Убиецът на Царя на халвата остава в ареста

Виктор Иванов простреля баща си с ловна пушка
1 мар 2018 20:37, Петя Славова
3
Убиецът на Царя на халвата остава в ареста
Снимка: архив, Булфото

Окръжният съд в Ловеч наложи постоянна мярка "задържане под стража" на Виктор Иванов, син на убития бизнесмен Иван Христов, който беше намерен прострелян с ловна пушка в дома си в село Добревци, община Ябланица на 25 февруари. Иванов е привлечен като обвиняем за смъртта на баща си.

Още по темата

Съдът уважи искането на прокуратурата и го остави в ареста с мотивите, че са налице доказателства, че е извършил престъплението и има реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Определението може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативен съд - Велико Търново, пише БТА.

Пред магистратите 23-годишният Викор Иванов, който е четвъртокурсник в Академията на МВР каза, че иска да се прибере в дома си, за да се грижи за болната си майка и по-малката си сестра, но отказа да коментира, дали той е извършил престъплението. Адвокатът му Анна Василиева заяви, че срещу Иванов е оказан психически натиск от разследващите, а прокуратурата не е изложила никакви аргументи за задържането му.

"Правата му са нарушени и то много сериозно. Върху него има упражнено полицейско насилие, психическо, а не физическо. Това момче е подложено на изключителен стрес. Бил е часове без адвокат, в момент, в който разписва документи. С всички законови средства ще се боря докрай това момче да бъде оправдано.", добави Василиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
6
 
! Отговори
... преди 6 години
Академията на МВР. И тоя ще ни пази
2
3
 
3
 
! Отговори
Муйчо преди 6 години
простреля или застреля? има разлика...99309
1
1
 
4
 
! Отговори
Дришлио преди 6 години
За пари ли баце, за много ли?