"Невидимата" ракета на Путин срещу уязвимостта на САЩ

Печатът в САЩ за заявеното от него за новите руски оръжия
3 мар 2018 21:00, Елка Василева
854
"Невидимата" ракета на Путин срещу уязвимостта на САЩ
Снимка: БТА

"Невидима" ракета на Путин е насочена към уязвимостта на САЩ", извежда в заглавие "Ню Йорк таймс" за огласените вчера от руския президент нови руски въоръжения, сред които междуконтиненатална крилата ракета и ядрено торпедо, които могат да надхитрят цялата американска отбрана.

Презентацията на Путин включваше видеоанимации, изобразяващи разделящи се бойни части, насочени срещу Флорида, където президентът Тръмп често ходи в имението си"Мар а лаго". Това рязко ще ескалира военните нападки между двете страни и вещае нова и скъпа надпревара в ядреното въоръжаване.

Въпреки че Путин може би блъфира с тези оръжия, както твърдят някои експерти, той интелигентно се съсредоточи върху уязвимостта на разработените в САЩ отбранителни системи. А именно: те се базират на предположението, че вражеските ракети с ядрени бойни глави летят нависоко и е възможно да бъдат унищожени, преди да достигнат целите си. Новият клас руски оръжия, каза Путин, летят ниско, незабележимо, надалеч и бързо - прекалено бързо, за да реагира защитаващият се, пише вестникът.

Като че ли главната цел на твърденията на Путин в неговото годишно обръщение към нацията бе да повдигне патриотичния дух на руснаците в момент, когато той се е устремил към кампания за своето преизбиране. Въпреки че победата му е сигурна в надпревара с един кандидат, отбелязва нюйоркското издание.

Още по темата

Според него Путин е използвал речта си, за да увери своите съграждани, че въоръжаването се осъществява, въпреки че правителство харчи големи средства за подобряване на качеството на техния живот.

Но централно място в словото му заемаха оръжията, които Путин описа като отговор на отказа на САЩ от контрола върху въоръженията и плановете им за внушително превъоръжаване.

Речта на Путин добави към охлаждането на отношенията между САЩ и Русия, констатира "Вашингтон пост". Според експерти, цитирани от вестника, с обявяването на новите руски оръжия, които според Путин ще пробиват американската отбрана, шансовете за продуктивен диалог между двете страни намалява.

Може би все още сме далеч от дълбините на Студената война, но вчерашната реч на Путин за "невидимите" ракети снижи с още няколко градуса хладните отношения между двете страни. Малцина експерти и от двете страни са на мнение, че новите оръжия (ако се допусне, че съществуват наистина и са дислоцирани) ще променят баланса на силите между САЩ и Русия, които вече разполагат с потенциала да се унищожат взаимно много пъти.

Същевременно е налице широко разпространено мнение, че реторичните атаки, замрялата дипломация и военната ескалация, които стават все по-присъщи на американско-руските отношения, са непродуктивни за глобалната сигурност.

Русия и САЩ имат много теми за разговор, като контрола върху въоръженията, кибератаките, Украйна, Сирия и още много. Но не е лесно да се каже как да да се извърши пробив в това наглед неумолимо затъване в мразовити отношения, пише в заключение "Вашингтон пост".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


854
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
360
16
 
13
 
! Отговори
Do Моралът от значен преди 6 години
Русия придобила военно предимство ааахахаха, както при случая с ихтамнетите ли? 300 убити елитни руски командоси - 0 убити американци. Един американец е пострадъл обаче - получил мазол на пръста от натискане на спусъка."Русия изпревари американците с 3 поколения" - по опотреба на нискокачествен алкохол и хероин да! Руснаците водят пне с 3 поколения :)
359
15
 
12
 
! Отговори
Моралът от значение преди 6 години
Русия изпревари американците с 3 поколения. Русия придоби безспорно военно предимство. Руснаците запазиха науката си и я развиха, докато американци и европци пишеха Истанбулски декларации, сменяха пола на децата си и педофилстваха. Очакван резултат. Моралът има огрооомно значение и в науката.
358
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците заплашват с анимационни филмчета ахахаха смятай то къде я докараха.
357
2
 
12
 
! Отговори
Европеецо преди 6 години
Нямам нищо против частните фирми, нека всеки е свободен да си прави частна фирма и да си произвежда нещо.Но е смешно частна фирма да прави инжинерни съоръжения свързани със сигурноста на държавата, като например ограда по границата с Турция.Това е военно-държавно съоръжение и трябва да се прави от военно инжинерни отделения.Но май забравих - вече нямаме държава.
356
9
 
