Путин се похвали с най-новото стратегическо въоръжение

САЩ хвърлили пари на вятъра за системите за ПРО
Обновена: 2 мар 2018 10:22 | 2 мар 2018 08:53, Елка Василева
350
Путин се похвали с най-новото стратегическо въоръжение
Снимка: БТА

Всички изпитания на най-новите системи на стратегическото въоръжение, създавани в Русия в отговор на едностранното оттегляне на САЩ от Договора за противоракетна отбрана, преминаха успешно. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за американската телевизия Ен Би Си, цитиран от ТАСС.

Вчера бяха излъчени откъси от интервюто. Целият разговор ще бъде показан в следващите дни.

"Всички преминаха успешно", заяви руският лидер в отговор на въпроса за изпитанията на оръжията.

"Всяка система от въоръженията, които се обсъждаха днес, с лекота изпреварва и заобикаля цялата система за противоракетна отбрана", каза Путин.

Той окачестви като "отлично" провеждането на изпитанията. "Някои от тях (оръжейните системи) все още се нуждаят от фини настройки и доработка. Други вече са доставени на войските и се намират в бойна готовност", съобщи руският президент.

Още по темата

"Всяка от тези системи се намира на определен етап на готовност. Някои от тях вече се намират на бойно дежурство при войските", каза той.

Вчера в посланието си към Федералното събрание на Русия Путин обяви, че се разработват и изпитват най-новите системи на стратегическото въоръжение, създадени в отговор на оттеглянето на Вашингтон от Договора за ПРО и разполагането на тази система както на територията на САЩ, така и отвъд националните им граници.

Сред тях е новата междуконтинентална балистична ракета "Сармат", свръхзвуковият комплекс "Кинжал", крилата ракета с ядрена енергоустановка, както и безпилотен подводен апарат, който може да бъде оборудван както с обикновени, така и с ядрени боеприпаси.

Руският държавен глава подчерта, че растящата военна мощ на Русия е надеждна гаранция за мира на планетата, а всички дейности по укрепването на руските отбранителни способности се провеждат в рамките на действащите ограничения за контрол на въоръженията, отбелязва ТАСС.

В интервюто за Ен Би Си Путин заяви, че средствата, които са били изразходени в САЩ за създаване на системи за ПРО, са били похарчени напразно, защото новото стратегическо въоръжение на Русия може да ги преодолее.

"Били са хвърлени на вятъра", каза той.

Путин заяви, че великите държави трябва да обединят усилия за защита от терористите.

Той посочва, че е предлагал на САЩ да работят заедно върху системи за ПРО, но получил отказ. "Вместо да създават заплахи една за друга, великите държави трябва да обединят усилия за защита от терористите", каза Путин.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кирлата ракета с ядрен двигател няма и не може да има в поне близките 50 години. Путин отново сънува и мечтае в бъдеще време.
300
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъжите на Путин, чийто конци дърпат директно господарите му от Лондон, са предназначени единствено за балъците в Расия и източния блок.Да им понапомпат соц комплекса, докато Кремълската банда заедно със световните им кукловоди ги правят все по-бедни и все по-нещастни.Нищо ново от тъпанарските им манифестации с оръжия открай време, а истината е, че тия оръжия бранят една преяла олигархия, щато робската *** под нея не струва и 1 ракета изстреляна по нея.
299
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко казано от Путин има смисъл. Това цели да излезе на светло страстната любов между ВПК на САЩ и правителствата настраните от НАТО. От истината боли.
298
8
 
7
 
! Отговори
Неудобна тема за САЩ преди 6 години
Путин каза истината, но тя е много неудобна за общественото мнение в САЩ. Кой ще обясни на данъкоплатеца в САЩ и продажните им партньори, че с десетки пъти по-нисък военен бюджет се постига десетки пъти по-висока ефективност в армията на Русия. Кой ли открадна парите за сигурност на американския и натовския данъкоплатец?
297
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 301Случвало се е и това и нови лекарства да се изобретят - знаеш ли какво става? Запада не признава лекарствения препарат който е минал години тестове в Русия и не го допуска до разпространение - изисква същите тестове да бъдат направени втори път - колко скъпо е това можете да си представите и колко време отнема(години) - но под надзора на западни куратори като не се гарантира разрешение за продажба ...Гадничко налиПодобно е и с Китайската народна медицина и не само с нея
296
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За момент си помислих, че Путин ще се похвали, че са изобретили нова ваксина в Русия, а то се оказа, че нови бомби измислили. Ами браво! "Велики" както винаги!
295
5
 
