Русия в помощ за обединението на Северна и Южна Корея

Решаващата дума имат Сеул и Пхенян, каза Сергей Лавров
28 фев 2018 20:08,
24
Русия в помощ за обединението на Северна и Южна Корея
Снимка: БТА

Русия е готова да помогне на Южна и Северна Корея за процеса на обединение, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

"Въпросът не е дали сме обсъждали тази тема (сближаването между Сеул и Пхенян на среща с южнокорейския външен министър) или не, темата за корейското обединение стои на дневен ред като принципна задача, ориентир, към който се движат и двете страни", каза Лавров.

Той напомни, че и в Северна, и в Южна Корея има структура или министерство, които се занимават с въпроса за обединението.

"Ние, естествено, подкрепяме стремежа на корейския народ да възстанови своето единство. Готови сме да помогнем за това, но решаващата дума имат Сеул и Пхенян. Ако в своите контакти те сметнат нашето съдействие за необходимо, гарантирам, че ще окажем всякаква помощ, която е полезна за нашите съседи", каза Лавров.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
До Ян Хус - II преди 6 години
Путятин е водил преговорите с японците за границите между двете страни. Русия придобива целия Сахалин, като дава на японците всичките Курили. После си взима Северните Курилски о-ви, а след ВСВ - и големите южни. За което японците цвъртят. Има о-в Путятин, на който исках да отида, но руснаците не ме пуснаха. А ти кажи на корейката да ти налее от ракията с жен-шен и кимчи за мезе, да не са стиска.А от другата страна на Тихия океан един ме нарече "Walking Encyclopedia Britannica". Беше умен човек.
16
1
 
2
 
! Отговори
До Ян Хус преди 6 години
Ще ти го кажа направо - не ми се спори с прости и невежи персонажи. Тръгваш да обиждаш, без да можеш да си представиш, каква пропаст стои между нас! На мен "червената боза" са ми я наливали световноизвестни учени, личен асистент на Нобелов лауреат, хора, чиито имена стоят в книги и учебници. На мен една японка ми каза, че за късо време Сахалин е бил руско-японски кондоминиум, говори за някакъв договор от Симода, но със СИГУРНОСТ Корея няма общо със Сахалин! Чувал ли си за адмирал Ефим Путятин?
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другари, вземете първо изтрезнейте.Трябва да сте доста тежко ментално увредени, за да си представите, че ким трети би сдал доброволно властта или че южнокорейците ще приемат да ги управлява той.
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14 Ян ХусМаалиииииййй ! Абе ти рано си се дрогирал бе ! Още в 5 часа !
13
13
 
5
 
! Отговори
Ян Хус преди 6 години
Ти не си виновен,че вместо мозък,са ти наляли ,,Червена Боза'' от руските буквари.Просто си учил от грешните даскали приятелю.Зная мн. добре кой е Ян Хус,и зная такива шовинисти като тебе какво са му причинили,това първо.И второ,инфото за о-в Сахалин ми е казана на ухо,от доста интелигентна корейка.Която твърдеше че корейците са очаквали след ВСВ да им бъде върнат острова,отнет от Япония.Но вместо това получават среден пръст от руснаците.Корейците имат дори и документ за притежание,официален.
12
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ян ХусТа ти даже не знаеш кой е Ян Хус! Отвсякъде лъхаш на простотия и незнание. Корея никога не е притежавала Сахалин. Виж, япончетета могат да претендират за Южен Сахалин, но не го правят. Защо ли? Обединението на полуострова е мечта на всички корейци. Рано или късно ще стане. Против са само САЩ и Япония. Първите искат да иматсилен съюзник и бази, да са наблизо до Китай и до Русия. Вторите виждат страховит икономически съперник.А твоето политиканстване е смешно! Руска инвазия в Корея!
11
7
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
Северна Корея е задният двор на Русия и Китай, играта е интересна
10
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За споменаването на Русията ли викаш,много важна била ? Ами нали знаеш че като се заговори за печено агне,печеното агне е най-важно,и за друго се не говори.Е поне докато има на масата.
9
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВасилевВъпреки пропагандата във васалните на САЩ държави е очевадно, че всичко случващо се по света зависи от Русия. Ако не беше така нямаше да я споменават в медиите.
8
26
 
8
 
! Отговори
Ян Хус преди 6 години
А бе товариш Лавров,кой си тръгнал да лъжеш Бе ? Нали като се обединят Кореите,ще си поискат завладените от вас територии.Само о-в Сахалин да си върнат и ще се наакате, а Китайците само чакат да извършите Инвазия в Корея,и ще ви се случи случка.Северна Корея няма проблем със САЩ,има с Русията.И тези намеци за обединяване са насочени точно към рашките.Така че,не ми говори Бул-шити товарищ Лавров,а и имате голям проблем с недоволните ви граждани,които вече не искат и да чуят за войни,рахат искат
7
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям шамар за САЩ! Само САЩ потдържа напрежението в Корея и всячески пречи на обединението, защото, ако има такова трябва да се пръждосат от корейския полуостров.
6
7
 
25
 
! Отговори
rusnak преди 6 години
Научете се да си чистите 5 сантметровия сняг, пък после плювайте по Великата Русь!:)))
5
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом ...... тръгнат да те обединяват, значи много си я закъсал.
4
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готови сме да помогнем за това, но решаващата дума имат Сеул и Пхенян..Ама както помагате на Дамаск ли?
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЮК трябва да изравнява стандарта, което струва много пари.В Гемрания ФРГ наливаше стотици милиарди евро за да изравни стандарта.Сега вече в Германия дори и да си безработен държавата ти поема разходите за квартира и сметки по нея,и трябва да получиш само за храна 416 евро., т. нар. жизнен минимум в Германия. С тези 416 евро ти разбира се може да си купиш и дрехи и да ходиш на гости и по заведения.Като се има предвид,че цените на храните са съпоставими с България.А тук това е средната заплата
2
34
 
17
 
! Отговори
Молитва преди 6 години
Моята молитва:Смили се, Господи, и закриляй всеки ***, на когото Русия е решила да му е в помощ!Амин!
1
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как ще стане?Ако се разпадне комунизЪма да, но иначе няма как.В Западна Германия през 1990 г. средната пенсия е 800 евро, а в Източна Германия е 200 евро.Само след години вече през 1994 г. в Източна Германия, след обединението на двете Германии пенсият е 800 евро, но пак изостава от тази в Западна Германия, защото пенсията в Западна Германия е скочила.Сега пенсията в Източна Германия е 1100 евро, и е по ниска някъде със 100 евро от средната пенсия в Западна Германия.Западът е наливал пари