"Невидимата" ракета на Путин срещу уязвимостта на САЩ

Печатът в САЩ за заявеното от него за новите руски оръжия
3 мар 2018 21:00, Елка Василева
854
"Невидимата" ракета на Путин срещу уязвимостта на САЩ
Снимка: БТА

"Невидима" ракета на Путин е насочена към уязвимостта на САЩ", извежда в заглавие "Ню Йорк таймс" за огласените вчера от руския президент нови руски въоръжения, сред които междуконтиненатална крилата ракета и ядрено торпедо, които могат да надхитрят цялата американска отбрана.

Презентацията на Путин включваше видеоанимации, изобразяващи разделящи се бойни части, насочени срещу Флорида, където президентът Тръмп често ходи в имението си"Мар а лаго". Това рязко ще ескалира военните нападки между двете страни и вещае нова и скъпа надпревара в ядреното въоръжаване.

Въпреки че Путин може би блъфира с тези оръжия, както твърдят някои експерти, той интелигентно се съсредоточи върху уязвимостта на разработените в САЩ отбранителни системи. А именно: те се базират на предположението, че вражеските ракети с ядрени бойни глави летят нависоко и е възможно да бъдат унищожени, преди да достигнат целите си. Новият клас руски оръжия, каза Путин, летят ниско, незабележимо, надалеч и бързо - прекалено бързо, за да реагира защитаващият се, пише вестникът.

Като че ли главната цел на твърденията на Путин в неговото годишно обръщение към нацията бе да повдигне патриотичния дух на руснаците в момент, когато той се е устремил към кампания за своето преизбиране. Въпреки че победата му е сигурна в надпревара с един кандидат, отбелязва нюйоркското издание.

Още по темата

Според него Путин е използвал речта си, за да увери своите съграждани, че въоръжаването се осъществява, въпреки че правителство харчи големи средства за подобряване на качеството на техния живот.

Но централно място в словото му заемаха оръжията, които Путин описа като отговор на отказа на САЩ от контрола върху въоръженията и плановете им за внушително превъоръжаване.

Речта на Путин добави към охлаждането на отношенията между САЩ и Русия, констатира "Вашингтон пост". Според експерти, цитирани от вестника, с обявяването на новите руски оръжия, които според Путин ще пробиват американската отбрана, шансовете за продуктивен диалог между двете страни намалява.

Може би все още сме далеч от дълбините на Студената война, но вчерашната реч на Путин за "невидимите" ракети снижи с още няколко градуса хладните отношения между двете страни. Малцина експерти и от двете страни са на мнение, че новите оръжия (ако се допусне, че съществуват наистина и са дислоцирани) ще променят баланса на силите между САЩ и Русия, които вече разполагат с потенциала да се унищожат взаимно много пъти.

Същевременно е налице широко разпространено мнение, че реторичните атаки, замрялата дипломация и военната ескалация, които стават все по-присъщи на американско-руските отношения, са непродуктивни за глобалната сигурност.

Русия и САЩ имат много теми за разговор, като контрола върху въоръженията, кибератаките, Украйна, Сирия и още много. Но не е лесно да се каже как да да се извърши пробив в това наглед неумолимо затъване в мразовити отношения, пише в заключение "Вашингтон пост".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


854
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
420
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готин, какъвто и браузър да ползваш за да си цъкаш плюсове, заблуждвш само себе си.
419
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе то и кузя беше безаналогов и супер специален, а опуши цяла Европа. Арматата също беше много специаленр и безаналогов, а запецна на площада и го теглиха. Великите руски ракети също бяха много специални и безаналогови - комар неможел да прелети над Сирия, а американските томаховки заваляха, също израелските ф16-ки си летят и бомбят обезбпокоявано. Явно затова са направили руснаците само анимационно клипче, за да не стане поредния резил на живо.
418
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименция, но има и реален прототип!Да не искаш истински снимки???Е..............руснаците не са толкова глупави!-------Как ще са глупави ?Ако покажат ракетата която нямат, веднага всички ще разберат че няма такава ракета !
417
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия Руанда все тая
416
19
 
27
 
! Отговори
картинката е ясна преди 6 години
Русия е една бананова република,икономическо и технологично джудже,с разпадащи се градове и мизерстващ народ.Това е държава от 3-тия свят ,която е велика само в главите на българските русофили,които са национални предатели.Русия е една Нигерия ,но със сняг.Сега по-ясна ли ви стана картинката ?
415
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мито не само на автомобилите, но и на стоманата внасяна от Китай и ЕС. Знаете ли какво значи това?
414
10
 
21
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Някой виждал ли е тази ракета? Ааа, тя е невидима, ама на анимацията се вижда добре.
413
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да е само филмче и анимация, но има и реален прототип!Да не искаш истински снимки???Е..............руснаците не са толкова глупави!Грешката на Запада е , че подценяава Русия!!!
412
1
 
9
 
! Отговори
До 490 преди 6 години
Ми, че то е само филмче невжидаш ли ахахахаха!
411
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха.................вярвайте, че това е само филмче!!!
410
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците изпревариха американците много във физиката и инженерните науки!!!
409
14
 
19
 
! Отговори
До 487 преди 6 години
Oх това за разпатдането на злата империлистическа америка беше навремето първа мантра на червените каскети. Времето отмина, САЩ станаха по-силни и икономически и военно, а СССР? СССР какво? Ааахахаха разпадна се СССР :):)Сега пак така Русия 30 години назад от САЩ и пак клъвна кукичката с превъоражаването. Обаче, май нямат денги рашъните и подкараха рисуваните филмчета.
408
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 487 :Тази реплика си я чул недочул от някъде и решаваш да я използваш ,но определено не важи за САЩ.Радвай си се на рублата и не се притеснявай за "зелените пари",защото те няма да отпаднат.Дори Русия си държи спестяванията в Долари :)
407
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По- полека, че от злоба ще се накакаш! Гледай реално на нещата. САЩ са колос на глинени крака. В момента в който зелените пари отпаднат като резервна валута, ще се сгромоляса с страшна сила, лошото обаче е, че ще подпалят целия свят.
406
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** краварски, както тук всичко е от Китай, така е и в щатите. Тръмп се опитва да върне производството, но както се изразявате вие: " сори брат, пазарна икономика".
405
7
 
10
 
! Отговори
До 478 преди 6 години
Дай доказателства за тези твърдения бе ,рубладжийски каскет ?
404
9
 
16
 
! Отговори
Do 480 преди 6 години
Така е производството на памперси в Русия масово се е увеличило след случката с избитите от американците вагнеровци. Има предложение в руската армия памперса да се въведе, като стандартна част от военното оборудване.
403
13
 
16
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
До 478 :Икономиката на САЩ е два пъти по-силна от тази на Китай.Незнам откъде си вадиш фактите ,но отдалече си личи ,че си абсолютно неук.САЩ има най-силната и модернизирана армия за всички времена ,пред която Русия е просто едно военно джудже.Единственото нещо в което руснаците са по-добри са ракетите.Също така Русия ако нямаше ядрени оръжия ,вече щеше да е станала провинция или на САЩ или на Китай.Руснаците изостават с поне 20г. от САЩ военно ,че вече дори и от Китай.
402
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Икономически са след Китай, а във военната след Русия. Колкото и да не ви изнася това е истината.
401
3
 
2
 
! Отговори
До 476 преди 6 години
Просто нямат никакви доводи, нямат какво да кажат и ръсят тотални глупости.