11
 
! Отговори
Eвропеецо преди 6 години
Руските военни заводи са държавни, оттам идва разликата в бюджетите на САЩ и РФ.Нали се сещате, едно е да си направя сам ограда за 1000 лв на км, друго е с обществена поръчка и някоя Гинка да ми го направи за 1млн на км, разликата я прибира Гинка.Един "невидим" самолет на САЩ (дето сърбите го свалиха) струва 2 млрд.И затова САЩ са изостанали зверски при ракетите.... Виждате Мъск се мъчи нещо, ама една гръмне, една излети.... *** работа.
355
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ново оръжие може да се създаде само от държавата и с държавна собственост.. Ядрените оръжия , и когато са измислили атомната бомба в САЩ всичко е било дъжавно.. НАСА е държавна .. Само дъжавата може да обедини усилията на всички.. Ако частно с държавните поръчки се дава предимство на тази или онази групировка , банка.. това води до разногласия и разцепление в обществото.
354
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички военни заводи в Русия са държавни.. А САЩ могат 700 милиарда военен бюджет но 90% се крадът от банките .. Ф-22 бройката е по-скъп от злато , ако примерно тежи 15тона е по-скъп от 15 тона злато.
353
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уууу мундернатора многу трий ва по ИП всички кументари наред не щото има обиди, а щото не му аресват. Дал да не се обадим на СЕМ ?
352
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ призвеждат само 1000 физици бакалаври на години , само в Москва завършват много повече.. В Университета на НАСА - Калтеш учат само 1000 студенти физици и инженери. В МИТ учат 1000 бакалаври. докторантите си набавят от други университети и са всичко заедно със студентите 5хил. . Във Физтек Москва учат 5000 студента , В Унивеситета на Росатом в Москва - Ядрения учат - 10хил. студента.
351
7
 
7
 
! Отговори
... преди 6 години
За кво му е ракета на Путин...Щатите си имат Йелоустоун,той ще си ги закрие идеално...както са се появили от нищото,така си отидат...200 години произвол,войни,мародерство...стигат.Господ гледа.
350
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гошу411 Това е само твой избор.В Русия гейовете са повече от алкохолиците.Но не се говори за тях.
349
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анимацията е за ДисниЛенд,но заплахите на всеки луд,трябва да се вземат на сериозно.
348
16
 
5
 
! Отговори
Космическа война! преди 6 години
Крепостните са елементарни от самото начало и такива ще останат до изпепеляването им от NASA. Те произвеждат единствено конвенционални оръжия е ще атакуват от наземни цели. Америка произвежда предимно космически оръжия и ще нанесе ответния удар от космоса. Не случайно в интервю пред журналисти генерал от военно-въздушншти сили на САЩ каза: Вие /журналистите/ сега живеене в 21-ви век, но USAF и преди всичко NASA живеят в 25-ти век.
347
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен407 Всичко е крадено от запада.Като произведе телевизор по-малко от 60 кг,да се обади.Защо руските вълци на Путин са яхнали западни могори?Голям виц!
346
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Русия произвежда всичко от процесор и то два-три завода има, смартфони, до граждански самолети , нямат пазарите като САЩ има санкции. Затова си ги произвеждат за военните и държавната администрация..
345
4
 
7
 
! Отговори
Кан Крум преди 6 години
До коментар 18 от "Анонимен"На 40г. съм. Видях комунизъм, виждам и сега "това чудо на демокрацията". Имам си мнение за себе си. Не го натяквам. Просто си знам. Между другото прочетох всички коментари. Личи си кой е неудачник с пяна на ануса, който ползва за уста! Коментирай без да обиждаш, момче! Правиш лошо име на кравите!
344
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 405То харно да имат седем закрити града за военни разработки ама поне един за граждански ще не направиха бре???? Ххахахахахахахах!! Да вземат самолет граждански да направят, автомобил, телевизор, смартфон, скенер, ЯМР............нещо за мирни цели!! ТЦ!!
343
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ имат MIT ,Харвард , Карнеги мелън и други добри университети за елита. Само за елита взимат по-някой друг будала за слуга, от нисшите слоеве.. САЩ са *** и джендърите - физика не учат.. Русия има 7-закрити научни градове в тях работят повече учени отколкото професори има в Брашляновата лига на САЩ.. Най-добрите студенти в Русия не отиват да работят за банките , а за военните .. След 2курс отиват във военна катедра и учат неща които ги не пише в учебниците.
342
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато купуваш "Армата" винаги купувай и по една резервна скоростна кутия. По принцип всички оръжия в русия са или невидими или секретни. И Жужето не ги е виждал...
341
13
 
10
 
! Отговори
NoName преди 6 години
Осман паша: Знаеш ли, генерале, какъв народ освобождавате?Тотлебен: Зная, паша... наш брат християнски, честен народ. Осман паша: Това са най-големите крадци в нашата империя и най-мерзките предатели на своя народ. Тотлебен: Какво говорите, паша!? Осман паша: Говоря това, което е, генерале. Когато един български комита влезеше в едно село, ний знаехме кой е и къде отива - съобщаваха ми българи за това.