6
 
! Отговори
До пророка Олег преди 6 години
Аха, кво викаш в Русия е по-лъскаво от САЩ. В Русия е суепр а в САЩ мизерия? Хахаха доообре, повервахме ти! :)
294
10
 
13
 
! Отговори
пророка Олег преди 6 години
Личи си че драскачите тука не са ходили в Русия скоро. В магазините е пълно с руски стоки, колите им се продават повече от добре, нови лъскави молове и паркове, детски градини и т.н. Разбира се не всичко е идеално ама къде е ?? В условията на масови санкции Русия се справя отлично. Всяка друга страна би фалирала, но Руснаците са корави хора и ще уздържат. Който е живял в САЩ знае за каква мизерия става въпрос , лъскавината е само на филмите. САЩ не е Холивуд алооооо. Айде със здраве
293
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз, ако съм шеф на троловете, ще го уволня този Боби. Вече хич не се справя.
292
3
 
9
 
! Отговори
Мужик преди 6 години
До БобиЯ се погледни одзаде на диpникa дали не пише "MADE IN ROSSIA"!
291
7
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Мужик 289Брат ми продава машини за Шивашки фирми - Ходи до Турция за материали в опаковки картонениТам му показват - ето това предприятие произвеждаше хартия от руска дървесина е и Сега руснаците не доставят дърва а рулони хартиятова беше леярна за метални заготовки - "Да разбирам ли че ножовете ми са от заготовки руска стомана - Аха" Преди доставяха обогатена руда а тука се правеха заготовките в електропещи.Все още купува от там чаркалци брат ми
290
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждаш ли, ние, русофилите считаме, че психично болни сте вие....Абсолютно е без значение какво считат пациентите на психиатрията.
289
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахааа.....тоя комплексиран милиционер се загрижил за американските пари ! ***.
288
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е с какво да се хвалят? Със жизнен стандарт ли?
287
6
 
10
 
! Отговори
Мужик преди 6 години
До БобиАз като се замисля в къщи нямам една стока дето на нея да пише made in Rossia. Ти имаш ли?Кво ли ше изнасят?
286
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО МужикНе ти е дадено да разбираш.Важното е да си наясно с гей парадите и да си редовен там.
285
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМЕРИКАНСКИТЕ КРАВАРИ НИЩО НЕ СА ИЗМИСЛИЛИ. ВСИЧКО Е ДЕЛО НА ЕВРОПЕЙСКИ СПЕЦИАЛИСТИ, КОЙТО КРАВАРИТЕ СА ПРИВЛЕКЛИ В САЩ.
284
12
 
9
 
! Отговори
Мужик преди 6 години
До БобиСамо не разбрах какво точно произвеждат муpзилките .... великата сибирска бензинджийница а баровците в Масква джиткат БМВта и Мерцедеси. ха ха ха!!!
283
10
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Мужик 287Ако ти произведеш един тон някаква стока в България в каква валута си правиш разчетите? В Левове нали?(понеже сме вързани на мърт во с Еврото - В Евро Нали?Рашките работят с Рубли - Когато рублата е евтина всеки производител в Русия се стреми да произвежда за износ за да се сдобива със скъпата чуждестранна валута или имат по-голяма печалба ако направи износ.Ако Рублата е скъпа и няма санкции за внос Руснака ще купи най-качественото на пазара независимо чуждо или родно.
282
6
 
6
 
! Отговори
Мужик преди 6 години
Ей го резултата от глупостите на Жужето: "Руската рубла поевтиня след като Владимир Путин завърши своето послание пред Федералното събрание вчера.Доларътпоскъпна спрямо рублата с 65 копейки и проби границата от 57 рубли заброй. Еврото, което отслабва на световните пазари, също добави къмстойността си 38 копейки, съобщи Финанс.