Русия изпробвала нови ядрени оръжия, има и хиперзвуково

Путин: Не възнамеряваме да нападаме никоя страна
1 мар 2018 14:50, Елка Василева
452
Русия изпробвала нови ядрени оръжия, има и хиперзвуково
Владимир Путин. Снимка: БТА

Президентът Владимир Путин обяви, че Русия е изпробвала нови ядрени оръжия, сред които задвижвани с атомна енергия крилати ракети и подводен дрон, които не може да бъдат прехванати от противника, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В годишното си обръщение към парламента Путин каза, че тестваните миналата есен ракети са с неограничен обсег и висока скорост, като са в състояние да проникнат през всяка противоракетна отбрана.

По думите му високоскоростният подводен дрон може да пренася ядрен боен заряд и да поразява самолетоносачи и крайбрежни обекти.

Още по темата

Руският президент каза още, че страната му е изпробвала нова тежка междуконтинентална балистична ракета "Сармат" с обсег и брой на бойните глави, надхвърлящи тези на предходното поколение ракети.

Русия има хиперзвуково оръжие, обяви Путин, цитиран от ТАСС.

Руският президент отбеляза, че всички страни с високо равнище на развитие "активно разработват хиперзвуково оръжие". "Русия вече има такова", подчерта той.

Русия не възнамерява да напада никоя страна, заяви също така Путин, цитиран от ТАСС.

Той отбеляза, че укрепването на руския отбранителен потенциал се извършва при спазване на "действащите споразумения за контрол на оръжията. "Нарастващата военна мощ на Русия не заплашва никого, не сме имали и нямаме планове за използване на този потенциал за нападателни, камо ли за агресивни цели", подчерта той.

В същото време руският президент даде да се разбере, че страната му ще възприеме ядрена атака срещу нейни съюзници като ядрена атака срещу самата нея, предаде Ройтерс.

"(Нашият) отговор ще е незабавен", предупреди той.

Путин изрази тревога от намаляването на прага за употреба на ядрено оръжие в новата военна доктрина на САЩ. Успокояват ни с думи, а в документа е ясно написано, че Съединените щати могат да използват ядрени оръжия в ответен удар на конвенционална атака и дори на киберзаплаха, обърна внимание той, цитиран от ТАСС и БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
2
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До русофили в Атакааа 365Като гледам един и същ евро...еец,ръси бисери под различни анонимности.Ама давай,интересно е все пак,може да прочетем и по-нови про.стотии.
329
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До СатаНАТО 362с Руските ПТУРС Корнет и Метис Руския Спецназ скача с парашути без да се оплаква не съм видял някъде десантчици на САЩ да носят нещо повече от едро калибрена снайперова пушка камо ли Джавелин.
328
2
 
3
 
! Отговори
НЛО новие преди 6 години
Очен интересная ситуация настала с новие летающие тарелки..Новие уже имеют тоалетни..НАши соседи с летающие тарелки сообщают что домашние люди строят очень хорошие самолети пасажирские..
327
7
 
8
 
! Отговори
русофили в Атакааа преди 6 години
Русофили, напънете се! До края на деня трябва да ударим 700 коментара тука!
326
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а с новата Лада какво става ? Че Ферари и Порше голямо треперене му удариха . Отдавна не съм виждал във фейса картинката , на която ладата е снимана до една мадама , като тавана на височина някъде под таза на булката . Както и да го смяташ , това са си 70-80 см. , явно е конструирана специално за Путин с ко-пилот АЛФ
325
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми незнам, аз видях само някакво анимационно филмче показващо "новото велико" оръжие на руснаците. Като им знам арматата и кузята и великите противъздушни ракети в Сирия ме напушва смях, какво ли представлява това нещо.
324
1
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Джавелин има смешен обсег, защото е преносим. И е fire-and-forget.Онези другите са с 10-15 кила по-тежки.Едно е да носиш на гърба си 17 кг, друго е 25-30.
323
4
 
4
 
! Отговори
въй въй преди 6 години
До Боби още по лошо щом танкиста не може да управлява танка за какво говорим или сигурно са сложили някой новобранец да го кара на червената чаршия
322
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 358Експерте запитал ли си се защо Джавелин има толкова смешен обсег 2500м?Френските и Израелски еквиваленти имат в съответните версии до 25км обсегЗащото главата за самонасочване е КАЛПАВА - от практическа гледна точка ако танка седи до открит огън и автоматът за селекция на целите не може да го открие на фона на смущенията от огъня. Джавелин е разработена през далечната 1996 и все още има само една версия Блок 1
321
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 360Айде поредния ОПОРНО КЛЕЧКОВ ПРОПАГАНДОВАсад и Руснаците парче по парче връщат ли си контрола над Сирия ДА или НЕАрмата за пореден път казвам че на тренировката на парада шофера е пуснал аварийна "електрическа ръчна спирачка" не можаха БРЕМ да го мръднат от място, 2 мин след като инженер от завода влезе в танка последния се изнесе на собствен ход - няма човек застрахован от грешки"новината" за унищожени самолети на Лактакия е ФЕЙК"ВАГНЕР" не са спецназовци а НАЕМНИЦИ разлика?
320
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ли вярва на тоя комплексиран милиционер - *** ?То не бяха брилянтни победи в Сирия, то някакъв супер танк "Армада" дето и един площад не може да пресече, някакви противосамолетни супер ракети а му унищожиха самолетите на летището, великите спецназовци ги избиха като пилци и т.н.
319
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Игор ДубровинПрезидент на земята е само началото. Следващият мандат ще бъде гласувано за Император на Слънчевата система и дв години по късно, след демократично проведен референдума на Алфа Центавър, Путин ще приеме с неудоволствие титлата Император на галактиката.
318
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имат те, но само лъжи в просията. Ние най-добре знаем колко са нагли и ловки бандити. За друго не стават, разбира се.Американците добре им отговориха с доставката на Джавелин в Украйна, вече е започнал порой от оставки в редовната руска армия, а памперсите в цяла просия са изчерпани заради военните доставки..
317
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краваристан с един Ким не могат да се справят а Путин е милон пьти повече от Ким даже милиард може и трилион
316
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЛО АЛО ТОВА ОСВЕН ТОВА ЧОВЕКА КАЗА ,ЧЕ ИМА И СЕКРЕТНИ ОРЬЖИЯ КОЙТО НЕ СА ЗА ПРЕСАТА
315
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, с което се хвали *** не е оръжие, тероризъм.Безпилотният им дрон е елементарна мръснa бомба, предназначена да облъчва и трови милиони без разлика кой е военен и кой цивилен.
314
24
 
14
 
! Отговори
демократ преди 6 години
Русия е държава от третия свят, която не разполага с технологии да направим една кола. Това е пропаганда за русофилите мухахах
313
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 339единствената жертва коча на овчарника - само бг......
312
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 339обикновена бг завист....
311
3
 
4
 
! Отговори
хахахахаааааааа..... преди 6 години
До смеходържавасмеходържава- бг, нали