие с конкретни имена!

Кой кого не информира и как ще се разплете драмата?
28 фев 2018 11:45, Анисия Иванова
96

Когато политик, още повече президент или премиер, говори публично за някаква схема, то тя трябва да бъде разкрита и да бъдат посочени конкретни имена. Това каза в студиото на "България сутрин" журналистът Валерия Велева по повод скандалната сделка за ЧЕЗ и съмненията за подставени лица зад кандидат-купувача "Инерком".

Високото напрежение на политическия небосклон ескалира. Премиерът Бойко Борисов обяви, че няма реализирана сделка за продажбата. Според получените от Чехия данни има само изпратени писма за намерения, които нямат юридическа стойност.

Още по темата

Зад цялата драма със сделката между пазарджишката фирма "Инерком" със собственик Гинка Върбакова и дружеството ЧЕЗ Борисов видя заговор за сваляне на правителството и дестабилизация. Премиерът каза още, че има атака срещу него и правителството.

Според него определени среди се опитват да повторят случилото се през 2013 г., когато правителството падна. Бойко Борисов бе категоричен, че оставка няма да има, а всички контролни органи на страната ще направят всичко възможно да проверят какво се случва със тази сделка.

"Този скандал не може да смъкне правителството, тъй като през 2013 г. Борисов сам си тръгна от поста. Първо, два дни слушаме премиера, че няма никаква информация за тази сделка, която засяга 40% от българите. След това Борисов се оказа дълбоко запознат със сценарий за неговото сваляне от някакви "гадове". Странно е един министър-председател да не е информиран за съдбата на хората, но рязко да се информира от някакъв заговор срещу него", подчерта PR експертът Арман Бабикян.

По думите на Вечела говоренето с недомлъвки на премиера или президента е недопустимо.

"Те трябва да дават пълни и адекватни отговори, тъй като никой освен тях няма пълната информация. Излиза, че премиерът е поставен в неловка ситуация – чешките служби работят за неговата информираност. Ако е така, то той трябва да уволни всички в ДАНС и разузнаването", допълни.

"ЧЕЗ се опитва да се изтегли от България още от 2013 г. Как може да бъде предотвратена тези сделка? Има 2 начина – единият е госпожа Върбакова да се откаже, а другият е тя да си продължи процедурата, но някоя банка да се дръпне от сделката, тъй като "Инерком" има едва 10% от сумата по сделката", поясни журналистът Кристина Кръстева пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
36
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩОМ КОМУНИСТИТЕ РЕВАТ, ЗНАЧИ БЪЛГАРИЯ Е НА ПРАВ ПЪТ
22
1
 
48
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Какви имена искате ? Планът е да се купи от малка фирма с кредит от банки, после малката фирма ще излезе, а банките ще продадат ЕРП-то на офшорка. Така чехите ще си измият ръцете, а България уж за да не фалират банките, ще се съгласи ЕРП-то да отиде в офшорката. Тези неща без участие на властта, къде от некомпетентност, къде от корупция, не стават!
21
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
крайно време е да се отмени закона за фирмената тайна,той е за да е мътна водата и нищо да не се вижда,както едно време закона за банковата тайна позволи да се изнесат парите от България в чужбина и изведнъж оголяхме и долара стана 3000лв,сега с тоя закон мръсните сделки са непрозрачни и се перат крадени пари
20
6
 
26
 
! Отговори
чез.покупка преди 6 години
Сложете малко офшорки, корупцийка, руско-грузински бизнесмен, мафия, президента, правителството, няколко банкера и гинка за красота
19
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От днес започва обратното броене за оставащите дни на това правителство.Ден - 29!
18
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами Орешарски дойде след като много ревахте срещу Бойко как ще изметете ГЕРБ та дойде Орешарски, ДПС налазиха всичко и Станишеф предложи Пеевски за шеф на ДАНС и го одобри тогава мнозинството. Та сега какви са ви плановете ми е интересно, нещо по гениално може би?
17
2
 
34
 
! Отговори
ревахте преди 6 години
Ревахте от ЧЕЗ. Ето ви ГИНКА!Сега и да ревете няма да има кой да слуша.
16
2
 
21
 
! Отговори
Голям шегаджия! преди 6 години
Анонимен - "...изключваме хора от БСП и ДПС защото те са достойни и няма да ощетят държавата..."ха, ха! Супер!
15
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орешарски е дал пари от джоба си на Гинка Въракова за да купи ЧЕЗ за всичко е виновен Орешарски ако си спомняте навремето Орешарски продаде енергетиката в ръцете на чехите Костов няма нищо общо.
14
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов: - Аз ти казвах, че Гинка не е сигурен човек.Цветанов: - Как бе, вярно куче е.Борисов: - А бе вярно, ама се издъни. При Цветелина такива работи не ставаха.
13
6
 
25
 
! Отговори
Мечтател преди 6 години
Еех, защо са ни толкова смотани управниците, а си нямаме един истински достоен лидер като Башар Асад например, който да превърне България в нещо като Сирия - горда държава, която се опълчва смело срещу външните и вътрешните си врагове и не се плаши от последствията!
12
20
 
9
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Абе Делян до колкото си спомням Станишеф го предложи за шеф на ДАНС като премиер беше Орешарски, не знам как го приписа на Бойко, малко по бесепарски така тънко
11
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" Българската банка за развитие, *** и кабинетът "Борисов" стоят зад купувача на ЧЕЗ" има обаче едни 80% ,които не вярват в това
10
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо никой от управляващи не отговаря на въпросите,коя е българската банката която отпуска кредита на Гинка и кои са съдружниците. Това не може да се скрие рано или късно ще изплува.
9
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАФИЯТА ЗАПОВЯДА НА МАФИЯТА ДА ПРОВЕРИ МАФИЯТА, ЧЕ МАФИЯТА НЕ Е ОТКРАДНАЛА ЧЕЗ.
8
0
 
38
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Сипе и сипе новия сняг,експерти разкриват Схемата пак,искат на светло те имена,тука ще стане голяма война.
7
2
 
26
 
! Отговори
Цензурата пада преди 6 години
Не знам, дали Боко е комунист /по идеи никога не е бил, винаги е бил много *** и патологично алчен като рода му/ но знам че "Бийтълс" са били членове на компартията на Великобритания.
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на ЧЕЗ не му дреме кой дава парите,нали си ги взема. а БГ като си сътвори нова КТБ хич няма да си го признае.
5
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За бат Бойко винаги виновният е друг, но не и той нито някой от ГЕРБ. Завидна е бързината, с която се опитва да замете и замаже скандала. Много такива сделки ни чака Който и да дойде на власт след ГЕРБ зар ще види. Тези ни заробиха за 100 години напред.Но българският народ си го избра.Да ви е честит и Бойко и Гинка и Теменужка и Делян и Цецо и т.н. Изборът е ваш народе.
4
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи по пътя на логиката изключваме хора от БСП и ДПС защото те са достойни и няма да ощетят държавата, само гербери могат да стоят зад тая далавера